Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

4+2 λόγοι που έφτασε στο 42ο

ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ» ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Υψηλά στάνταρ απόδοσης, συγκριτικά με άλλες χρονιές, δεν έπιασε, αλλά ο στόχος επετεύχθη. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για πέμπτη συνεχόμενη φορά, και 42η συνολικά στην ιστορία του, το πρωτάθλημα, και στον Πειραιά έχουν 4+2 λόγους να χαμογελούν.

Ο πρώτος, και σημαντικότερος, είναι ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Αλλωστε, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, που πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές για άλλα δύο χρόνια, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει ότι μπορεί να… κουβαλήσει στις πλάτες του -και τη νέα αγωνιστική περίοδο- την ομάδα του Πειραιά. Με τα δύο γκολ που πέτυχε και τη μία ασίστ που μοίρασε προχτές κόντρα στον Λεβαδειακό, ο 33χρονος «μαέστρος» έκανε double-double, δηλαδή έφτασε διψήφιο αριθμό σε τέρματα (13) και σε ασίστ (10). Η προηγούμενη φορά που παίκτης των Πειραιωτών έκανε κάτι ανάλογο ήταν την περίοδο 2003-2004, με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Χαμόγελα στο λιμάνι όμως έχουν φέρει οι επιδόσεις και των Ομάρ Ελαμπντελαουί, Αρτούρ Μαζουάκου. Οι δύο μπακ των «ερυθρολεύκων», που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι με μικρό κόστος στο μεγάλο λιμάνι, καθιερώθηκαν αμέσως στην αρχική ενδεκάδα και βγήκαν από αυτή μόνο για θέματα υγείας (τραυματισμός ή ξεκούραση). Τόσο ο 22χρονος Νορβηγός δεξιός μπακ (22 συμ./1 γκολ/2 ασίστ), όσο και ο 21χρονος Γάλλος αριστερός οπισθοφύλακας (26 συμ./4 ασίστ) κέρδισαν την εκτίμηση του κόσμου, διότι αμφότεροι ήταν ό,τι πιο αξιόπιστο είδαν αμυντικά φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Και αυτή τη χρονιά ωστόσο συνέβαλε τα μέγιστα ο Ρομπέρτο. Ηταν ο «φύλακας άγγελος» της πειραιώτικης εστίας, στην πορεία για τον τίτλο, και (κυρίως) χάρη στον Ισπανό τερματοφύλακα η ομάδα του Ολυμπιακού έχει δεχτεί τα λιγότερα τέρματα (20) στη Σούπερ Λίγκα. Αυτή η τετράδα, Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Ντομίνγκες, είναι ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Πειραιώτες, και σε αυτή ποντάρει πολλά τη νέα χρονιά.

Φορτούνης και Μπενίτες

Ακόμη δύο λόγοι για τους οποίους χαμογελούν στου Ρέντη είναι ο Κώστας Φορτούνης και ο Χόρχε Μπενίτες. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, και υπό τις οδηγίες του Περέιρα, «λύθηκαν» ο Ελληνας διεθνής (22 συμ./6 γκολ/1 ασίστ) και ο Παραγουανός επιθετικός (18 συμ./5 γκολ/2 ασίστ), δείχνοντας ότι αξίζουν να βρίσκονται στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Το μέλλον όλων των υπολοίπων ποδοσφαιριστών φαίνεται πως βρίσκεται στον… αέρα, και ο Περέιρα σύντομα θα αποφασίσει ποιοι θα παραμείνουν και την επόμενη χρονιά στην ομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, άπαντες γιόρτασαν με τη ψυχή τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Πρώτα πήγαμε να φάμε με την ομάδα και μετά σε ένα κλαμπ για να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Δεν ήταν τρελό πάρτι. Ούτως ή άλλως, έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος μπροστά μας αλλά και το Κύπελλο» δήλωσε ο Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος εθεάθη το βράδυ της Κυριακής μαζί με συμπαίκτες του (Ρομπέρτο, Σιόβας, Αυλωνίτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες) σε γνωστό αθηναϊκό κλαμπ.

Ολοι στον Πειραιά επιθυμούν πλέον την κατάκτηση και του Κυπέλλου για να κλείσει ιδανικά η χρονιά.

Χάρης Δάντσης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...