«Αλεπού» στον Ευβοϊκό!

Επεσε στα δίχτυα ψαράδων μεταξύ Ερέτριας – Ωρωπού. Χρειάστηκαν έξι άνδρες για να τον βγάλουν στη στεριά

Επεσε στα δίχτυα ψαράδων μεταξύ Ερέτριας – Ωρωπού. Χρειάστηκαν έξι άνδρες για να τον βγάλουν στη στεριά

Πήγαν για φαγκρί και ψάρεψαν καρχαρία 200 κιλών! Με το στόμα ανοιχτό έμειναν ο 40χρονος επαγγελματία ψαράς Γιάννης Δαφνής και ο 65χρονος πατέρας του Γιώργος, όταν αντίκρισαν τον καρχαρία – «αλεπού» το πρωί του Σαββάτου, ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ερέτριας και Ωρωπού.img 8334

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Πατέρας και γιος πήγαν, όπως κάθε μέρα, με το καΐκι τους «Γεώργιος» για να αλιεύσουν φαγκριά το βάρος των οποίων κυμαίνεται από 8 έως 15 κιλά. Γύρω στις 10.00 κατάλαβαν ότι στο δίχτυ είχε μπλεχτεί κάτι… πολύ βαρύτερο από τα συνηθισμένα.

«Μέχρι να ανέβει στην επιφάνεια δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν» είπε στην «Espresso» ο Γιάννης Δαφνής και πρόσθεσε: «Αναυδος είδα ότι ήταν ένας λευκός καρχαρίας μήκους τεσσάρων μέτρων, που ζύγιζε πάνω από 200 κιλά και προσπαθούσε απεγνωσμένα να απελευθερωθεί. Φυσικά, ήταν αδύνατο να τον ανεβάσουμε στη βάρκα και τον ρυμουλκήσαμε μέχρι τη στεριά (απόσταση περίπου τριών ναυτικών μιλίων). Χρειάστηκαν άλλοι έξι άντρες για να μας βοηθήσουν να τον βγάλουμε στην ξηρά».

Ο 40χρονος με τον πατέρα του και τους άλλους συναδέλφους τους έμειναν να περιεργάζονται τον μεγάλο καρχαρία με τα κοφτερά δόντια: «Το έδωσα στην ιχθυόσκαλα, από όπου θα μεταφερθεί το πρωί της Δευτέρας στο ιχθυοπωλείο Tratamento, στο Περιστέρι Αττικής. Οι ειδικοί μού είπαν ότι το κρέας του είναι κόκκινο, σαν του μοσχαριού, και θα γίνει ένας πρώτης τάξης μεζές».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δαφνής ψαρεύει καρχαριοειδές, αφού πριν από περίπου δύο χρόνια είχε αλιεύσει ένα που ήταν βάρους περίπου 150 κιλών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ