Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Έκανε την πάπια» για τον παιδεραστή αρχαιοφύλακα στο Μουσείο της Νισύρου;

Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία»...

Η φωτιά τύλιξε πρώτα τη θέση του οδηγού

Σοκάρουν τα αρχικά ευρήματα για τον φρικτό θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου μέσα στην πόρσε Καγιέν! Ενισχύονται οι υποψίες για εγκληματική ενέργεια

Στα ευρήματα από τη χθεσινή αυτοψία στην Αττική Οδό, αλλά και στην ανάλυση νέων φωτογραφικών ντοκουμέντων εστιάζουν την έρευνά τους για τον φρικτό θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου οι εμπειρογνώμονες της οικογένειάς του αλλά και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Τα νεότερα στοιχεία φέρεται ότι ενισχύουν τις υποψίες για εγκληματική ενέργεια, καθώς -μεταξύ άλλων- η φωτιά φαίνεται πως τύλιξε πρώτα τη θέση του οδηγού στην Πόρσε Καγιέν!

3edqwaf 1Συγκεκριμένα, ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Ραυτογιάννης σημείωσε ότι σε βίντεο διακρίνεται ξεκάθαρα «μια γυμνή κάθετη φλόγα στην καμπίνα του οχήματος, στις μπροστινές θέσεις, προτού υπάρξει φωτιά στο εμπρόσθιο μέρος ή άλλου»!

Ο ίδιος τόνισε ότι ο χρόνος εξέλιξης της πυρκαγιάς σε σχέση με τη μεταφορά της από το μπροστινό τμήμα προς τα πίσω ήταν πολύ μικρός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι από τη στιγμή που το Καγιέν ακινητοποιήθηκε μέχρι που «λαμπάδιασε» ολόκληρο πέρασαν «20 – 30 δευτερόλεπτα».

Πάντως, όσον αφορά το σενάριο της δολιοφθοράς, ο πραγματογνώμονας της οικογένειας Μαυρίκου διευκρίνισε ότι ο εμπρηστικός μηχανισμός μπορεί να είναι και μη ανιχνεύσιμος, όμως η δολιοφθορά (όπως, για παράδειγμα, η επέμβαση σε σωληνάκια τροφοδοσίας κ.τλ.) μπορεί να διαπιστωθεί.

Ο κ. Ραυτογιάννης και ο δεύτερος τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Μαυρίκου, ο απόστρατος υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Διαμαντής, έκαναν χθες (επί 2,5 ώρες) τη δική τους αυτοψία 3edqwaf 4στην Αττική Οδό. Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν, μεταξύ άλλων, τρία μεταλλικά καπάκια, που φέρεται ότι έχουν ίχνη καύσης και τα οποία εντοπίστηκαν πάνω στην πορεία που διήνυσε το πολυτελές αυτοκίνητο, προτού παραδοθεί στις φλόγες.

Επιπλέον, αστυνομικοί και πραγματογνώμονες «χτένισαν» τα 385 μέτρα που μεσολαβούν από το σημείο που διακρίνεται το πρώτο ίχνος «αγγίγματος» στο στηθαίο μέχρι το τελικό σημείο ακινητοποίησης. Κατά τη χθεσινή αυτοψία διαπιστώθηκε, πάντως, ότι σε αυτή την απόσταση το αυτοκίνητο είχε «αγγίξει» πέντε φορές στο στηθαίο.

Φωτογραφικό υλικό

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους νέο φωτογραφικό υλικό, που δείχνει εξαρτήματα και τμήματα του οχήματος να πέφτουν φλεγόμενα στο έδαφος, ακριβώς κάτω από την καμπίνα.

Στα εν λόγω καρέ, που αναλύουν εξονυχιστικά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, αποτυπώνεται επίσης η αγωνιώδης προσπάθεια του Παναγιώτη Μαυρίκου να ανοίξει την πόρτα του οδηγού. Η πόρτα τελικά ανοίγει για λίγα εκατοστά -καθώς «βρίσκει» στο στηθαίο- και εκείνη ακριβώς τη στιγμή οι φλόγες φαίνονται να «πνίγουν» την καμπίνα και να φουντώνουν.

Το σενάριο της δολιοφθοράς παραμένει ανοιχτό στο πλαίσιο των ερευνών και οι αστυνομικοί επιχειρούν να διαπιστώσουν αν είναι δυνατή η διαρροή σε σημείο κάτω από την καμπίνα δίχως ανθρώπινη παρέμβαση.

«Θα έβγαζε πολλά στη φόρα για πολλούς και τον έφαγαν» αποκαλύπτει η μητέρα του

Για δολοφονία του γιου της μίλησε ευθέως για ακόμη μία φορά η Σοφία Μαυρίκου, ενώ υπόνοιες για το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έχει αφήσει από την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας ότι ο 42χρονος εκδότης «είχε πολλούς εχθρούς».

3edqwaf 2Με νέες δηλώσεις της η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι «έφαγαν» τον γιο της: «Το σκοτώσανε το παιδί μου! Θα έβγαζε πολλά στη φόρα για πολλούς και το σκοτώσανε. Και δεν είχε κάνει τίποτα, όταν τον πήγανε στη ΓΑΔΑ». Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Μαυρίκου ήταν στο πλευρό του 42χρονου την ημέρα της απολογίας του στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την υπόθεση της μαφίας των δημοσιογράφων εκβιαστών. Μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, η ίδια είχε πει: «Ελαμψαν η αλήθεια και το φως, το παιδί μου είναι ελεύθερο».

Στο μεταξύ, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έχει αναφερθεί στα «προβλήματα» που είχε προκαλέσει σε πολλούς ο Παναγιώτης Μαυρίκος με τη μαχητική δημοσιογραφία του: «Είχε επιλέξει να αναδεικνύει και να ονομάζει παράνομες συμπεριφορές πολιτικών, επιχειρηματιών, διοικητών τραπεζών. Είχε ισχυρούς και επικίνδυνους αντιπάλους και ήταν πάντοτε ανήσυχος». Οπως έχει επισημάνει: «Το τελευταίο διάστημα είχαμε ξεκινήσει μια διαδικασία, για να αποκαλύψουμε ποιοι μεθόδευσαν τη δικαστική ταλαιπωρία. Στείλαμε και εξώδικο, αλλά δεν προλάβαμε να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά, εναντίον αστυνομικών, ώστε να διερευνηθεί το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Αν, δηλαδή, συνεργάζονταν με κάποιους που ήθελαν να εξουδετερώσουν δημοσιογραφικά τον Μαυρίκο, δημιουργώντας ψεύτικες δικογραφίες».

Η οικογένεια του εκδότη έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστων, ώστε να έχει άμεση πρόσβαση στη δικογραφία.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...