Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

2.500 άνεργοι στα hot spots!

Υστερα από κοινή υπουργική απόφαση θα αναλάβουν συγκεκριμένο έργο, που συγχρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ

Υστερα από κοινή υπουργική απόφαση θα αναλάβουν συγκεκριμένο έργο, που συγχρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ

Μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, 2.500 άνεργοι θα αναλάβουν την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών στα hot spots ανά την Ελλάδα, όπως προκύπτει από τη σχετική κοινή απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Παιδείας και Εργασίας.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι αμοιβές των ωφελουμένων θα κυμαίνονται από 495,25 ευρώ έως 619 ευρώ τον μήνα, αν πρόκειται για ωφελουμένους άνω των 25 ετών, ή από 431,75 ευρώ έως 539,75 ευρώ, αν πρόκειται για ωφελουμένους κάτω των 25 ετών. Επίσης προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ τον μήνα, για όσους ωφελουμένους θα χρειαστεί να απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας τους για να καλύψουν θέσεις εργασίας σε hot spots.

Οπως τονίζεται στην απόφαση, ο σχεδιασμός των συγκεκριμένων προγραμμάτων Κοινωφελούς Απασχόλησης «δύναται να περιλαμβάνει και δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων (κατάρτιση, συμβουλευτική, επιμορφωτικά σεμινάρια κ.λπ.), με στόχο τη διευκόλυνση της επανένταξής τους στην αγορά εργασίας, οι οποίες εξειδικεύονται στις εκάστοτε προσκλήσεις που δημοσιεύονται στο πλαίσιο της Δράσης για την απασχόληση μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Η συμμετοχή των ωφελουμένων στις ως άνω δράσεις καλύπτεται από το πρόγραμμα».

Βραδινή απασχόληση

Η απόφαση κάνει ακόμα ειδική πρόβλεψη για βραδινή απασχόληση, διευκρινίζοντας ότι ως επιλέξιμη δαπάνη για τον σκοπό αυτόν ορίζεται το μη μισθολογικό κόστος που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές ωφελουμένου – φορέα και το οποίο για τους ανέργους άνω των 25 ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 293,46 ευρώ και για τους ανέργους κάτω των 25 ετών το ποσό των 255,88 ευρώ.

Οπως είναι γνωστό, ειδικά για προγράμματα που αφορούν θέσεις εργασίας, αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων δύναται να παραταθεί έως έναν μήνα και 15 ημερολογιακές ημέρες πέραν της προβλεπόμενης από την Πρόσκληση συνολικής χρονικής διάρκειας. Στις περιπτώσεις αυτές η απασχόληση αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών Χριστουγέννων, Πάσχα και θέρους.

Για περιπτώσεις όπου οι ωφελούμενοι κατά τη διάρκεια του προγράμματος κάνουν χρήση αναρρωτικής άδειας πέραν των 13 ημερών συνολικώς, όπως ορίζεται, παρατείνεται η δυνατότητα απασχόλησής τους μέχρι του ανώτατου ορίου των ημερομισθίων που προβλέπεται από την εκάστοτε πρόσκληση, εντός του χρονικού περιορισμού που αναγράφεται ανωτέρω. Ειδικά για τη χρονική διάρκεια των προγραμμάτων που αφορούν τη στελέχωση των σημείων (hot spots) παροχής υπηρεσιών (Α’) υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, που συγχρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ, επεκτείνεται κατά τρεις μήνες. Η χρηματοδότηση της τρίμηνης χρονικής επέκτασης καλύπτεται από πόρους του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...