Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Josephine: Η συγκινητική αφιέρωση σε θαυμαστή για τα γενέθλιά του

Aξέχαστα θα μείνουν σε θαυμαστή της Josephine τα φετινά...

Έφοδος της βελγικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύας Καϊλή για διαφθορά –...

Έρευνα στο σπίτι της Εύας Καϊλή πραγματοποίησε σήμερα η...

Νεκρός ο γιος της Τίνα Τέρνερ – Έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν...

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του ο γιος της...

Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας: «Ο άνθρωπος που σκότωσε το παιδί...

Η μητέρα της άτυχης Έμμας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο...

Ξαφνικός θάνατος στο «Πεντελικόν»

Ο νέος αγοραστής (ομογενής από τη Βενεζουέλα) πέταξε έξω υπαλλήλους και πελάτες

«Εξωση» έγινε χθες στους εργαζομένους αλλά και στους πελάτες του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν» της Κηφισιάς, αφού ενημερώθηκαν ξαφνικά πως πρέπει να… εγκαταλείψουν τα δωμάτια και τις εγκαταστάσεις, καθώς η επιχείρηση άλλαξε χέρια! Ο ξαφνικός «θάνατος» σημειώθηκε στις 12.00 και άφησε στον δρόμο 120 υπαλλήλους αλλά και δεκάδες πελάτες που διέμεναν αυτές τις ημέρες στο ξενοδοχείο (φέρεται ότι λειτουργούσε με πληρότητα άνω του 60%).

3e3q4trg 4Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν ήταν απίστευτες: σαστισμένοι τουρίστες κουβαλούσαν άρον άρον τις αποσκευές τους, δεκάδες υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στο λόμπι του ξενοδοχείου και αναζητούσαν μάταια απαντήσεις για την -εργασιακή- τύχη τους και τα τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα, από τουρίστες που είχαν κλείσει δωμάτιο μέχρι και τις 15 Ιουλίου και ρωτούσαν τι θα γίνει με τις προκαταβολές τους!

Ειδοποιήθηκαν το πρωί

«Οι περισσότεροι πελάτες ενημερώθηκαν από τα ταξιδιωτικά τους γραφεία για τις εξελίξεις. Κάποιοι ειδοποιήθηκαν από τη ρεσεψιόν το πρωί, ενώ σε πέντε δωμάτια που δεν είχαν πάρει είδηση όσα συμβαίνουν έπρεπε να περάσουμε εμείς και να τους παρακαλέσουμε να αποχωρήσουν!» περιέγραψαν στην «Espresso» εργαζόμενοι, που παρέμειναν μέχρι τις 17.00 στο «Πεντελικόν» για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Εργάζομαι δέκα χρόνια στο ξενοδοχείο και είμαι καιρό απλήρωτη. Κάποιοι δεν έχουν πάρει χρήματα εδώ και επτά – δέκα μήνες. Αυτό δεν το περιμέναμε σε καμία περίπτωση! Απαιτούμε να βρεθεί λύση και να αποζημιωθούμε» είπε καμαριέρα του ξενοδοχείου.

Πάντως, τα πρώτα «σύννεφα» στις σχέσεις υπαλλήλων – εργοδοσίας (Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη Α.Ε.) έκαναν την εμφάνισή τους το 2009, οπότε ξεκίνησαν οι οφειλές του ιδιοκτήτη Χαράλαμπου Βάρδη σε ασφαλιστικά ταμεία, Εφορία, προμηθευτές και εργαζομένους, πολλοί εκ των οποίων στερούνταν ακόμα και 3e3q4trg 5της ασφάλισής τους. Τα χρέη ήταν εκείνα που οδήγησαν μια από τις τράπεζες που είχε χορηγήσει δάνειο στην επιχείρηση σε πλειστηριασμό του «Πεντελικόν». Ο νέος αγοραστής, ομογενής από τη Βενεζουέλα, απέκτησε τις εγκαταστάσεις του. Από το πρωί της Δευτέρας εκπρόσωποί του βρέθηκαν στο ξενοδοχείο, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι ο χώρος έχει αδειάσει και οι κλειδαριές σε όλες τις πόρτες έχουν αντικατασταθεί!

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ο έρωτας από απόσταση της κόστισε 50.000 ευρώ

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά, αφού τους πέταξαν στον δρόμο χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό!

Τη νέα διοίκηση -την οικογένεια Δουζόγλου- «καρφώνει» για το χάος και η μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια εταιρία: «Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη (από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κ. Δουζόγλου), ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στη νέα και με μοναδικό στόχο τη συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του. Παρά τις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης, δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ξενοδοχείο να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 12 μ.μ., όπως και έγινε».

Συγκέντρωση στο υπουργείο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη γενική προϊσταμένη του ξενοδοχείου Δέσποινα Χαρώνη: «Εχει κανονιστεί για το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, για να δούμε τι θα συμβεί με τα χρήματα που μας χρωστούν. Εχει γίνει επαφή με τους κυρίους που έχουν αγοράσει την επιχείρηση και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία μαζί τους».

3e3q4trg 7Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Νίκος Παπαγεωργίου επισήμανε ότι το υπουργείο Εργασίας πρέπει να πάρει θέση ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων: «Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2012, όταν 40 υπάλληλοι του ξενοδοχείου είχαν διαμαρτυρηθεί για τις οφειλές της διοίκησης του Χαράλαμπου Βάρδη. Τότε ο ιδιοκτήτης είχε προχωρήσει σε απολύσεις χωρίς να καταβάλει αποζημιώσεις. Η υπόθεση είχε φτάσει στα δικαστήρια και, αν και οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν, δεν πήραν ούτε ευρώ».

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Μπαλάκι» οι ευθύνες για την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή στον μαθητή στις Σέρρες

Νίκη Κλεισούρα

Η Μ. Μερκούρη και η οικογένεια Βάρδη

Η πολυτέλεια και η αριστοκρατική φινέτσα ήταν πάντοτε χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου «Πεντελικόν», που αποτέλεσε τον χώρο συνάντησης «μεγάλων» οικογενειών της Αθήνας. Η ανέγερση του επιβλητικού νεοκλασικού κτιρίου ξεκίνησε το 1924 και ολοκληρώθηκε το 1927, οπότε πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά του. Εκτοτε και επί δεκαετίες το ξενοδοχείο φιλοξένησε κορυφαίους πολιτικούς, όπως τον Ελευθέριο Βενιζέλο, εστεμμένους βασιλείς, διάσημους καλλιτέχνες καθώς και άλλους απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Από το 1984

Η επόμενη σημαντική σελίδα στην ιστορία του «Πεντελικόν» γράφτηκε το 1984, οπότε το ακίνητο πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας του Χαράλαμπου Βάρδη, ομογενούς από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, που αποφάσισε να προσδώσει στο ξενοδοχείο σύγχρονες ανέσεις, τιμώντας παράλληλα την ιστορία του και το κλασικό του ύφος.

Ακολούθησαν τρία χρόνια εργασιών και τον Ιούνιο του 1987 έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ξενοδοχείου, που ξεχώρισε και για το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Vardis. Παράλληλα η τότε υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη χαρακτήρισε το κτίριο της οδού Δηλιγιάννη διατηρητέο έργο τέχνης και πολιτισμού! Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, το 2002, έγινε επέκταση του ξενοδοχείου, με τρία καινούργια κτίρια αξίας 17.500.000 ευρώ.

Η ανοδική πορεία του «Πεντελικόν» συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, αλλά το ξέσπασμα της κρίσης φαίνεται πως αποδείχτηκε μοιραίο για την επιχείρηση. Οι μέχρι πρότινος ιδιοκτήτες του δεν κατάφεραν ποτέ να ξεπεράσουν τα προβλήματα και οδηγήθηκαν στην πώλησή του.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ημίγυμνος ο πάτερ Αντώνιος σε ερημική παραλία με τα παιδιά

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τις πριβέ εξορμήσεις του πατρός Αντωνίου σε...

Βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της κόρη Έλληνα τραγουδιστή

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο χαμός της κόρης...

Ο Τσάκας του «Big Brother» ξέσπασε: «Καταστράφηκα από τη δεύτερη σύζυγό μου»

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης γνωστός ως Τσάκας ήταν  ο νικητής...

Την «τσακώσαμε» να ψωνίζει σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο Μαρούσι

Η γνωστή ηθοποιός ντυμένη με φόρμες και χωρίς ίχνος...

Είναι γονείς Ελληνίδας πρωταγωνίστριας – Μοιάζει τρομερά με τη μαμά της

Το ζευγάρι της φωτογραφίας είναι γονείς γνωστής Ελληνίδας ηθοποιού. Αν...

Υπόθεση Κιβωτού: Φωτό – ντοκουμέντο με παιδιά να δουλεύουν κάτω από τον ήλιο

Ρόλο... επιστάτη φέρεται ότι είχε αναθέσει ο πατέρας Αντώνιος...

Αναγνωρίζετε τον κύριο της φωτογραφίας;

Ο κύριος της φωτογραφίας μερικά χρόνια πριν κρατούσε αγκαλιά...