Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Τρόμος στην Ευρώπη!

«Καμπανάκι» για τη μετάδοση της δερματικής λεϊσμανίασης από πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία και μένουν πλέον στα κέντρα φιλοξενίας

«Καμπανάκι» για τη μετάδοση της δερματικής λεϊσμανίασης από πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία και μένουν πλέον στα κέντρα φιλοξενίας

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, καθώς παράσιτο που «τρώει» τη σάρκα και μεταδίδεται με το τσίμπημα από τις σκνίπες έχει μολύνει χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία. Ειδικοί φοβούνται μάλιστα ότι η ασθένεια μπορεί να έχει φτάσει ήδη στις ακτές της Ευρώπης και στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Πρόκειται, όπως διαπιστώθηκε, για δερματική λεϊσμανίαση.

Οσοι μολυνθούν εμφανίζουν ανοιχτές πληγές ή ουλές στο δέρμα τους και συχνά στο πρόσωπο, δυσκολία στην αναπνοή, ρινική αιμορραγία και δυσκολίες στην κατάποση. «Η ασθένεια έχει πάρει δραματικές διαστάσεις στη Συρία, αλλά διαδόθηκε και σε χώρες όπως το Ιράκ, ο Λίβανος, η Τουρκία, ακόμη και στη νότια Ευρώπη, με την είσοδο των προσφύγων» επισημαίνει ο ειδικός σε θέματα τροπικών ασθενειών του Liverpool School of Tropical Medicine, δρ Ουαλίντ Αλ-Σαλέμ.

who 018690

Ειδικότερα, η ασθένεια, μεταξύ άλλων περιοχών, πλήττει τη Μέση Ανατολή, ωστόσο πριν από την άνοδο του ISIS οι γιατροί κατάφερναν να την κρατούν υπό έλεγχο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, όπως αποκαλύπτει ο δρ Αλ-Σαλέμ στη βρετανική εφημερίδα «Daily Express», καταγράφεται ραγδαία διάδοσή της, καθώς οι τζιχαντιστές όχι μόνο κατέστρεψαν ιατρικές εγκαταστάσεις και σκότωσαν το ιατρικό προσωπικό, αλλά αφήνουν τα πτώματα των ασθενών να αποσυντίθεται στους δρόμους των πόλεων που ελέγχουν.

ourd 6 92 g001

Με πάνω από 4.000.000 Σύριους να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, η ασθένεια μεταδόθηκε στα γειτονικά κράτη, με εκατοντάδες περιστατικά να καταγράφονται στην Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιορδανία και το Ιράκ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι το 2013 υπήρξαν 1.033 περιστατικά, από τα οποία το 96% μεταξύ Σύριων προσφύγων, ενώ από το 2000 έως το 2012 είχαν καταγραφεί συνολικά μόλις έξι περιστατικά. «Οταν μια μολυσμένη σκνίπα τσιμπήσει κάποιον στη Συρία, μπορεί να χρειαστούν ακόμη και δύο με έξι μήνες μέχρι να εκδηλωθεί η ασθένεια, όταν θα βρίσκεται ακόμη και στην Ευρώπη, ζητώντας άσυλο» εξηγεί ο δρ Αλ-Σαλέμ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....