Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Τι ετοιμάζουν οι τρομοκράτες!

Προβληματισμός στην Αστυνομία από τις κινήσεις, τη μεθοδικότητα αλλά και τη μεταμφίεση των δραστών

Αρωμα τρομοκρατίας αναδύεται από μια κινηματογραφική ένοπλη ληστεία τράπεζας, που έγινε την περασμένη Παρασκευή στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη, την οποία όμως η Αστυνομία κράτησε μακριά από τη δημοσιότητα. Η «Espresso» αποκαλύπτει σήμερα ότι το modus operandi των δραστών, ο βαρύς οπλισμός τους, ο τρόπος της μεταμφίεσής τους, η ψυχραιμία που έδειξαν, οι «επαγγελματικές» και σίγουρες κινήσεις τους, αλλά κυρίως τα όσα είπαν κατά τη διάρκεια της ληστείας έχουν προβληματίσει τα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., που υποψιάζονται πως πρόκειται για τρομοκράτες.

Η ληστεία, που έχει μπει στο ερευνητικό πεδίο της Αντιτρομοκρατικής, έγινε σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Λίγο πριν από το κλείσιμο οι δύο δράστες μπήκαν στο εσωτερικό φορώντας στο πρόσωπό τους μάσκες σιλικόνης που δεν ανιχνεύτηκαν από τα συστήματα ασφαλείας! Ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους λιγοστούς πελάτες με την απειλή πιστολιών και χειροβομβίδας φωνάζοντας «ληστεία» και τους διέταξαν να πέσουν στο δάπεδο.

«Μόνο τα χρήματα θέλουμε, δεν θα σας πειράξουμε» είπε ένας από τους ληστές, ενώ ο συνεργός του ζήτησε από τον διευθυντή να ανοίξει το κεντρικό χρηματοκιβώτιο. Κατέβηκαν στο υπόγειο του υποκαταστήματος όπου -εντελώς συμπτωματικά- το χρηματοκιβώτιο ήταν ανοιχτό!

Δεσμίδες με χαρτονομίσματα

Ο ληστής (έδειχνε μεσήλικας) έβαλε με γρήγορες κινήσεις όλες τις δεσμίδες με τα χαρτονομίσματα σε μια τσάντα και επέστρεψαν μαζί στο ισόγειο. Εκεί τον διέταξε να ανοίξει το ΑΤΜ και όταν εκείνος του είπε πως είχε χρονοκαθυστέρηση, του απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορώ να περιμένω»! Εντρομος ο διευθυντής, πληκτρολόγησε τον κωδικό και έπειτα από αρκετά λεπτά το μηχάνημα άνοιξε, οι δράστες πήραν όσα χρήματα είχε στις θυρίδες και έφυγαν στις 14.20, αφού διέταξαν όσους βρίσκονταν στην τράπεζα να μην τους ακολουθήσουν, διότι απέξω βρίσκονταν άλλοι δύο συνεργοί τους οπλισμένοι με καλάσνικοφ και θα τους σκότωναν! Με λεία 250.000 ευρώ, οι ληστές χάθηκαν χωρίς κανείς να παρατηρήσει προς ποια κατεύθυνση.

Οπως λένε ανώτατοι αξιωματικοί, η Αστυνομία ενημερώθηκε με καθυστέρηση κι έτσι τα πληρώματα των περιπολικών που έφτασαν στην περιοχή δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν.

Το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας έχει «πιάσει» καρέ καρέ τις κινήσεις των ληστών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο υποκατάστημα, η οποία κράτησε συνολικά είκοσι λεπτά!

Εξετάζοντας σχολαστικά το οπτικό υλικό, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρκετές ομοιότητες με άλλη μια ληστεία, που είχε γίνει πάλι σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς (στον Πειραιά, τον Απρίλιο του 2014) και απέφερε στους ληστές 140.000 ευρώ. Ο σωματότυπος των δραστών είναι ίδιος και στις δύο ληστείες, οι κινήσεις τους πανομοιότυπες, όπως και η μεταμφίεση. Και η ληστεία στην Καλλίπολη είχε άρωμα τρομοκρατίας, καθώς οι κυνηγημένοι το διάστημα εκείνο Πετρακάκος, Δραβίλας και Χριστοδούλου είχαν «λουφάξει».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποψιάζονται πως πίσω από αυτές τις αρκετά μυστηριώδεις ένοπλες ληστείες κρύβονται μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, που συγκεντρώνουν χρήματα είτε για να προετοιμάσουν κάποιο χτύπημα είτε για να στηρίξουν οικονομικά τους δικαστικούς αγώνες προφυλακισμένων συντρόφων τους.

Γιώργος Μεστός 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...