Η μεγάλη «μάχη» για την περιουσία

Απόγονοι του αξέχαστου «βασιλιά των μπλουζ» στρέφονται δικαστικά εναντίον της διαχειρίστριας προκειμένου να «πάρουν πίσω ό,τι τους ανήκει»

Είχε εξαιρετικά χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και οι γιατροί τον είχαν ενημερώσει ότι μπορεί και να μην τεκνοποιούσε ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, ο B.B. King (φωτό), χωρίς να αμφισβητήσει ποτέ γυναίκα που του έλεγε ότι κυοφορούσε το παιδί του, αναγνώρισε δεκαπέντε παιδιά από δεκαπέντε διαφορετικές γυναίκες.

ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ 

Μετά τον θάνατό του πέρυσι, σε ηλικία 89 ετών, από Αλτσχάιμερ και καρδιακή ανεπάρκεια, πολλοί από τους έντεκα εν ζωή απογόνους του «βασιλιά των μπλουζ» στρέφονται τώρα δικαστικά εναντίον της μάνατζερ Λαβέρν Τόνεϊ, την οποία είχε ορίσει στη διαθήκη του ως διαχειρίστρια της περιουσίας του. Αν και εκείνη ισχυρίζεται ότι ο Κινγκ είχε μόλις 4.500.000 ευρώ κατά τον θάνατό του, τα περισσότερα από τα παιδιά του εκτιμούν ότι η περιουσία του πρέπει να άγγιζε τα 31.000.000-35.000.000 ευρώ και διεκδικούν αντίστοιχα μερίδια.

«Ο πατέρας μου μας έλεγε ότι θα μας φρόντιζε ακόμα και μετά τον θάνατό του» λέει ο 67χρονος Ρίλεϊ Κινγκ, ο οποίος προσθέτει ότι έκτοτε δεν έχουν λάβει ούτε σεντ. «Βάλαμε δικηγόρο και προσπαθούμε να πάρουμε πίσω αυτό που μας ανήκει» εξηγεί.

Η τελευταία διαθήκη

Η Τόνεϊ, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες που ο Κινγκ είχε αφήσει στην τελευταία διαθήκη του το 2014, στην οποία αναφέρει μεν τα παιδιά του, αλλά δεν έχει προβλέψει συγκεκριμένα ποσά. Κάποια από τα παιδιά του, που είναι διασπασμένα σε πολλά «στρατόπεδα», προτιμούν να ισχύσει η διαθήκη του 2007, η οποία προέβλεπε γενναιόδωρα ποσά για κάποια -αλλά όχι όλα- τα παιδιά του.

Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η απώλεια της όρασής του και η νόσος του Αλτσχάιμερ δεν θα του επέτρεπαν να υπογράψει νέα διαθήκη και ότι η Τόνεϊ, η οποία ανέλαβε τον έλεγχο των οικονομικών του το 2011, τον εκμεταλλεύτηκε προς όφελός της. «Η Λαβέρν πήρε τα πάντα» λέει ο Ρέιλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο μεγαλύτερες κόρες του είχαν κατηγορήσει ευθέως τη manager του για φόνο του πατέρα τους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν στοιχειοθετείται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ