Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ποιοι έβγαλαν έξω λεφτά!

Ο Αλέξης Μητρόπουλος καταγγέλλει ότι στη «λίστα Νικολούδη» υπάρχουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι

Σε βαριές καταγγελίες σχετικά με το περιεχόμενο της λίστας Νικολούδη για εμβάσματα μεγαλύτερα των 500.000 ευρώ στο εξωτερικό προχώρησε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως δέχτηκε επίθεση από αγνώστους, όταν κατέθεσε την ερώτηση για τη λίστα.

Οπως είπε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, στη λίστα έχει δει ονόματα πολιτικών, υπουργών Οικονομικών και δημοσιογράφων, ενώ ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον ίδιο, τη βίαιη επίθεση τη δέχτηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2014 πηγαίνοντας προς το σπίτι του και αμέσως μετά επικοινώνησε με φίλο του εισαγγελέα. «Φοβήθηκα για τη ζωή μου» τόνισε.

Ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε πως στη «λίστα Νικολούδη» με τα εμβάσματα στο εξωτερικό περιλαμβάνονται «πολιτικοί, υπουργοί Οικονομικών και δημοσιογράφοι. Δεν υπάρχουν υπουργοί Οικονομικών ή μέλη οικογενειών τους που να μην περιλαμβάνονται στη λίστα».

Να κληθεί ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων ζήτησε με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ο βουλευτής της Ν.Δ. και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

«Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα διαφάνειας εκτιμώ ότι στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής “πόθεν έσχες” πρέπει να κληθεί ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Παναγιώτης Νικολούδης προκειμένου να μας ενημερώσει για τις σοβαρότατες καταγγελίες του συναδέλφου μας κ. Αλέξη Μητρόπουλου. Το θέμα αυτό δεν μπορεί να περιμένει ούτε μία ημέρα» αναφέρει στην επιστολή του ο Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Ελεγχοι σε «πόθεν έσχες»

Ονόματα υπεράνω υποψίας περιλαμβάνονται στη γνωστή πλέον και ως «λίστα Νικολούδη» και αφορά 335 περιπτώσεις που ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» έδειξε μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή.

Τα στοιχεία προέκυψαν έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους που έκανε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τα οποία ο τότε επικεφαλής της Αρχής, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης και νυν υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς έχει προωθήσει στις Αρχές.

Ελενα Σολωμού 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...