Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Με τον ίδιο προστάτη

Ο άνθρωπος-κλειδί για τα κρησφύγετα της Ρούπα και του Παλαιοκώστα και οι άκαρπες επιχειρήσεις της Αστυνομίας

Με δύο συντονισμένες επιχειρήσεις που εξελίχθηκαν ταυτόχρονα την περασμένη εβδομάδα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, η Αντιτρομοκρατική προσπάθησε να βάλει στο χέρι τόσο τον «φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα όσο και την καταζητούμενη σύντροφο του φυλακισμένου αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα. Και για τους δύο υπήρχαν βάσιμες υποψίες ότι έχουν καταφύγει σε κρησφύγετα που τους εξασφάλισε η ίδια πηγή. Οι παράλληλες έρευνες έγιναν στην Κυψέλη και τη Νίκαια για την Πόλα Ρούπα και στα βόρεια του νομού Ιωαννίνων για τον υπ’ αριθμόν ένα Ελληνα καταζητούμενο δραπέτη.

Οι πηγές ενημέρωσης της Αντιτρομοκρατικής ανέφεραν ότι Μαζιώτης και Παλαιοκώστας είχαν «χτίσει» στενούς δεσμούς φιλίας, καθώς οι διαδρομές τους στην παρανομία είχαν τον ίδιο σκοπό, παρά τις διαφορές στις επιλογές τους: να χτυπήσουν το σύστημα! Στην πορεία των ερευνών οι αστυνομικοί δέχτηκαν πληροφορίες ότι αυτοί που βοηθούν τον Βασίλη Παλαιοκώστα να παραμένει «αόρατος» παρά τις έρευνες των Αρχών είναι οι ίδιοι που πρόσφεραν «χείρα βοηθείας» στη συμβία του Νίκου Μαζιώτη.

Στα Ιωάννινα

Οι πληροφορίες για την περιοχή όπου κρύβεται ο «φαντομάς» έφτασαν στην ειδική ομάδα της Αντιτρομοκρατικής η οποία τα τελευταία χρόνια ασχολείται μόνο με την αναζήτησή του. Πρόκειται για το κλιμάκιο που είχε συσταθεί μετά τη φονική έκρηξη της βόμβας που στοίχισε τη ζωή στον υπασπιστή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και κατηγορείται γι’ αυτήν ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι ο δραπέτης έχει κάνει την εμφάνισή του σε περιοχές βορείως των Ιωαννίνων και ότι έρχεται σε επαφή με άτομα τα οποία κινούνται τόσο στον ποινικό όσο και στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ομάδα αστυνομικών άρχισε εκτενείς έρευνες στις περιοχές και τέθηκαν υπό παρακολούθηση άτομα που ενδεχομένως είχαν επαφή με τον Παλαιοκώστα. Επειτα από πολυήμερες έρευνες διαπιστώθηκε ότι πράγματι ο δραπέτης είχε βρει καταφύγιο για λίγες ημέρες στην περιοχή. Ομως η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την ανεύρεση του αγνοούμενου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη τον ανάγκασε να την εγκαταλείψει!

Το ίδιο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική προετοίμασε και εξαπέλυσε επιχείρηση στην Αττική, καθώς είχε πληροφορίες ότι την Πόλα Ρούπα έκρυβαν πρόσωπα που είχαν απασχολήσει παλιότερα τις έρευνες ως ύποπτα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Οι πληροφορίες προέκυψαν από ανώνυμο τηλεφώνημα στον τετραψήφιο αριθμό της υπηρεσίας και ο συνομιλητής έδωσε τις διευθύνσεις συγκεκριμένων σπιτιών στην Κυψέλη και τη Νίκαια, στα οποία ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν μηνύματα για τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη και όπλα.

Η επιχείρηση έγινε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, αλλά σε κανένα από τα σπίτια δεν βρέθηκε οπλισμός, ούτε στοιχεία που να φανερώνουν παρουσία της Πόλας Ρούπα.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...