Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Στο έλεος των χούλιγκαν!

Η UEFA απειλεί Ρωσία και Αγγλία με αποβολή μετά τα επεισόδια

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

Το φετινό Euro άρχισε στα γήπεδα της Γαλλίας, αλλά για την ώρα προσφέρει στατιστικά από… τραυματίες, συλλήψεις και ζημιές από επεισόδια οπαδών σε πολλές πόλεις. Το κουβάρι της βίας άρχισε να ξετυλίγεται στη Μασσαλία, όταν, εκτός από τις συγκρούσεις Αγγλων φαν με Γάλλους και την αστυνομία, πριν και μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα με τη Ρωσία, φίλοι των δύο ομάδων συνεπλάκησαν σε δρόμους και εξέδρες του Βελοντρόμ. Ενας 50χρονος Αγγλος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο και οι Αρχές προχώρησαν σε επτά συλλήψεις, ενώ η UEFA, αν και αρχικά άνοιξε φάκελο διώξεων μόνο κατά Ρώσων, προειδοποίησε τελικά επισήμως τις δύο χώρες ότι αν υπάρξει νέα ένταση, θα τις αποβάλει από τη συνέχεια της διοργάνωσης!

Η απειλή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κινητοποίησε άμεσα την αγγλική κυβέρνηση, αφού, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, έχει έρθει σε επικοινωνία με τη γαλλική ώστε να σταλούν μονάδες ειδικών δυνάμεων για τους ταραξίες συμπατριώτες τους. Ο τερματοφύλακας της Αγγλίας Τζον Χαρτ δεν έκρυψε την ανησυχία του στο φινάλε του αγώνα, λέγοντας στους συγγενείς του να μείνουν στις θέσεις τους.

Την ίδια στιγμή, η Μπέκι Νίκολσον, σύζυγος του επιθετικού της Λέστερ Τζέιμι Βάρντι, κατήγγειλε τη γαλλική αστυνομία για «απαράδεκτους ελέγχους», λέγοντας πως «μας φέρονταν σαν ζώα!»… Επεισόδια σημειώθηκαν και σε Παρίσι, Λιλ και Νις πριν από τους χθεσινούς αγώνες Κροατίας – Τουρκίας, Γερμανίας – Ουκρανίας και Πολωνίας – Ιρλανδίας. Στον τελευταίο, μάλιστα, υπήρξε καταγγελία ότι Γάλλοι επιτέθηκαν σε Πολωνούς, Ιρλανδούς που κάθονταν μαζί σε πλατεία της πόλης.

* Την απαγόρευση της πώλησης και της κατανάλωσης αλκοόλ την παραμονή και την ημέρα αγώνων και στις 10 πόλεις που φιλοξενούν το Euro αποφάσισε χθες η γαλλική κυβέρνηση… Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε την απόφαση λόγω των σοβαρών επεισοδίων στο πρώτο τριήμερο της τελικής φάσης, εξηγώντας: «Ζητήσαμε να παρθούν όλα τα προληπτικά μέτρα».

* Λίγο πριν από τον χθεσινό αγώνα Τουρκίας – Κροατίας, Τούρκοι οπαδοί της Γαλατασαράι κράτησαν ένα πανό στους δρόμους του Παρισιού που ανέγραφε: «Πού είναι ο Μάρκο;». Αναφερόταν στον 25χρονο Σέρβο Μάρκο Ιβκοβιτς, οπαδό του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2014 δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...