Και άλλοι Γερμανοί που είναι φίλοι μας

Ακόμη ένα ζευγάρι από τη χώρα του Γ’ Ράιχ παρέδωσε 300 ευρώ για το κατοχικό δάνειο στην Κρήτη

Μετά το ζευγάρι των Γερμανών που προκάλεσε αίσθηση δίνοντας συμβολικά σε κοινωνικό φορέα του Ναυπλίου το μερίδιο που του αναλογεί από το κατοχικό δάνειο, ένα ακόμη ανδρόγυνο Γερμανών πολιτών προχώρησε στην ίδια κίνηση. Οι συνταξιούχοι Γκέρχαρν Γκέρβιν και Ιλο Μεχλίνσκι – Γκέρβιν που έχουν κάνει την Κρήτη δεύτερη πατρίδα τους παρέδωσαν το ποσό που τους αναλογεί από το κατοχικό δάνειο στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πιτσιδίων του Δήμου Φαιστού, Δημήτρη Καρανδινό! Οι δυο τους πηγαινοέρχονται πολλά χρόνια στο χωριό, όπου πρόσφατα αγόρασαν και ένα σπίτι. Οπως είπαν, έμαθαν για τον Λούντβιχ Τσακάρο και τη Νίνα Λάνγκε που κατέβαλαν συνολικά 875 ευρώ σε κοινωνικό φορέα του Ναυπλίου (επειδή ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας), το οποίο θεωρούν πως πρέπει να πληρώσει κάθε Γερμανός πολίτης από το συνολικό ποσό που οφείλει η πατρίδα τους για το κατοχικό δάνειο.

«Η ιδέα μάς άρεσε πολύ και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι ανάλογο. Δεν μας ενδιαφέρει το ακριβές ποσό, αλλά ο συμβολικός χαρακτήρας. Θέλουμε, όπως οι Τσακάρο και Λάνγκε, να δείξουμε ότι η Γερμανία, ακόμη και εβδομήντα χρόνια μετά τον πόλεμο, δεν πρέπει να αποφύγει να πληρώσει το δάνειο.

»Διαβάσαμε στον Τύπο ότι το κατοχικό δάνειο του 1942 έχει τώρα αξία (με τόκους κ.λπ.) που κυμαίνεται από 8.000.000.000 ευρώ έως και 12.000.000.000 ευρώ! Αν υποθέσουμε ότι η Γερμανία έχει περίπου 82.000.000 κατοίκους και το κατοχικό δάνειο έχει αξία 12.000.000.000 ευρώ, τότε θα πρέπει να δώσει ο κάθε πολίτης περίπου 150 ευρώ» δήλωσαν.

Η φιλοξενία

Το ζευγάρι δεν παρέλειψε να μιλήσει για την εξαιρετική αντιμετώπιση των κατοίκων της Κρήτης προς τους Γερμανούς: «Η φιλοξενία των ντόπιων απέναντι στους Γερμανούς επισκέπτες είναι εξαιρετική, παρά το απίστευτο παρελθόν της Γερμανίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη! Γι’ αυτό έδωσε ο καθένας μας 150 ευρώ, δηλαδή 300 ευρώ για υποστήριξη των άπορων κατοίκων των Πιτσιδίων».

Μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Καρανδινός τόνισε ότι το ζευγάρι επισκέπτεται τα Πιτσίδια εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες: «Πριν από πέντε χρόνια μάλιστα αγόρασαν και ένα σπίτι και τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο επισκέπτονται το χωριό μαζί με τον γιο τους, τη νύφη τους και τα εγγόνια τους. Είναι συνταξιούχοι και, όπως είπαν, θέλουν τα χρήματα αυτά να δοθούν σε άπορες οικογένειες».

Εύα Παπαδάτου 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρελά ερωτευμένος ο γιος των Ευαγγελάτου – Θεοδωρακοπούλου! Οι φωτο αγκαλιά με την αγαπημένη του

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ο γιος της...

Πολεοδομική «βόμβα» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Αποκάλυψη της Espresso με ντοκουμέντα

Είναι το γνωστότερο ξενοδοχείο-φάντασμα της Ελλάδας. Από τη δεκαετία...

Κι όμως είναι 60 χρόνων! Αναστατώνει τα πλήθη γνωστή τραγουδίστρια της ελληνικής σόουμπιζ!

Η τραγουδίστρια προσέχει τη διατροφή της ενώ γυμνάζεται συστηματικά και ιδού τα αποτελέσματα!

Αγνώριστη στο πλατό: Η Κουλουκάκου με λευκά μαλλιά και no make-up – Πάγωσε η Σκορδά

Σε μια εμφάνιση που δεν πέρασε απαρατήρητη, η Αντιγόνη...

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ξεσπάει – «Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ φαίνεται να περνάει δύσκολες στιγμές. Τι συνέβη στον γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ;

Αδελφή Μπάμπη Λαζαρίδη: «Ο ανιψιός μου, μου έστειλε μήνυμα και μου ζήτησε να μην κάνω μήνυση και αγωγή»

Μετά το ξέσπασμα της αδελφής του Μπάμπη Λαζαρίδη, Λίτσας για τις αποκαλύψεις της Αγγελικής Ηλιάδη περί ξυλοδαρμού της από τον αείμνηστο επιχειρηματία επανήλθε με νέες δηλώσεις.