Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Το κίνητρο του κτήνους

Οι έρευνες της Αστυνομίας στο φιλικό περιβάλλον της άτυχης Ελευθερίας Αγραφιώτου. Οι τελευταίες κλήσεις από το κινητό και τα σενάρια για serial killer

Οι έρευνες της Αστυνομίας στο φιλικό περιβάλλον της άτυχης Ελευθερίας Αγραφιώτου. Οι τελευταίες κλήσεις από το κινητό και τα σενάρια για serial killer

Τις τηλεφωνικές επαφές που είχε η άγρια δολοφονημένη Ελευθερία Αγραφιώτη στις 21 Απριλίου (την ημέρα που εξαφανίστηκε) εξετάζουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, σε μια προσπάθεια να βρουν την άκρη του νήματος στο φρικιαστικό έγκλημα. Οι κλήσεις που έγιναν από το κινητό της 69χρονης την επίμαχη μέρα αντιστοιχούσαν σε προσωπικές επαφές της, όμως δεν φαίνεται να προσδίδουν σημαντικά στοιχεία στις έρευνες.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Αυτό που προσπαθούν να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί είναι το ακριβές κίνητρο του δολοφόνου. Μπορεί να προσανατολίζονται στα σεξουαλικά κίνητρα, ωστόσο δεν μπορούν ακόμη να δώσουν σαφή απάντηση εάν εμπεριέχεται και το στοιχείο της προσωπικής διαφοράς. Αν ισχύει αυτό, τότε μειώνεται σημαντικά ο κύκλος των υπόπτων, καθώς (σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται) ο δράστης μπορεί να γνώριζε την άτυχη γυναίκα και να της είχε στήσει καρτέρι με σκοπό πρώτα να την κακοποιήσει και στη συνέχεια να τη σκοτώσει.

Χειρουργικά γάντια

Πάντως από την εξερεύνηση των χώρων στο super market, δηλαδή στο δεύτερο υπόγειο γκαράζ όπου είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητο της Αγραφιώτου αλλά και στο τρίτο υπόγειο όπου βρέθηκε το πτώμα της, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι έχουν να κάνουν με έναν προσεκτικό δράστη, ο οποίος πιθανότατα φορούσε ακόμα και χειρουργικά γάντια για να μην αφήσει αποτυπώματα!

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα από πού πηγάζουν το μίσος και η μανία που έδειξε ο δολοφόνος απέναντι στο θύμα του. Τα ενδεχόμενα μπορεί είτε να προέρχονται από κάποια προσωπική διαφορά (ίσως με σεξουαλικό κίνητρο) είτε να πρόκειται για μανιακό ο οποίος ικανοποιείται κακοποιώντας γυναίκες ανήμπορες να αντιδράσουν. Στην περίπτωση που πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση ενός μανιακού δολοφόνου, τότε ίσως η κοινή γνώμη βρεθεί σύντομα μπροστά σε ένα νέο φρικιαστικό έγκλημα, καθώς ένας εκκολαπτόμενος serial killer περιμένει να νιώσει την αντίδραση που θα προκαλέσει στην ψυχοσύνθεσή του το πρώτο έγκλημά του. Εάν η πράξη του τού προσέφερε ευχαρίστηση, τότε περιμένει να καταλαγιάσει ο θόρυβος από αυτήν, ενώ παράλληλα προετοιμάζει την επόμενη φρικιαστική κίνησή του.

«Ισως σε 10-15 μέρες να έχουμε στα χέρια μας το ακριβές κίνητρο του δράστη. Σε αυτή την περίπτωση θα ξεκαθαρίσουν πολλά κι έτσι θα φθάσουμε στην εξιχνίαση του εγκλήματος» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών. Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν στα χέρια τους στοιχεία που να εμπλέκουν στη δολοφονία τον 30χρονο αποκαλούμενο «δράκο», ο οποίος κατηγορείται για απόπειρες βιασμού σε υπόγειες διαβάσεις, οι αστυνομικοί εξακολουθούν να ψάχνουν για τυχόν εμπλοκή του καθώς έχουν στη διάθεσή τους κάποιες αόριστες ενδείξεις.

«Κάποιος έβαλε άτομα να τη βγάλουν από τη μέση»

Σύμφωνα με φίλη της άτυχης 69χρονης, η οποία επικοινώνησε για τελευταία φορά μαζί της στις 14 Απριλίου, κάποιος από το περιβάλλον της ήθελε να τη βγάλει από τη μέση: «Ο δράστης είναι σίγουρα μέσα από το περιβάλλον της. Σίγουρα! Εβαλε τα άτομα για να τη βγάλουν από τη μέση και γι’ αυτό δεν πάρθηκαν ούτε το κινητό της ούτε τα λεφτά από την τσάντα της, για να μη δώσουν στοιχεία ότι ήταν κλοπή. Σίγουρα ήταν κάποιος που γνώριζε. Της έλεγα “μη λες ότι πούλησες το σπίτι σου, έχεις κάποια χρήματα, μην τα λες οπουδήποτε, γιατί όλος ο κόσμος δεν είναι ίδιος”».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...