Αφιέρωμα στον άρχοντα αγιογράφο

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η τιμητική εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Ξενόπουλο στο «Hyatt» της Θεσσαλονίκης

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η τιμητική εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Ξενόπουλο στο «Hyatt» της Θεσσαλονίκης

Χαρισματικός, οξυδερκής, με πολυδιάστατο ζωγραφικό έργο, ο Κωνσταντίνος Ξενόπουλος αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση αγιογράφου. Μόνο τυχαίο δεν ήταν, λοιπόν, που η εκδήλωση-αφιέρωμα προς τιμήν του σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Περισσότεροι από 350 άνθρωποι γέμισαν, πριν από λίγες ημέρες, την αίθουσα του ξενοδοχείου «Hyatt Regency» Θεσσαλονίκης για χάρη του άρχοντα αγιογράφου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Κωνσταντίνου Ξενόπουλου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του προξενείου της Ιταλίας, του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου και της Εκθεσης Προϊόντων Αγίου Ορους.

1 319
Μετά την τριήμερη εξαιρετική έκθεση των νέων, πρωτοποριακών έργων του με τίτλο «Ταξιδεύοντας με την τέχνη στον Αθωνα», που φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Money Show, ακολούθησε η προγραμματισμένη τιμητική εκδήλωση για τη προσφορά του Κωνσταντίνου Ξενόπουλου στην τέχνη και στον πολιτισμό. Ο ίδιος, μαθητής και μετέπειτα καθηγητής της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας του Αγίου Ορους επί πολλά χρόνια, έχει λάβει το τιμητικό οφίκιο του άρχοντος εικονογράφου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο.

Ακόμη, έχει ιστορήσει πλήθος ναών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ από το καλοκαίρι του 2008 διδάσκει Βυζαντινή Αγιογραφία σε σεμινάρια στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα, σε αντίστοιχα σεμινάρια που διοργανώνει η Εκθεση Προϊόντων Αγίου Ορους.

2 236

Η εκδήλωση-αφιέρωμα στον αγιογράφο Κωνσταντίνο Ξενόπουλο ήταν μακράν η πιο πετυχημένη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του FORUM: 27ο Money Show από πλευράς προσέλευσης κόσμου. Αυτό επισημάνθηκε και από τους διοργανωτές του πολυσυνεδρίου, ενός θεσμού διαλόγου και δικτύωσης, που αφορά πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα και γίνεται δύο φορές το χρόνο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Εκθεση Προϊόντων Αγίου Ορους, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε με επιτυχία ο Κυριάκος Κερανόπουλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ