Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Τα μαλλιά «καθρέφτης» της ηλικίας

Ορμονικές αλλαγές και διατροφή επηρεάζουν την ποιότητα της τρίχας με το πέρασμα των χρόνων

Η ηλικία μιας γυναίκας δεν προδίδεται μόνο από το πρόσωπο. Οσο περίεργο και αν ακούγεται, τα μαλλιά είναι σε θέση να «χρονολογήσουν» καθεμία από εμάς, σύμφωνα με τη Βρετανή τριχολόγο Σάλι Αν Τάρβερ.

Η ειδικός περιγράφει όλα τα στάδια της γήρανσης των μαλλιών, τα οποία επηρεάζονται τόσο από τις ορμονικές αλλαγές όσο και από τον τρόπο ζωής, αλλά και τα μέτρα που πρέπει να πάρει κάθε γυναίκα σε κάθε φάση της ζωής της, τόσο για να προλάβει όσο και για να αντιμετωπίσει προβλήματα.

ΣΤΑ 20

Αυτή είναι η δεκαετία στην οποία κάθε γυναίκα μπορεί να αφήσει τα μαλλιά της μακριά και σπαστά. Επίσης είναι ακόμα αρκετά δυνατά για να δίνουν την ευκαιρία να αλλάζετε στιλ και χρώμα. Αν τα μαλλιά σας είναι αδύναμα σε αυτήν την ηλικία, τότε αυτό μπορεί να είναι ένδειξη προβλημάτων υγείας ή έλλειψης σιδήρου, οπότε καλό είναι να πάτε σ’ έναν ειδικό.

«Αντιμετωπίστε τυχόν προβλήματα μαλλιών σε αυτήν την ηλικία γιατί μετά τα πράγματα θα γίνονται μόνο χειρότερα» τονίζει η Τάρβερ.

ΣΤΑ 30

Πολλές γυναίκες αποκτούν παιδιά σε αυτήν την ηλικία και οι ορμονικές αλλαγές μαζί με την έλλειψη ύπνου αλλά και το στρες της φορτωμένης καθημερινότητας μπορεί να πλήξουν τα μαλλιά. «Η χαμηλή φερριτίνη μπορεί να είναι παράγοντας κλειδί, καθώς η εγκυμοσύνη μειώνει τα αποθέματα σιδήρου» εξηγεί η ειδική τριχολόγος, η οποία ωστόσο σπεύδει να προσθέσει ότι είναι σχετικά απλό να διορθωθεί αυτή η κατάσταση με τη λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου «μέχρι τα επίπεδα φερριτίνης να φτάσουν στο 100 και μετά συντήρηση αυτών των τιμών με τακτική λήψη μικρότερης δόσης συμπληρωμάτων». Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι τα πράγματα γίνονται πολύ πιο σύνθετα αν αμελήσει μια γυναίκα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έγκαιρα. «Αν περάσουν χρόνια, η απλή αποκατάσταση του σιδήρου δεν θα επαναφέρει πλήρως και τα μαλλιά, οπότε θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια με τοπικές λοσιόν ή και θεραπεία με λέιζερ».

ΣΤΑ 40

Είναι η ηλικία στην οποία έχουν εμφανιστεί τυχόν προβλήματα, όπως η αραίωση ή η αλωπεκία. Ωστόσο, όπως τονίζει η ειδικός, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει μια γυναίκα μέσω της διατροφής της ή και σε επίπεδο θεραπειών, για να βελτιώσει την κατάσταση των μαλλιών της. «Το καλύτερο που μπορεί να κάνει μια γυναίκα είναι να ξεκινήσει με μια εξέταση αίματος και να ελέγξει αν όλα λειτουργούν σε καλό επίπεδο ή αν έχουν προκύψει ζητήματα » λέει η Τάρβερ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι, επειδή σε αυτήν την ηλικία τα πράγματα δεν επανέρχονται μόνα τους, θα χρειαστεί υποστηρικτική βοήθεια με ειδικές θεραπείες για τα μαλλιά.

ΣΤΑ 50

Η εμμηνόπαυση επιδρά στα μαλλιά και, αν υπάρχει γενετική προδιάθεση για τριχόπτωση, τότε αυτή είναι η περίοδος που θα εκδηλωθεί. Ωστόσο, αν η απώλεια μαλλιών οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου, τότε το τέλος της έμμηνου ρήσης θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των αποθεμάτων σιδήρου και αυτό θα έχει θετική επίδραση. «Σε αυτήν την ηλικία τα συμπληρώματα δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα αποτελέσματα. Αντίθετα, τα μέσα που διεγείρουν την τριχοφυΐα μπορεί να βοηθήσουν όπως οι λοσιόν και το λέιζερ. Η θεραπεία με λέιζερ, από την άλλη, είναι καλή μακροχρόνια λύση, καθώς διεγείρει την κυκλοφορία στους θύλακες της τρίχας και έτσι ρυθμίζεται η ανάπτυξή της» εξηγεί η Βρετανή τριχολόγος.

ΣΤΑ 60 

Σε αυτήν την ηλικία η επιλογή στιλ μαλλιών ανάλογα με την κατάσταση της τρίχας είναι το Α και το Ω. Η γενική οδηγία είναι να αποφεύγονται τα κουρέματα με τις σκληρές γραμμές και να προτιμώνται χαλαρά πιασίματα ψηλά, όπως αυτά της Μέριλ Στριπ. «Σε αυτή την ηλικία κάθε τούφα μαλλιών γίνεται πιο λεπτή. Οι θεραπείες είναι λιγότερο αποτελεσματικές» εξηγεί η ειδικός, η οποία τονίζει ότι σε αυτήν τη φάση είναι σημαντικό μια γυναίκα να φροντίζει όσο καλύτερα μπορεί τα μαλλιά της και να μην τα ταλαιπωρεί.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικεία ομορφιά • Tips και νέα!

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...