Σόδομα και Γόμορρα!

Σάλος στον Καναδά με απόφαση δικαστηρίου, που ορίζει ως κτηνοβασία μόνο τη διείσδυση, με αφορμή πατριό, ο οποίος εξανάγκαζε τις «κόρες» του σε ερωτικές περιπτύξεις με σκύλο

Σάλος στον Καναδά με απόφαση δικαστηρίου, που ορίζει ως κτηνοβασία μόνο τη διείσδυση, με αφορμή πατριό, ο οποίος εξανάγκαζε τις «κόρες» του σε ερωτικές περιπτύξεις με σκύλο

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Νόμιμη θεωρείται πλέον η κτηνοβασία στον Καναδά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν εμπεριέχει διείσδυση στο θύμα.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας οδηγήθηκε στην παραπάνω απόφαση, με αφορμή τη δίκη ενός άντρα από τη Βρετανική Κολούμπια, ο οποίος αντιμετώπιζε 13 κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος των δύο θετών κορών του, συμπεριλαμβανομένης και μιας πράξης κτηνοβασίας.

Ο άντρας, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, καταδικάστηκε για τα άλλα αδικήματα, όχι όμως και για την κτηνοβασία, σύμφωνα με τον νέο νόμο, αφού, όπως επιχειρηματολόγησαν οι δικηγόροι του, ο όρος «κτηνοβασία» δεν περικλείει όλων των ειδών τις σεξουαλικές πράξεις με ζώα.

Αποσαφήνιση στο μέλλον

«Αν και η κτηνοβασία περικλείει συχνά όρους όπως ο σοδομισμός, η καθοριστική πράξη της εν λόγω παραβατικής συμπεριφοράς είναι η διείσδυση» ανέφερε το δικαστήριο, το οποίο με ψήφους 7-1 απεφάνθη ότι η κτηνοβασία απαιτεί διείσδυση, ωστόσο άφησε στη δικαιοδοσία του Κοινοβουλίου να αποσαφηνίσει μελλοντικά πλήρως τον όρο.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, στην προκειμένη περίπτωση ο πατέρας είχε αλείψει με φυστικοβούτυρο τα γεννητικά όργανα των θυμάτων του και είχε βάλει τον σκύλο της οικογένειας να τα γλείψει, βιντεοσκοπώντας παράλληλα την απεχθή πράξη του. Αν και επιχείρησε να αναγκάσει τον σκύλο να διεισδύσει σε μια από τις θετές κόρες του, εν τέλει απέτυχε.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, την αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων του Καναδά, εκπρόσωποι των οποίων υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά δίνει το πράσινο φως για τη σεξουαλική κακοποίηση ζώων. «Από σήμερα ο καναδικός νόμος δίνει την άδεια σε όσους κακοποιούν ζώα να τα χρησιμοποιούν και για τη δική τους σεξουαλική ικανοποίηση. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και δεν πρέπει να συνεχιστεί» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης Animal Justice Camille Labchuk, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να επανεξεταστεί ο σχετικός νόμος, ώστε να κλείσει αυτό το παραθυράκι, που αναφέρει ότι επιτρέπεται οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής δραστηριότητας μεταξύ ανθρώπου και ζώου.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ