Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Οι δύο Ελληνες των Οσκαρ!

Ντεσπλά και Ντινελάρης κράτησαν το χρυσό αγαλματίδιο των κινηματογραφικών βραβείων σε μια βραδιά με αρκετά «φάουλ»

Δύο «Αλέξανδροι» κι ένα παλιομοδίτικο ανδρικό εσώρουχο ξεχώρισαν από την κατά τα άλλα άνευρη 87η τελετή απονομής βραβείων Οσκαρ.

Η βραδιά κύλησε χωρίς ιδιαίτερα σκηνοθετικά ευρήματα, πλην της εμφάνισης του οικοδεσπότη Νιλ Πάτρικ Χάρις με το σλιπ σε μια προσπάθεια σάτιρας του Μάικλ Κίτον στην εναρκτήρια σκηνή του «Birdman», επιφύλασσε ωστόσο ευχάριστες εκπλήξεις για δύο Ελληνες της ομογένειας. Ο Aλεξάντερ Ντινελάρης απέσπασε το Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το «Birdman», μαζί με τους Aλεχάντρο Ιναρίτου, Νίκολας Γιακομπόνε και Αρμάντο Μπο, ενώ ο Αλεξάντερ Ντεσπλά ύστερα από οκτώ υποψηφιότητες κατάφερε επιτέλους να αποσπάσει το πρώτο Οσκαρ της καριέρας του για τη μουσική της ταινίας «The Grand Budapest Hotel».

rq34rtq34twq4e 1Ο Ελληνογάλλος συνθέτης με καταγωγή από τον Βόλο, ο οποίος είχε φέτος τις πιθανότητες με το μέρος του καθώς ήταν υποψήφιος και για τη μουσική του «Imitation Game», δήλωσε πως το Οσκαρ είναι για εκείνον η μεγαλύτερη επιβράβευση, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις σημαντικότερες γυναίκες της ζωής του, μεταξύ των οποίων και την Ελληνίδα μητέρα του, όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε. Ο Ντινελάρης, μέσω της σελίδας του στο facebook έσπευσε να ευχαριστήσει τους 1.049 φίλους του για την αγάπη και τη στήριξη τους. Τους καλεί δε να τολμούν να ελπίζουν. «Κλείστε τα μάτια σας και κάντε μια ευχή. Σας υπόσχομαι ότι είναι πιθανές» έγραψε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο παρουσιαστής της βραδιάς Νιλ Πάτρικ Χάρις έδειξε ότι είναι ικανός να χάσει την ευαισθησία του προκειμένου να βγάλει γέλιο.

Ατυχές αστείο

Ο 41χρονος ηθοποιός έχασε αρκετούς πόντους κάνοντας ένα ατυχές αστείο για το φόρεμα της Ντάνα Πέρι, λίγο αφότου η παραγωγός είχε ολοκληρώσει τον ευχαριστήριο λόγο της αφιερώνοντας το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ -Ταινίας Μικρού Μήκους στον γιο της Ιβάν, ο οποίος αυτοκτόνησε.

Ο Χάρις σχολίασε αστειευόμενος το φόρεμα με μεγάλα πον πον που φορούσε η Πέρι, λέγοντας «χρειάζονται μεγάλα “μπαλάκια” για να εμφανιστεί κανείς με ένα τέτοιο φόρεμα», ωστόσο ουδείς γέλασε. Στα “φάουλ” του οι τηλεκριτικοί συγκαταλέγουν επίσης την αδυναμία του να προφέρει έστω και μια φορά σωστά το όνομα του Τσιουέτελ Ετζιοφορ, τη στιγμή που άπαντες του βγάζουν το καπέλο για την εκπληκτική ερμηνεία του κομματιού «Moving Pictures» των δημιουργών του βραβευμένου με Οσκαρ τραγουδιού «Let it go» από την ταινία «Frozen», με την οποία άνοιξε τη βραδιά (μαζί με την Αννα Κέντρικ και τον Τζακ Μπλακ).

Ο Χάρις, ο οποίος στο παρελθόν παρουσίασε με επιτυχία απονομές βραβείων Tony και Emmy, δεν παρέλειψε να σατιρίσει και τον ντόρο που προκλήθηκε με την απουσία υποψηφίων που ανήκουν σε μειονότητες. «Καλωσορίσατε στην 87η απονομή των Οσκαρ. Απόψε θα τιμήσουμε τους καλύτερους και τους λευκότερους… ε, συγγνώμη, τους λαμπρότερους» είπε κάνοντας το κοινό να ξεσπάσει σε γέλια.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...