Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Τι κρύβει το καμένο Καγιέν!

Η Αστυνομία ψάχνει τι προκάλεσε (σαμποτάζ;) τη διαρροή καυσίμου
Μυστήριο στα αποκαΐδια για τον ύποπτο θάνατο του Π. Μαυρίκου
Παπαδημούλης: «Τον έκαψαν για να μην τους κάψει»

Η διαρροή καυσίμου ήταν η αιτία της φονικής πυρκαγιάς στο πολυτελές όχημα του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου, το απόγευμα της Πέμπτης στην Αττική Οδό. Οι Αρχές που ερευνούν τον ύποπτο θάνατο του 42χρονου ψάχνουν να βρουν τι κρύβει το Καγιέν και προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά από καυτά ερωτήματα σχετικά με το πώς ο εκδότης εγκλωβίστηκε στην καμπίνα, με συνέπεια να καεί ζωντανός.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Το βασικό ερώτημα είναι τι προκάλεσε τη διαρροή καυσίμου που μετέδωσε τη φωτιά τόσο στο κάτω μέρος όσο και στην καμπίνα του οχήματος. Υπήρξε μηχανική βλάβη ή σαμποτάζ, δηλαδή κάποιο ανθρώπινο χέρι πείραξε το σύστημα τροφοδοσίας; Από το βράδυ της Πέμπτης, το κατεστραμμένο Καγιέν πέρασε από «αξονική τομογραφία» στα υπόγεια της ΓΑΔΑ, προκειμένου να διερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή. Σύμφωνα με dfqwerqwe 4πληροφορίες, από την εξελιγμένη έρευνα στα αποκαΐδια του οχήματος που έκαναν οι ειδικοί της Ασφάλειας δεν διαπιστώθηκε διάρρηξη στα μεταλλικά στοιχεία του, που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν σημειώθηκε έκρηξη στο αυτοκίνητο. Αλλωστε, από τα πλάνα της φλεγόμενης Πόρσε διακρίνεται ότι ο κύριος όγκος της φωτιάς βρισκόταν στο καπό και το κάτω μέρος του.

Μυστήριο παραμένει τι συνέβη κατά τη διάρκεια του ραντεβού που είχε ο εκδότης στο Μαρούσι, λίγη ώρα πριν μπει στην Αττική Οδό. Αν, δηλαδή, κάποιος πλησίασε το αυτοκίνητό του, που είχε σταθμεύσει σε ανοιχτό και μη ελεγχόμενο χώρο, και, εάν ναι, τι έκανε! Υπήρξε ηθελημένη βλάβη στα σωληνάκια τροφοδοσίας των καυσίμων ή η διαρροή προκλήθηκε εξαιτίας των διαδοχικών χτυπημάτων του τζιπ στο στηθαίο της Αττικής Οδού; Σε αυτό προσπαθούν να δώσουν απάντηση οι εμπειρογνώμονες, καθώς τα πλαστικά του αυτοκινήτου έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Ακόμα ένα ερώτημα, πάντως, αφορά το αν συνέβη καθ’ οδόν κάποιο παθολογικό επεισόδιο στον εκδότη, με επακόλουθο να μειωθεί η οδηγική ικανότητά του. Από την ενδελεχή έρευνα στο υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Αττικής Οδού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν αρχικά στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας με ταχύτητα 115 χιλιομέτρων.

Περίεργα ζιγκ ζαγκ

Ξαφνικά, φαίνεται να κάνει περίεργα ζιγκ ζαγκ και, μετά τη γέφυρα του Mall, να παρεκκλίνει προς την αριστερή λωρίδα, όπου αρχίζει να προσκρούει στο διαχωριστικό στηθαίο με συνέπεια να βγάζει σπινθήρες. Παράλληλα ξεπηδούν καπνοί από το καπό και την καμπίνα και, όταν πια ο εκδότης αρχίζει να κόβει ταχύτητα, η φωτιά εξαπλώνεται στην καμπίνα και στο κάτω μέρος.

Η οδηγική συμπεριφορά του Μαυρίκου στα τελευταία κρίσιμα για τη ζωή του λεπτά δεν δείχνει άνθρωπο που διατηρεί πλήρως τις ικανότητές του.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο εκδότης να υπέστη κάτι παθολογικό. Στην πιθανότητα να του συνέβη κάτι που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο συνηγορούν τόσο η σύζυγός του όσο και η μητέρα του, οι οποίες έχουν επιβεβαιώσει στις καταθέσεις τους ότι έπασχε από υπόταση.

_____

dfqwerqwe 3«Τον έκαψαν για να μην τους κάψει»

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η ανάρτηση στο twitter του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη. «Η όζουσα υπόθεση Μαυρίκου δεν επιλύθηκε όπως πρέπει, μέσω της δικαστικής οδού, αλλά μέσω της Αττικής Οδού. Τον έκαψαν για να μην τους κάψει» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας ευθέως για εγκληματική ενέργεια εις βάρος του Παναγιώτη Μαυρίκου και όχι για δυστύχημα!

_____

Ιατροδικαστής: Ηταν ζωντανός όταν ξέσπασε η φωτιά

Το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής όπου διενεργήθηκε νεκροτομή στη σορό του Παναγιώτη Μαυρίκου θα δώσει απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όμως, ο 42χρονος ήταν ζωντανός όταν εισέβαλε η πύρινη κόλαση στην καμπίνα της Πόρσε Καγιέν και, άρα, βρήκε φρικτό θάνατο στις φλόγες.

dfqwerqwe 1Η σορός εστάλη νωρίς το πρωί της Παρασκευής από το Νοσοκομείο ΚΑΤ στο Γουδή και αμέσως η καθηγήτρια Χαρά Σπηλιοπούλου ξεκίνησε τη διαδικασία. Το πτώμα ήταν πλήρως απανθρακωμένο, γεγονός που δυσχέραινε το έργο της. Η ιατροδικαστής έλαβε αρχικά γενετικό υλικό και έγινε και επίσημα η ταυτοποίηση μέσω της εξέτασης DNA, ενώ στη συνέχεια προχώρησε στη λήψη τοξικολογικών και ιστολογικών δειγμάτων. Τα αποτελέσματα των σχετικών εξετάσεων αναμένονται σε περίπου 15 ημέρες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Espresso», από τα πρώτα ευρήματα δεν φαίνεται να προέκυψε κάποιο παθολογικό πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου, αν και πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντός του ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι τις τελευταίες ημέρες ένιωθε αδιαθεσία και είχε χαμηλή αρτηριακή πίεση. Η νεκροτομή κράτησε έως τις 11.30 το πρωί και, όταν ολοκληρώθηκε, τη σορό παρέλαβαν οι υπεύθυνοι του γραφείου τελετών, στο οποίο απευθύνθηκε η οικογένειά του.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

_____


Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Στην κατάθεση μήνυσης για ανθρωποκτονία από πρόθεση προχώρησε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης η σύζυγος του εκδότη Ευαγγελία Συρίγου, ενώ ο Αλέξης Κούγιας (φωτό), δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, dfqwerqwe 2όρισε δύο τεχνικούς συμβούλους, τον Νικόλαο Διαμαντή, υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, ειδικό σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών, και τον Γεώργιο Ραυτογιάννη, βαλλιστικό – εξεταστή ιχνών εργαλείων. «Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. Από αυτό του ατυχήματος, αν και το αυτοκίνητο ήταν καλά συντηρημένο και ιδιαίτερα αξιόπιστο, όπως βγήκε από το εργοστάσιο, έως την περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, δηλαδή να έγιναν όλα βάσει εγκληματικού σχεδίου που οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος και διευκρίνισε: «Προχωράμε σε μια δικονομική κίνηση, επειδή εγώ και η οικογένεια του Μαυρίκου θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν υποβληθεί η μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δεν σημαίνει ότι το πιστεύουμε 100%, αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος να έχουμε όλα τα έγγραφα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ο 42χρονος να έπεσε θύμα δολιοφθοράς, ο κ. Κούγιας επεσήμανε ότι ο εκδότης είχε αποφασίσει να αναδεικνύει συμπεριφορές πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων. «Κατά συνέπεια, είχε πολλούς αντιπάλους. Ηταν πάντοτε ανήσυχος» τόνισε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο Μαυρίκος είχε επιλέξει να μην έχει σωματοφύλακες ή οδηγό.

_____

Ασκησαν συμπληρωματική δίωξη για την υπόθεση της «μαφίας δημοσιογράφων»

Συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου (σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου) ασκήθηκε για την υπόθεση της «μαφίας δημοσιογράφων», ο φάκελος της οποίας έχει ήδη περάσει σε ανακριτή Διαφθοράς.

Την εξέλιξη αυτή δρομολόγησε μία αποκαλυπτική έκθεση για τις διαφημιστικές δαπάνες ενός τραπεζικού ιδρύματος και μίας ΔΕΚΟ, που είχε στη διάθεσή του ο 1ος ειδικός ανακριτής Βασίλης Ζιάκας, ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση των δημοσιογράφων εκβιαστών, με κατηγορουμένους τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστο Φράγκου.

Κατά πληροφορίες, τα νέα στοιχεία αφορούν διοικητές και διευθύνοντες συμβούλους της ΔΕΚΟ και της τράπεζας, που την περίοδο 2013-2015 διέθεσαν εξαιρετικά υψηλά διαφημιστικά κονδύλια αποκλειστικά στην εκδοτική εταιρία του Παναγιώτη Μαυρίκου προς όφελος και των δύο πλευρών.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΚΟ φέρεται ότι έσπασε δολίως σε μικρότερα ποσά τη δαπάνη για να είναι εφικτή η απευθείας έγκριση από τον ίδιο. Ενδεικτικά, ενέκρινε 149.500 ευρώ, γιατί, εάν το ποσό υπερέβαινε τα 150.000 ευρώ, θα έπρεπε να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο.

Θα ερευνήσει

Ετσι, ο ανακριτής Διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης θα ερευνήσει ποια ανώτερα ή ανώτατα στελέχη της τράπεζας και της ΔΕΚΟ ευθύνονται ποινικά και πιθανώς η έρευνα να διενεργηθεί σε άλλα ιδρύματα και οργανισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ζητηθεί άμεσα η άρση τραπεζικών λογαριασμών, προτού αποσταλούν κλήσεις προς απολογία σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Ηδη στην υπόθεση έχει ασκηθεί δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη εκβίαση κατά συναυτουργία, ενεργητική δωροδοκία τελεσθείσα από υπαίτιο προς υπάλληλο για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντα του υπαλλήλου, με επιδιωκόμενο όφελος άνω των 150.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...