Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ασυλο παιδόφιλων!

Διευθυντής του ΟΗΕ που είχε αποκαλύψει σκάνδαλο σεξουαλικών επιθέσεων (Γάλλων κυανόκρανων) σε παιδιά, παραιτήθηκε λόγω της ατιμωρησίας τους

Διευθυντής του ΟΗΕ που είχε αποκαλύψει σκάνδαλο σεξουαλικών επιθέσεων (Γάλλων κυανόκρανων) σε παιδιά, παραιτήθηκε λόγω της ατιμωρησίας τους

Από την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Σε παραίτηση οδηγήθηκε το «βαθύ λαρύγγι» του ΟΗΕ, που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές επιθέσεις Γάλλων κυανόκρανων σε παιδιά, στη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη ατιμωρησία των υπευθύνων.

Ο Αντρέας Κόμπας, ο οποίος είναι διευθυντής επιχειρήσεων στο γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, υποστηρίζει ότι τα Ηνωμένα Εθνη δεν ερεύνησαν ενδελεχώς, ως όφειλαν, τους ισχυρισμούς ότι Γάλλοι στρατιώτες κακοποιούσαν σεξουαλικά παιδιά ηλικίας ακόμα και 8 ετών, με αποτέλεσμα ανώτεροι αξιωματούχοι να μην έχουν λογοδοτήσει ακόμα. Η παραίτηση του Κόμπας, ο οποίος ίδιος είχε αθωωθεί για τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων το Μάιο του 2015, θα τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRIN ο Κόμπας εξήγησε ότι αποχωρεί εξαιτίας της πλήρους ασυλίας για όσους αποδείχτηκε ότι έκαναν κατάχρηση εξουσίας σε διαφορετικούς βαθμούς, σε συνδυασμό με την απροθυμία της ιεραρχίας να εκφράσει μετάνοια για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε απέναντί του. «Αυτά καθιστούν αδύνατο για μένα να συνεχίσω να εργάζομαι εκεί» είπε.

Τον Ιούλιο του 2014 ο Κόμπας, ο οποίος εργάζεται στον ΟΗΕ για περισσότερα από 30 χρόνια, είχε αφήσει να διαρρεύσει εμπιστευτική αναφορά του ΟΗΕ για τη φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από κυανόκρανους της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας σε εισαγγελείς της Γαλλίας, ισχυριζόμενος ότι η ΟΗΕ αργεί να αναλάβει δράση. Οι γαλλικές Αρχές έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη με τη σειρά τους ότι ερευνούν τις κατηγορίες κακοποίησης και θα τιμωρήσουν τους υπευθύνους, έχοντας εστιάσει τις έρευνές τους σε 14 στρατιώτες που φέρεται ότι σχετίζονται άμεσα με την υπόθεση.
Ερευνα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων τον Δεκέμβριο αποκάλυψε μεγάλη θεσμική αποτυχία από την πλευρά του ΟΗΕ, αναφορικά με τον τρόπο που αντέδρασε στις κατηγορίες αυτές, σύμφωνα με τις οποίες παιδιά έως και 9 ετών εξωθούνταν στο σεξ με στρατιώτες για να πάρουν φαγητό ή χρήματα ως αντάλλαγμα.

Λιόν: Ερευνες στην επισκοπή

Σε ανάκριση από τις γαλλικές Αρχές κλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος της Λιόν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερέα της επισκοπής του. Ο καρδινάλιος Φιλίπ Μπαρμπάριν κατηγορείται ότι δεν ανέλαβε δράση εναντίον του ιερέα Μπερνάρ Πρεϊνιάτ, ο οποίος φέρεται ότι κακοποιούσε προσκόπους από το 1986 έως το 1991. Ο ίδιος, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι μετατέθηκε στη Λιόν το 2002 και δεν είχε ακούσει τίποτα σχετικά έως το 2007. Παρ’ όλα αυτά τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει στο φως και άλλα αντίστοιχα κρούσματα από την ίδια Επισκοπή.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...