Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ο Εθνάρχης τούς ένωσε πάλι

Το μνημόσυνο στο κατάμεστο Ιδρυμα της Φιλοθέης. Δεν πήγε τελικά ο Αλ. Τσίπρας

Ηταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον Εθνάρχη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής, οι στενοί συνεργάτες του ιδρυτή της Ν.Δ., περισσότεροι από τριάντα «γαλάζιοι» βουλευτές και πολλοί πρώην κοινοβουλευτικοί βρέθηκαν χθες το πρωί στο Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» για το μνημόσυνο προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραμανλή, 17 έτη από τον θάνατό του. Ο προαύλιος χώρος του ιδρύματος στη Φιλοθέη ήταν ακόμη μία χρονιά κατάμεστος, με πολλούς να υπογραμμίζουν ότι «ο Καραμανλής ενώνει την παράταξη».

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι Πέτρος Μολυβιάτης, Αχιλλέας Καραμανλής, Δημήτρης Σιούφας, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, η γραμματέας του Εθνάρχη Λένα Τριανταφύλλη, ο στενός συνεργάτης του Θόδωρος Χαριτόπουλος, ο Σταύρος Δήμας, ο Γιάννης Παλαιοκρασάς, ο Γιάννης Αγγέλου, ο Σταύρος Ψυχάρης, η Μαριέττα Γιαννάκου (είχε εναγκαλισμό με τον Κώστα Καραμανλή), rq3f4tgw3g 1ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Αντώνης Σαμαράς, που είχε χειραψία και σύντομη συνομιλία με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κώστα Καραμανλή, αποχώρησε αμέσως μετά το μνημόσυνο προκειμένου να ταξιδέψει στο Στρασβούργο.

Κωλοτούμπα

Δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να σχολιάσει την προχθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος που άφησε εκείνος ανοιχτό. «Ο Τσίπρας θα κάνει κωλοτούμπα ή δημοψήφισμα για δραχμή» απάντησε.

Μερικοί από τους βουλευτές που τίμησαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ήταν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Γιώργος Βλάχος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιάννης Ανδριανός, Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Θανάσης Μπούρας, Αννα Καραμανλή, Δημήτρης Σταμάτης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σίμος Κεδίκογλου, Κώστας Γκιουλέκας, Νικήτας Κακλαμάνης, Αλέκος Κοντός, Χρήστος Σταϊκούρας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Λευτέρης Αυγενάκης, Μαρία Αντωνίου, Κώστας Αχ. Καραμανλή και Βασίλης Γιόγιακας.

Παρόντες από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ήταν ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ (σε γνώση της κυβέρνησης, όπως είπε, και εκπροσωπώντας τον Πάνο Καμμένο που έλειπε στην Ανδραβίδα), καθώς και ο Νίκος Νικολόπουλος. Αντίθετα, δεν παρέστη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως φημολογούνταν τις προηγούμενες μέρες, προφανώς για να μη δώσει νέα τροφή στα σενάρια περί πολιτικού φλερτ με το καραμανλικό στοιχείο.

Το σχόλιο του Καλαφάτη και η θερμή χειραψία Καραμανλή – Τζιτζικώστα

Η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών της Ν.Δ. που εκλέγονται στον Βορρά βρέθηκαν χθες το πρωί στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μια μαζική παρουσία που έστειλε πολλαπλά μηνύματα προς τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ., αλλά και γενικότερα, καθώς είναι γνωστές οι πολύ στενές σχέσεις που έχουν οι «γαλάζιοι» βουλευτές του Βορρά με το καραμανλικό μπλοκ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύνολο είκοσι βουλευτών της Ν.Δ. που εκλέγονται στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης ήταν χθες εκεί οι δεκατέσσερις! Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονταν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκας, Σ. Καλαφάτης και Σ. Αναστασιάδης, από την Περιφέρεια οι βουλευτές Γ. Καρασμάνης, Γ. Βαγιωνάς, Αλ. Κοντός, Α. Βεζυρόπουλος, Ν. Παναγιωτόπουλος, Α. Δημοσχάκης, Ε. Στυλιανίδης, Μ. Αντωνίου και Γ. Γεωργαντάς, ο Κώστας Καραμανλής (Σερρών) και φυσικά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Κρατείστε πάντως και τις απουσίες: Θ. Καράογλου, Ελ. Ράπτη, Τ. Κοψαχείλης, Δ. Κυριαζίδης, Κ. Κουκοδήμος και Γ. Κασαπίδης. Στο Ψυχικό βρέθηκαν ακόμη οι παλιοί πρώην βουλευτές του Βορρά Δ. Τζαμτζής, Μ. Παπαδόπουλος, Γ. Κωνσταντόπουλος, Αλ. Δερμεντζόπουλος, Μαρία Μάνη – Παπαδημητρίου και Λ. Τσαβδαρίδης, καθώς επίσης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Αυτό που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως ήταν η θερμή χειραψία που είχαν ο κ. Τζιτζικώστας με τον Κώστα Καραμανλή, κάτι που επιβεβαίωσε τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι δύο άνδρες.

Αντίθετα, όπως έλεγαν άνθρωποι που παρατηρούσαν τις κινήσεις και τα βλέμματα του Αντώνη Σαμαρά, μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπήρξε ουδεμία προσέγγιση. Οσο για τον κ. Καλαφάτη, έγραψε το εξής σχόλιο στο βιβλίο επισκεπτών: «Πρόεδρε, έφτιαξες ιδεολογία, έφτιαξες την Ελλάδα. Σε ευχαριστούμε».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...