«Τεκίλα» από την Κρήτη σε έκθεση προϊόντων!

Ενα διαφορετικό απόσταγμα, με προέλευση από την πλούσια γη της Κρήτης, κάνει σήμερα πρεμιέρα στο καταναλωτικό κοινό.

Ενα διαφορετικό απόσταγμα, με προέλευση από την πλούσια γη της Κρήτης, κάνει σήμερα πρεμιέρα στο καταναλωτικό κοινό. Ο λόγος για την κρητική «τεκίλα», η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη μεγάλη έκθεση με προϊόντα από τη Μεγαλόνησο, που αρχίζει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το ποτό ονομάζεται Οπουντία Σπίριτ (Opountia Spirit) και φτιάχνεται από απόσταξη φραγκόσυκων που καλλιεργούνται στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα καινούργιο προϊόν, το οποίο παράγουν οι αγρότες του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Αλόης Φραγκόσυκου και Αρωματικών «Μινωική Γη».

Από φραγκοσυκιά

Η ονομασία του αποστάγματος προέρχεται από τη λέξη «οπουντία», που είναι η λατινική ονομασία της φραγκοσυκιάς. Ωστόσο, η λατινική λέξη έχει τη ρίζα της στην αρχαία ελληνική πόλη Οπούς (Opus), όπου, σύμφωνα με τον Θεόφραστο, φύτρωνε ένα εδώδιμο φυτό, το οποίο μπορούσε να διαδοθεί με ριζοβολία από τα φύλλα του, όπως δηλαδή η φραγκοσυκιά.

Αυτή η διαφορετική «τεκίλα» είναι ένα από τα πρωτότυπα προϊόντα που θα γνωρίσει το κοινό στην 5η έκθεση «Κρήτη – Η μεγάλη συνάντηση», η οποία διεξάγεται από σήμερα έως την Κυριακή στο ΣΕΦ. Στο περίπτερο της «Μινωικής Γης» θα παρουσιαστούν ακόμη μαρμελάδες και σάλτσες με βάση την αλόη και το φραγκόσυκο, καθώς και παγωτό και σορμπέ φραγκόσυκου, προϊόντα για τα οποία ο συνεταιρισμός έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο εξαγωγής τους στο Ντουμπάι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ