Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Φανερό ταλέντο!

Το δυνατό Juke μπορεί να κινείται με την ίδια άνεση στην πόλη αλλά και σε αγωνιστικούς ρυθμούς, όποτε του ζητηθεί!

Την εβδομάδα που η «Espresso» οδηγούσε το εκρηκτικό Nissan Juke Nismo R, η χώρα εισερχόταν στην πιο κρίσιμη καμπή της νεότερης Ιστορίας της.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΧΡ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ

Στους δρόμους, στα σπίτια, στις καφετέριες και στους χώρους εργασίας το κλίμα που επικρατούσε περιλάμβανε έντονα συναισθήματα, ακραίες απόψεις αλλά και μία αίσθηση ότι οι στροφές του κινητήρα έχουν φτάσει στα όρια… Ισως λοιπόν δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι στα χέρια μας είχαμε ένα προϊόν με εκρηκτικές επιδόσεις, που προκαλεί στο πέρασμά του, αντιστέκεται στο status quo της τυπικής εμφάνισης των αυτοκινήτων και που με την ίδια άνεση μπορεί να επιταχύνει εκρηκτικά αλλά και να φρενάρει ακαριαία λόγω των τεράστιων φρένων. Σας θυμίζουν κάτι όλα τα παραπάνω… μαζί; Κι εμάς!

Παραλαμβάνουμε το αυτοκίνητο από την αντιπροσωπία και η εξωτερική εμφάνισή του μας φτιάχνει την ημέρα. Η ούτως ή άλλως extreme σχεδίαση ακόμα και της πιο απλής έκδοσης Juke, στην εκδοχή RS έχει φτάσει στα άκρα.

Οι 18άρηδες μαύροι, γυαλιστεροί τροχοί, ο διαχύτης στο πίσω μέρος και οι πινελιές από κόκκινο καθιστούν το Juke RS απόλυτα μάχιμο για τους ελληνικούς δρόμους. Το σαλόνι μάς δίνει κι άλλα ατού: σφιχτά σπορ, μπάκετ καθίσματα «αγκαλιάζουν» το σώμα, ενώ η… επέλαση του σουέντ σε συνδυασμό με κλασικό δέρμα στο σαλόνι και στο τιμόνι δίνουν τον τόνο. Περιμένεις ότι βάζοντας μπροστά θα ακούσεις κάποιο τεράστιο μοτέρ να βρυχάται κάτω από το φουσκωμένο καπό. Και όμως, το RS έχει μοτέρ «μόνο» 1.600 κ.εκ. Το κατά πόσο επαρκούν το κατανοείς από την πρώτη κιόλας γκαζιά, είτε το σύστημα είναι στη sport είτε στη normal λειτουργία.

Τα 218 άλογα μαζί με την καλή διάταξη του 6αριού κιβωτίου όχι απλώς φτάνουν, αλλά και περισσεύουν για να κινηθείς καταιγιστικά (0-100 χλμ/ώρα σε 7.3”, τελική 220 χλμ./ώρα).

Σε ευθείες και στροφές το Juke μπορεί να στηθεί και να σταθεί τόσο καλά ώστε να κάνει αρκετά σπορ μοντέλα να… κοκκινίσουν από ντροπή. Ο ήχος που φτάνει στην καμπίνα από τις ακραίες διεργασίες του αριστερού και το δεξιού ποδιού είναι τόσος ώστε να συγκινεί ευχάριστα και όχι να ενοχλεί. Και το ακόμα καλύτερο; Αν θες να μην κάνεις κόντρες, το Juke RS μπορεί να οδηγηθεί ήρεμα και -κυρίως- οικονομικά!

Στη δοκιμή μας καταφέραμε να έχουμε κατανάλωση από εννιά μέχρι και 11 λίτρα/100 χλμ., ανάλογα με τον τρόπο που επιλέξαμε να κινηθούμε. Και αυτή η δυνατότητα της επιλογής χαρακτηρίζει συνολικά το μοντέλο. Ταξιδέψαμε ξεκούραστα και με άνεση σε μακρινές αποστάσεις με παρέα και αρκετά μπαγκάζια χωρίς να παραπονεθεί κανείς. Λίγες ώρες αργότερα ανεβήκαμε με την ίδια άνεση φιδίσιους δρόμους σε ρυθμούς «Ράλι Ακρόπολις».

Ηθικόν δίδαγμα: Με κόστος λιγότερο από 26.000 ευρώ, το Nissan Juke Nismo RS είναι απόλυτα «ζυγισμένο» μοντέλο και, παρά το extreme παρουσιαστικό του, μπορεί να αποτελέσει ιδανικό τετράτροχο σύντροφο για κάθε ανάγκη.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...