Τις πρώτες τους ώρες πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Κορυδαλλού περνούν οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, με το κλίμα στο σωφρονιστικό κατάστημα να είναι ιδιαίτερα βαρύ, κυρίως για την 56χρονη γιατρό.

Οι δύο κατηγορούμενοι εξακολουθούν να αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο του γνωστού τραγουδιστή, ωστόσο μετά την προφυλάκισή τους οδηγήθηκαν σε διαφορετικές πτέρυγες και κρατούνται σε ξεχωριστά κελιά. Ο 58χρονος γιατρός τοποθετήθηκε στη λεγόμενη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ η 56χρονη οδηγήθηκε σε κελί της γυναικείας πτέρυγας, στο οποίο μέχρι πρόσφατα κρατούνταν η Ειρήνη Μουρτζούκου, πριν από τη μεταγωγή της στις φυλακές Θήβας.

Οι πρώτες πληροφορίες από το εσωτερικό των φυλακών αναφέρουν ότι η προσαρμογή της 56χρονης κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Και αυτό όχι μόνο λόγω της ίδιας της συνθήκης της κράτησης, αλλά και εξαιτίας της έντονης συναισθηματικής φόρτισης που υπάρχει μεταξύ αρκετών κρατουμένων για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη. Πολλές από τις γυναίκες που βρίσκονται στον Κορυδαλλό φέρονται να ήταν θαυμάστριες του τραγουδιστή, με το κλίμα απέναντι στην προφυλακισμένη γιατρό να περιγράφεται ως ιδιαίτερα ψυχρό. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά ότι μέσα στη φυλακή έχει αναρτηθεί πανό με τη φράση «Για πάντα Μαζώ», ένα μήνυμα που αποτυπώνει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά τον θάνατο του δημοφιλούς καλλιτέχνη.
Η συγκεκριμένη εικόνα αποκτά μάλιστα μία σχεδόν παράδοξη διάσταση, καθώς οι φυλακές Κορυδαλλού δεν ήταν άγνωστες στον Γιώργο Μαζωνάκη.
Τον Φεβρουάριο του 2023, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο τραγουδιστής είχε περάσει την πύλη των φυλακών για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο: για να τραγουδήσει στις κρατούμενες και να τους προσφέρει μερικές ώρες μακριά από τη σκληρή καθημερινότητα του εγκλεισμού.
Οι γυναίκες είχαν τότε ετοιμάσει κεράσματα για εκείνον, ενώ ο ίδιος είχε συνομιλήσει μαζί τους χωρίς να ρωτήσει για τα αδικήματα ή τις υποθέσεις που τις είχαν οδηγήσει πίσω από τα κάγκελα.
«Είναι τιμή που με καλέσατε και είμαι το πρόσωπο έξω από τα κάγκελα για εσάς», είχε πει χαρακτηριστικά, ευχόμενος παράλληλα στις κρατούμενες «καλή λευτεριά». Η εκδήλωση είχε διοργανωθεί από την τότε διευθύντρια των φυλακών Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου, με στόχο να δημιουργηθεί μια διαφορετική ημέρα για τις γυναίκες του σωφρονιστικού καταστήματος.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, το όνομα του Γιώργου Μαζωνάκη επιστρέφει στον Κορυδαλλό υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει συναυλία ούτε γιορτινή ατμόσφαιρα. Υπάρχουν δύο προφυλακισμένοι γιατροί, ένα βαρύ κατηγορητήριο και ένα πανό με τη φράση «Για πάντα Μαζώ» να θυμίζει ότι για αρκετές από τις κρατούμενες ο τραγουδιστής δεν ήταν απλώς ένας γνωστός καλλιτέχνης, αλλά ένας άνθρωπος που κάποτε πέρασε τα κάγκελα για να σταθεί δίπλα τους.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.







