Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Μάταλα στο… Σύνταγμα

Αμστερνταμ θύμισε το κέντρο της Αθήνας στην πρώτη γιορτή της κάνναβης, που έγινε το Σάββατο με μπίρες, χορούς, χόρτο αλλά και διαμαρτυρίες

dcw54eyt5ert 3Εως τη Βουλή έφτασε η βαριά μυρωδιά από τα… τσιγαριλίκια που άλλαζαν χέρια το Σάββατο στην πρώτη γιορτή της κάνναβης και λίγο έλειψε να «φτιαχτούν» οι εύζωνοι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου!

Στο πάρτι της… φούντας στην πλατεία Συντάγματος μύρισε χασίς από τις παρέες νεαρών που ξάπλωναν στο γρασίδι απολαμβάνοντας τα… στριφτά τους κάτω από τον ήλιο με δυνατή μουσική ρέγγε, χορό και άφθονη μπίρα, ενώ οι μεγαλύτεροι δροσίζονταν καθισμένοι στα μάρμαρα δίπλα στο σιντριβάνι.

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στο φεστιβάλ διαμαρτυρίας «κατά της δαιμονοποίησης του ακίνδυνου φυτού», με τους οπαδούς του… ευφορικού dcw54eyt5ert 1χόρτου να δίνουν στο Σύνταγμα αέρα Αμστερνταμ, με συνθήματα «Πάνω η φούντα, νομιμοποιήστε τη» και «Φτου ξελευθερία»! Οι διοργανωτές και οι ομάδες υποστήριξης είχαν στήσει περίπτερα κατά μήκος της πλατείας, ενημερώνοντας τους (απορημένους) περαστικούς με φέιγβολάν και πλακάτ. Στην Αθήνα βρέθηκαν και τα μέλη της Πρώτης Κοινωνικής Λέσχης Κάνναβης Θεσσαλονίκης, που διεκδικούν αποποινικοποίηση και έπειτα νομιμοποίηση του χασίς.

«Θέλουμε ο κόσμος να υποστηρίξει το εγχείρημά μας για ελεύθερη καλλιέργεια και κατανάλωση του παρεξηγημένου και με ευεργετικές ιδιότητες φυτού» είπε στην «Espresso» ο Δημήτρης Παρασκευάς, ιδρυτικό μέλος της λέσχης και συμπλήρωσε: «Δεν είναι δουλειά dcw54eyt5ert 9καμιάς κοινωνίας να υπαγορεύει τι θα καταναλώνουμε. Δεν μιλάμε για υποχρεωτική χρήση κάνναβης, αλλά αγωνιζόμαστε για την αδιαπραγμάτευτη ελευθερία μας. Δεν ενοχλούμε κανέναν». Μάλιστα, βασικό επιχείρημα της λέσχης είναι η… οικονομική ανάταση της χώρας!

Τουρισμός

«Θα έχουμε άμεσες συνέπειες σε αγροτική παραγωγή και τουρισμό. Εχουμε το τέλειο κλίμα για παραγωγή κάνναβης! Στο Κολοράντο, όπου η καλλιέργεια είναι νόμιμη εδώ και δύο χρόνια και η αγοραπωλησία νόμιμη από πέρυσι, το 2014 η πολιτεία έβγαλε 44.000.000 δολάρια από τους σχετικούς φόρους. Στην Ολλανδία τα coffeeshops πληρώνουν 400.000.000 ευρώ σε φόρο εισοδήματος και απασχολούν 3.600 άτομα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 5.000.000 τουρίστες επισκέπτονται το Αμστερνταμ λόγω της κάνναβης»!

Στο «πάρτι» συμμετείχε και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο εκπρόσωπός της Κωνσταντίνος Τσούκαλης δήλωσε: «Πρέπει να αποποινικοποιηθεί η χρήση όλων των εξαρτησιογόνων ουσιών! Δεν υπάρχει λόγος να αποτελεί ποινικό αδίκημα. Η νομιμοποίηση αποκλειστικά της κάνναβης είναι ένα θέμα ταμπού. Πρέπει η συζήτηση να ανοίξει».
 

dcw54eyt5ert 4Εντονα έχουν αντιδράσει πάντως ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και εργαζόμενοι του 18 ΑΝΩ: «Ως εργαζόμενοι στην πρόληψη, στη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη εξαρτημένων ανθρώπων διεκδικούμε όχι την απελευθέρωση κάποιας ψυχοδραστικής ουσίας, αλλά την απελευθέρωση της ανθρώπινης ουσίας, της δημιουργικότητας, της αυτοεκτίμησης, της διάθεσης για ζωή, των δυνατοτήτων αναζήτησης νέων οριζόντων χειραφέτησης».

Η επιστολή στον Τσίπρα

Μια εβδομάδα πριν από τη διοργάνωση του φεστιβάλ η Πρώτη Κοινωνική Λέσχης Κάνναβης Θεσσαλονίκης ζήτησε με επιστολή της από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει τον λόγο του σχετικά με την αποποινικοποίηση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών: «Σας υπενθυμίζουμε ότι έχετε ταχθεί ανοιχτά κατά της απαγόρευσης στο παρελθόν. Ως αυτοκαλλιεργητές κάνναβης πιστεύουμε ότι δεν διαπράττουμε κανένα έγκλημα, όμως είμαστε παράνομοι, καθώς καλλιεργώντας την κάνναβή μας παρανομούμε. Εξίσου παράνομοι είναι και συμπολίτες μας που για να την προμηθευτούν αναγκάζονται να καταφύγουν στη μαύρη αγορά, οι οποίοι επίσης διακινδυνεύουν την υγεία τους, διότι καταναλώνουν κάνναβη χείριστης ποιότητας».

Νίκη Κλεισούρα
Φωτό: Χρήστος Ζήνας 

Περισσότερες φωτοραφίες:
dcw54eyt5ert 8

 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...