Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ορφανοτροφείο ουραγκοτάγκων

Το νέο Διεθνές Καταφύγιο Ζώων στην περιοχή Κεταπάνγκ είναι άρτια εξοπλισμένο για τη φιλοξενία των άγριων ζώων.

Ενα διαφορετικό ορφανοτροφείο άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο δάσος του Βόρνεο. Οι μικροί ένοικοι μεταφέρονται εκεί κατά δεκάδες. Η ανακούφιση είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, αφού οι υπεύθυνοι τους έχουν γλιτώσει μέσα από τα χέρια… μακρυχέρηδων. Την ίδια στιγμή έκδηλη είναι και η ανυπομονησία τους να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενηθούν και όπου τους έχουν υποσχεθεί ότι θα μπορούν να ζουν και να παίζουν ελεύθεροι.

Πράγματι, το νέο Διεθνές Καταφύγιο Ζώων στην περιοχή Κεταπάνγκ είναι άρτια εξοπλισμένο για να φιλοξενήσει ορφανούς ουραγκοτάγκους χωρίς να τους λείψει τίποτα. Οι υπεύθυνοι τους μεταφέρουν μέσα σε καρότσια και αυτοί περιμένουν γεμάτοι περιέργεια τον τελικό προορισμό. Κάποιοι μάλιστα είναι τόσο ανυπόμονοι που κινδυνεύουν να πέσουν από το καρότσι, καθώς σκύβουν για να δουν τι υπάρχει τριγύρω. Μόλις φτάνουν στην καρδιά της ζούγκλας, ο ενθουσιασμός τους δεν κρύβεται. Ξεχύνονται με φόρα από τα καρότσια σκοντάφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον για να εξερευνήσουν το περιβάλλον.

Για αρκετά λεπτά επικρατεί χάος, μέχρι οι υπεύθυνοι, που φοράνε ειδικές μάσκες για να μην τους μολύνουν με ανθρώπινα μικρόβια, να καταφέρουν να τους πιάσουν και να τους οδηγήσουν με τα χέρια στα δέντρα που προορίζονται για παιχνίδι και φαγητό. Οι μικροί ουραγκοτάγκοι δεν γνωρίζουν να περπατούν καλά, πόσο μάλλον να ζουν ως άγρια ζώα, που είναι άλλωστε και ο απώτερος στόχος των υπευθύνων του καταφυγίου.

Το καταφύγιο έγινε πραγματικότητα χάρη σε μια μεγάλη βρετανική πρωτοβουλία, στην οποία ανταποκρίθηκε το κοινό με το παραπάνω, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περίπου 600.000 ευρώ. Οσο δεν υπήρχε το καταφύγιο, οι μικροί ουραγκοτάγκοι ήταν καταδικασμένοι σε μια ζωή στην αιχμαλωσία. Πρόκειται για ορφανά, θύματα των μεγάλων επιχειρήσεων που καταστρέφουν το φυσικό τους περιβάλλον στο Βόρνεο, αλλά και των κυνηγών που σκοτώνουν τους ενήλικους ουραγκοτάγκους για να πάρουν τα μωρά τους και να τα πουλήσουν ως κατοικίδια στη μαύρη αγορά, με πολύ υψηλό αντίτιμο.

Η ζωή στην αιχμαλωσία είναι πολύ σκληρή. Οι ορφανοί ουραγκοτάγκοι ζουν αλυσοδεμένοι, υποσιτίζονται και δέχονται την κακομεταχείριση των ιδιοκτητών τους. Σπανίως οι κατοικίδιοι ουραγκοτάγκοι προλαβαίνουν να ενηλικιωθούν, κάτι που συμβαίνει σε ηλικία 11 έως 15 ετών. Στο Διεθνές Καταφύγιο Ζώων όμως η ζωή είναι εντελώς διαφορετική. Οι ουραγκοτάγκοι έχουν έναν ασφαλή και προστατευμένο χώρο για να κοιμούνται, να παίζουν και να ανακαλύπτουν κάθε μέρα την ελευθερία τους μέσα στο φυσικό περιβάλλον του δάσους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...