Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Νέα σενάρια για εκλογές!

Κυκλοφορεί έντονα μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης το ενδεχόμενο για προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο

Μπορεί η λέξη «εκλογές» στην παρούσα φάση να ακούγεται μόνο ως σενάριο, ωστόσο ο σοφός λαός έχει μια παροιμία που λέει ότι καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι τα περί εκλογών ακούγονται όλο και πιο συχνά τις τελευταίες ημέρες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και αν εκφράζουν μέρος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, τότε μάλλον κάτι… τρέχει. Το σενάριο των αιφνιδιαστικών εκλογών τον Ιούνιο επανέρχεται όλο και πιο έντονα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αυτή τη φορά όχι ως διαπραγματευτικό όπλο απέναντι στους δανειστές, αλλά ως πιθανή εξέλιξη αν η σύγκρουση μεταξύ Ε.Ε. και κυβέρνησης κορυφωθεί και οι εταίροι ζητήσουν την επιβολή μέτρων που ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές.

Τόσο η Κουμουνδούρου όσο και το Μέγαρο Μαξίμου από την πρώτη ημέρα ανάληψης της εξουσίας δεν έβαλαν στα συρτάρια το «σχέδιο Β» για προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν σε αδιέξοδο και οι δανειστές θέσουν το δίλημμα «χρήματα για αλλαγές σε Ασφαλιστικό και εργασιακά» στην τελική συμφωνία που πρόκειται να συζητηθεί μεταξύ των δύο πλευρών τον Ιούνιο για την επόμενη τετραετία.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου η κυβέρνηση επιδιώκει να καταγράψει τη σθεναρή στάση της στην αποφυγή μέτρων που θα επιφέρουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και αρνητικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Eτσι, παρά το γεγονός ότι τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και η χώρα απειλείται με στάση πληρωμών είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, κυβερνητικοί κύκλοι εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ένας ενδιάμεσος «έντιμος συμβιβασμός». Τη γραμμή της ρήξης και της εφαρμογής του «σχεδίου Β» φέρεται ότι υποστηρίζουν οι υπουργοί Νίκος Βούτσης και Παναγιώτης Σκουρλέτης, οι οποίοι πρόσφατα με συνεντεύξεις τους σε γερμανικά μέσα έστειλαν μήνυμα στους δανειστές ότι η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αν συνεχιστεί το «μποϊκοτάζ» χρηματοδότησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παν. Λαφαζάνης, καθώς και ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος, ο οποίος σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «έχουμε λαϊκή εντολή να φέρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Αν το φέρουμε, πηγαίνουμε στη Βουλή. Αν δεν το φέρουμε, θα πρέπει να αναζητηθεί λαϊκή εντολή». Υπέρ του δημοψηφίσματος, έχει ταχθεί και ο υπ. Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς και ο «πασοκογενής» αντιπρόεδρος της Βουλής Αλ. Μητρόπουλος.

Ελενα Σολωμού 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...