Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Σκοτεινό χωριό μετά τη σφαγή 14χρονου από 14χρονο

Σε βαρύ πένθος οι κάτοικοι της Γέφυρας στη Θεσσαλονίκη • «Με φώναζαν χοντρό και γκαγκά» είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν • Ο ανήλικος δράστης θα απολογηθεί σήμερα

Αφωνοι έμειναν ακόμη και οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, όταν άκουσαν τον 14χρονο δράστη του αδιανόητου εγκλήματος στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης να περιγράφει με λεπτομέρειες που σοκάρουν πώς έσφαξε τον συνομήλικό του Τάσο, από τον οποίο είχε ζητήσει να τα βρουν ύστερα από καβγά τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

Αυτό που όπλισε τελικά το χέρι του «άγουρου» δολοφόνου αργά το βράδυ του Σαββάτου ήταν, όπως είπε ο 14χρονος Βασίλης, ένας διαπληκτισμός που είχε με τον Τάσο για ασήμαντη αιτία στο δημοτικό αναψυκτήριο της Γέφυρας, όπου διασκέδαζαν. Ωστόσο έφυγαν μαζί από το μαγαζί και, όπως ισχυρίζεται ο δράστης, στη διαδρομή ζήτησε από τον φίλο του να μιλήσουν. Οταν έφτασαν έξω από το σπίτι του, προφασίστηκε ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα και ζήτησε από τον Τάσο να περιμένει. 4rq3w4tasre 1Ομως πήρε από την αποθήκη της αυλής ένα μαχαίρι που είχαν για την ψησταριά και το κάρφωσε στον λαιμό του φίλου του! Μάλιστα φαίνεται ότι επιχείρησε πρώτα να τον στραγγαλίσει, ενώ το θύμα πάλευε στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη ζωή του! Αφού πέταξε το πτώμα του σε διπλανό χωράφι, φέρεται ότι πήγε στο σπίτι του για ύπνο.

Οπως ισχυρίστηκε ο ανήλικος δράστης στους αστυνομικούς, η καθημερινότητά του ήταν δύσκολη στο «σκοτεινό» πλέον χωριό που θρηνεί τον χαμό ενός παιδιού. Γινόταν καθημερινά στόχος πειραγμάτων από αγόρια της παρέας του που τον έλεγαν «χοντρό», ενώ επί δύο χρόνια, όπως είπε, πολλά παιδιά τον κορόιδευαν αποκαλώντας τον «γκαγκά», λόγω προβλημάτων του στην ομιλία. Επίσης σχολίαζαν υποτιμητικά ακόμη και το παλιό τρακτέρ που χρησιμοποιούσε ο πατέρας του. «Το τρακτέρ σας είναι παλιό και δεν μπορείτε να πάρετε καινούργιο μηχανάκι, αφού δεν έχετε λεφτά» ήταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, όσα έλεγαν σε βάρος του. Μετά την ομολογία του στους αστυνομικούς ο Βασίλης φέρεται ότι είπε: «Μην πείτε στους γονείς μου τι έκανα, θα τους το πω όταν φύγω…»

Πήγε στο σχολείο με όπλο

Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ένα από τα ήσυχα παιδιά του χωριού, άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι εκείνος παρενοχλούσε άλλα παιδιά: «Κάτι δεν πήγαινε καλά. Εμαθα εκ των υστέρων ότι έσπρωχνε και έριχνε παιδιά από τη σκάλα του σχολείου. Μου μετέφεραν ότι πυροβόλησε με την καραμπίνα του πατέρα του έναν σκύλο που έφαγε τις κότες από το κοτέτσι τους» είπε ένας κάτοικος.

Η μητέρα ενός συμμαθητή του Βασίλη τον χαρακτήρισε επιθετικό, ενώ υποστήριξε ότι τα είχε βάλει χωρίς λόγο με τον γιο της, σπρώχνοντάς τον από πίσω, ρίχνοντάς τον στο έδαφος και σκίζοντας τα ρούχα του. Σύμφωνα με την ίδια, ο 14χρονος είχε πάει στο σχολείο με όπλο, ενώ η διευθύντρια είχε βρει στην τάξη ακόμη και σκάγια!

Στο πλευρό του ανηλίκου βρίσκονται ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γιάννης Πανούσης λέει ότι η υπόθεση θέλει πολύ ψάξιμο λέει

Με μεγάλη επιφύλαξη αντιμετωπίζει όσα έχουν γίνει γνωστά για τα αίτια που οδήγησαν τον 14χρονο Βασίλη στο έγκλημα ο καθηγητής Εγκληματολογίας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά στην «Espresso», είναι μια υπόθεση «που θέλει πολύ ψάξιμο»: «Δεν μου αρκεί το bullying που του έκαναν οι συμμαθητές του. Είναι μια πράξη που δεν μπορεί να την κάνει εύκολα ακόμα και ο επικίνδυνος, ο καθ’ έξιν εγκληματίας». Ο κ. Πανούσης σημείωσε: «Ο τρόπος με τον οποίο διέπραξε το έγκλημα εμένα με βάζει σε σκέψεις για το τι έχει συμβεί ακριβώς».

ΠΕΝΘΟΥΝ (ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ) ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Βαρύ πένθος και παγωμάρα έχουν κατακλύσει το χωριό Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι, που αποχαιρέτησαν χθες το μεσημέρι τον άτυχο Τάσο, ενδόμυχα φοβούνται εκδηλώσεις οργής από την πλευρά των συγγενών του νεκρού παιδιού. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή και δυνάμεις της επιτηρούν διακριτικά την περιοχή, θέλοντας να προλάβουν οποιαδήποτε προσπάθεια για αντίποινα. Ο προβληματισμός που υπάρχει για την επόμενη μέρα εντείνεται, μετά τις δηλώσεις ορισμένων για επιθετική συμπεριφορά που είχε εκδηλώσει στο παρελθόν ο ανήλικος δράστης. «Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για το χωριό. Εχουμε ένα διπλό έγκλημα. Πρέπει να συμπαρασταθούμε και στις δύο οικογένειες» είπε ψύχραιμα ένας κάτοικος.

4rq3w4tasre 2

Ομολογία

Η κυνική ομολογία του 14χρονου Βασίλη, ότι το χέρι του όπλισαν τα συνεχή, εδώ και δύο χρόνια, πειράγματα των άλλων παιδιών, συνεχίζει να προκαλεί ανατριχίλα σε όλη την Ελλάδα. Πολλοί συγχωριανοί του, όμως, επισημαίνουν ότι ο 14χρονος σκότωσε έναν από τους ελάχιστους συνομήλικούς του, που τον έκαναν παρέα και συνήθιζαν να παίζουν μαζί. Στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Τάσος συγχωριανοί του άφησαν λουλούδια, ενώ άναψαν ένα καντηλάκι στη μνήμη του. Συγκίνηση προκαλεί ένα σημείωμα που άφησαν στο χορτάρι και έγραφε: «14 χρόνια μόνο κράτησε το όνειρό σου. Καλό παράδεισο, Τασούλη».

Από νωρίς χθες το πρωί, μαυροντυμένοι φίλοι του θύματος συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της οικογένειας. «Εφυγε ένα από τα καλύτερα παιδιά του χωριού» έλεγαν με δάκρυα στα μάτια πολλοί κάτοικοι, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι ο γιος του φούρναρη, που τον έβλεπαν να πηγαίνει ψωμί στα σπίτια βοηθώντας τον πατέρα του, δεν είναι πλέον μαζί τους.

Η σορός του αγοριού μεταφέρθηκε από το σπίτι του στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ρευματοκρατούσης και του Αγίου Θωμά, και τη νεκροφόρα, εκτός από μέλη της οικογένειάς του, συγγενείς και φίλους, συνόδευαν οι καθηγητές του στο γυμνάσιο. Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε χθες το μεσημέρι στο κοιμητήριο της περιοχής, όπου όλο το χωριό, με βουβό πόνο, συνόδευσε τον 14χρονο στην τελευταία του κατοικία.

Απολογείται σήμερα ο ανήλικος δράστης

Χθες, λίγο μετά τις 13.00, οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο 14χρονος Βασίλης, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί σήμερα κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ωστόσο, δεν θα προφυλακιστεί λόγω της ηλικίας του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Θεόδωρο Σιμόπουλο, ο ανήλικος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ ήδη παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο.

Σε ανήλικους δράστες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, όπως ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν επιβάλλεται στο στάδιο της ανάκρισης το μέτρο του περιορισμού σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων. Αυτό σημαίνει ότι ο Βασίλης δεν θα προφυλακιστεί.

Ο ανακριτής, όμως, μπορεί να επιβάλει αναμορφωτικά μέτρα. Τα δικαστήρια που δικάζουν αυτές τις υποθέσεις είναι τα δικαστήρια ανηλίκων. Πάντως, ο ανήλικος δεν θα επιστρέψει στο χωριό του, αφού, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, πρόθεση των γονιών του είναι, μετά την ανάκριση, να συνεχίσει τη ζωή του κοντά σε συγγενικό πρόσωπο, σε άλλη περιοχή.

fd354w4t54t

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...