Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος: «Είμαστε άνθρωποι με ανθρώπινες αδυναμίες, που άλλοτε τις νικούμε και...

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις σχετικά με τη...

Η Σκορδά λαχτάρισε με το… μπισκοτάκι της

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου...

Μαζί για το Παιδί: Μαζί στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι για 600 παιδιά

Φέτος το Πάσχα το Μαζί για το Παιδί μας...

Η μικρή πήρε το επώνυμο της μητέρας της, Καρολάιν, την οποία σκότωσε...

Το επώνυμο της αδικοχαμένης μητέρας της πήρε η Λυδία...

Η κούπα του Σπανούλη

Απίστευτος ο Kill Bill, «σκότωσε» πάλι τον ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός πήρε δεύτερο συνεχόμενο τίτλο

Απίστευτος ο Kill Bill, «σκότωσε» πάλι τον ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός πήρε δεύτερο συνεχόμενο τίτλο

Πρωταθλητής Ελλάδος στο ματς του αιώνα είναι ο Ολυμπιακός, γιατί στις τάξεις του έχει τον Βασίλη Σπανούλη, που χάλασε το πάρτι του Διαμαντίδη και χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του (81-82). Σε ένα ματς-θρίλερ, που όμοιό του δύσκολα θα ξαναζήσουμε, ο Βασίλης Σπανούλης απέδειξε ότι είναι τεράστιος παίκτης και όπως στο δεύτερο ματς, έτσι και χθες με βόμβα τριών πόντων στην εκπνοή της δεύτερης παράτασης χάρισε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά στην ιστορία μέσα στο ΟΑΚΑ, και σκόρπισε θλίψη για το τελευταίο παιχνίδι ενός θρύλου, όπως είναι ο αρχηγός του «Τριφυλλιού».

Η χθεσινή ημέρα, όμως, ίσως είναι η αρχή για κάτι σπουδαίο στο ελληνικό μπάσκετ. Τα συγχαρητήρια του ηττημένου Δημήτρη Γιαννακόπουλου στους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια των «ερυθρολεύκων» («συγχαρητήρια, κερδίσατε δίκαια το πρωτάθλημα»), η επίσκεψη των αδελφών Αγγελόπουλων στα αποδυτήρια του ΠΑΟ και ο φόρος τιμής στον Δημήτρη Διαμαντίδη δείχνουν ότι κάτι καλύτερο γεννιέται. «Δεν έχουμε παράπονο από την ατμόσφαιρα. Μεγάλο μέρος του γηπέδου χειροκρότησε τον Χάντερ όταν σηκώθηκε μετά τον τραυματισμό του. Η ατμόσφαιρα ήταν όντως καλή. Μετά το τέλος του αγώνα συνεχάρην τον Διαμαντίδη και τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ενώ μετά ήρθε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στα αποδυτήρια» τόνισαν οι Αγγελόπουλοι.

Αξίζει να προσθέσουμε την επίσκεψη Σπανούλη στα αποδυτήρια των «πρασίνων», την αγκαλιά του με τον Θανάση Γιαννακόπουλο και τα λόγια που του είπε: «Ο κύριος Θανάσης πάντα μου εκφράζει τον σεβασμό και την αγάπη του. Το ότι άλλαξα ομάδα δεν αλλάζει κάτι. Εγώ του είπα πως δεν έγινε ποτέ κάτι και μου είπε πως το ξέρει. Μας συνδέει μια σχέση σεβασμού».

Το παιχνίδι, τώρα, χαρακτηρίστηκε από τις τρομερές εναλλαγές. Ο Ολυμπιακός έδειξε κυρίαρχος στα πρώτα λεπτά (2-13 στο 4΄). Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και με 4 πόντους στο ημίχρονο (35-31), έδειχνε όμως να μην πατά καλά στα πόδια του. Με εξαίρεση τον Παππά, κανένας παίκτης του δεν ήταν σε καλή ημέρα. Ετσι, σιγά σιγά οι «ερυθρόλευκοι» έχτισαν ξανά μια μικρή διαφορά (37-44), χωρίς όμως να μπορούν να ξεφύγουν. Η κανονική διάρκεια έληξε 63-63 και στην πρώτη παράταση ο Μάντζαρης σε νεκρό χρόνο έφερε ξανά το ματς στα ίσια (71-71). Εκεί… μίλησε ο Σπανούλης, χαρίζοντας το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.
«Κάηκε» το ΣΕΦ από τις εκδηλώσεις χιλιάδων φίλων του Ολυμπιακού, που αποθέωσαν τους πρωταθλητές κατά την επιστροφή τους από το ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-31, 50-52, 63-63 (κ.αγ.), 71-71 (1η πρτ.), 81-82.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης 6 (1), Φελντέιν 5 (1), Καλάθης 12 (2), Παπαγιάννης 7, Παππάς 16 (1), Διαμαντίδης 15 (3), Γκιστ 15, Ουίλιαμς 1, Χέινς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 25 (6), Μιλουτίνοφ 2, Μάντζαρης 13 (3), Παπανικολάου 13 (1), Χάντερ 14, Στρόμπερι, Αγραβάνης 8 (2), Χάκετ 4 (1), Λοτζέσκι.

«Αντίο» από τον πράσινο αρχηγό

f3 233Αποθέωση όπως του αρμόζει. To OAKA… σείστηκε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, με τα ντεσιμπέλ να πιάνουν… πράσινο κατά την παρουσίαση της ομάδας, όταν ακούστηκε το όνομα του αρχηγού! Ο κόσμος από νωρίς ζούσε την ημέρα Διαμαντίδη. «Παίξτε με τρέλα για τον αρχηγό, πρωτάθλημα θα πάρουμε μες στο εξοχικό» φώναξαν μεταξύ άλλων οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ζητώντας το 2-2 με νίκη στο ΟΑΚΑ αλλά και «διπλό» στο ΣΕΦ στον πέμπτο τελικό, ώστε η καριέρα του «πράσινου» αρχηγού να ολοκληρωθεί ιδανικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» μάλιστα θέλουν να τιμήσουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και γι’ αυτό έχουν αποστείλει προσκλήσεις σε Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ για τουρνουά τον Σεπτέμβριο! Η «πράσινη» ΚΑΕ θέλει τις μεγαλύτερες δυνατές τιμές για τον αρχηγό και γι’ αυτό έχει στείλει προσκλήσεις σε τρεις εκ των μ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...