Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Η Europol σε «συναγερμό» για τον ISIS!

Εκτιμά ότι οι τζιχαντιστές προετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στην Δύση έπειτα από το βίντεο με τις απειλές στον Κάμερον

Εκτιμά ότι οι τζιχαντιστές προετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στην Δύση έπειτα από το βίντεο με τις απειλές στον Κάμερον

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη Δύση με ακόμα ένα βίντεο-σοκ, είναι όμως η πρώτη φορά που οι ευρωπαϊκές Αρχές ασφαλείας δηλώνουν ξεκάθαρα ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο.
Το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει νέες «μεγάλης κλίμακας επιθέσεις» στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η Europol, αναφέροντας πως το ISIS έχει αναπτύξει «μια νέα επιχειρησιακή ικανότητα για την πραγματοποίηση νέας εκστρατείας με μεγάλης κλίμακας επιθέσεις», επικεντρωμένες στη γηραιά ήπειρο, όπως προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ στο Αμστερνταμ. Παράλληλα εξήγγειλε τη σύσταση ενός νέου ευρωπαϊκού κέντρου κατά της τρομοκρατίας, σε ακόμα μια προσπάθεια αποφυγής τραγωδιών όπως της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Οι αναλυτές της Europol θεωρούν ότι το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει νέες επιθέσεις στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και ιδιαίτερα στη Γαλλία, αναφέρεται σε έκθεση που παρουσίασε ο διευθυντής της Europol, λίγες ώρες αφότου η οργάνωση είχε μεταδώσει μέσω διαδικτύου βίντεο-σοκ όπου εμφανίζονται οι πρωταγωνιστές-δράστες του μακελειού στο Παρίσι είτε να εκτελούν ομήρους είτε να μετέχουν σε στρατιωτική εκπαίδευση. Στο ίδιο βίντεο εκτοξεύονται σαφείς απειλές εναντίον της Βρετανίας, με τον Ντέιβιντ Κάμερον να φιγουράρει στις εικόνες.

Σε παρακμή

Στο Λονδίνο, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κάμερον ανακοίνωσε ότι οι βρετανικές Αρχές εξετάζουν το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το κέντρο ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους. «Εξετάζουμε το τελευταίο αυτό βίντεο προπαγάνδας, ακόμη μία ενέργεια μιας αποκρουστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκεται σαφώς σε παρακμή και υποχώρηση» δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.
«Τίποτε δεν θα μας τρομάξει, καμία απειλή δεν θα κάνει τη Γαλλία να διστάσει σε αυτό που έχει να κάνει στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» δήλωσε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσημης τελετής που έγινε στο προεδρικό μέγαρο στο Νέο Δελχί κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ινδία.

«Ο λόγος που έλαβα μέτρα για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ήταν επειδή ξέρω ότι η απειλή αυτή είναι εκεί και ότι εμείς δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτε, ούτε στα μέσα για την υπεράσπιση της χώρας μας ούτε στις ελευθερίες» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

30.01.2016 espresso weekend m

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...