Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Είναι στο DNA μας ο καφές»

Ο νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού barista Νίκος Κανακάρης στέλνει μήνυμα στον Κατρούγκαλο

Ο νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού barista Νίκος Κανακάρης στέλνει μήνυμα στον Κατρούγκαλο

f3 nikos 2Ο νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού για τον καλύτερο barista είναι Ελληνας και στέλνει το μήνυμά του στον Γιώργο Κατρούγκαλo. «Οι Ελληνες δεν μπορούμε χωρίς καφέ. Είναι “περασμένος” στο DNA μας» λέει στην «Espresso» ο 32χρονος Νίκος Κανακάρης, ο οποίος εργάστηκε ως barista επί οκτώ χρόνια και τα τελευταία τέσσερα ασχολείται με τον ποιοτικό έλεγχο του καφέ στην εταιρία Coffee Republic, ενώ παράλληλα εκπαιδεύει νέους baristi.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Ο Νίκος επελέγη ανάμεσα σε 200 συμμετέχοντες και ταξίδεψε στη Βραζιλία μαζί με άλλους εννιά ειδικούς απ’ όλο τον κόσμο για τις ανάγκες του διεθνούς coffee talent show «barista & farmer», μια ιταλική παραγωγή που σχεδιάστηκε από τον Ιταλό πρωταθλητή Francesco Sanapo και μετρά ήδη τρία χρόνια πορείας.

Μέσα σε χρονικό διάστημα 10 ημερών, από τις 3 έως τις 13 Μαΐου, μια ειδική επιτροπή -αφού εκπαίδευσε τους 10 επιλαχόντες- παρακολούθησε και αξιολόγησε τις επιδόσεις τους σε όλο τον κύκλο της αλυσίδας, που ξεκινά από την παραγωγή για να φτάσει στο φλιτζάνι του καταναλωτή. «Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενώσει τις δύο άκρες της βιομηχανίας του καφέ, δηλαδή τους παραγωγούς με τους baristi» εξηγεί ο Νίκος στην «Espresso» και συνεχίζει: «Οι δοκιμασίες ήταν πολλές και βαθμολογηθήκαμε σε όλες. Κάναμε έξι συγκομιδές καφέ, τρεις ατομικές και τρεις ομαδικές. Η εμπειρία της συγκομιδής στις φυτείες της Βραζιλίας ήταν πρωτόγνωρη για μένα και με δυσκόλεψε. Ταυτόχρονα, βέβαια, μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Τα απογεύματα παρακολουθούσαμε σεμινάρια σχετικά με τον καρπό και τη γευσιγνωσία του καφέ, στα οποία εξεταστήκαμε τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Τέλος, πήραμε μέρος και σε κάποιες πρωτότυπες δράσεις, όπως έναν διαγωνισμό φωτογραφίας κι ένα μάθημα art latte, που κάναμε στους παραγωγούς με τους οποίους συνεργαστήκαμε. Χωρίς να μιλάμε την ίδια γλώσσα, αφού εκείνοι γνωρίζουν μόνο πορτογαλικά, χωριστήκαμε σε ζευγάρια και έπρεπε μέσα σε μισή ώρα να τους μάθουμε να φτιάχνουν καπουτσίνο με σχέδιο πάνω στο αφρόγαλο».

Επειτα απ’ όλα αυτά, ικανότερος barista κρίθηκε ο δικός μας Νίκος Κανακάρης, ακολουθούμενος από τη Ρωσίδα Olga Kaplina και τον Βραζιλιάνο Raphael Ferraz de Souza. Οι δοκιμασίες των συμμετεχόντων καταγράφηκαν και ο διαγωνισμός θα προβληθεί με τη μορφή reality-ντοκιμαντέρ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ, που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο από τις 23 ως τις 25 Ιουνίου. Εκεί θα βρίσκεται φυσικά και ο Νίκος. Μέχρι τότε ο ίδιος συνεχίζει να φτιάχνει και να απολαμβάνει καφέδες, παρόλο που θέλει να μας τους κόψει ο Γιώργος Κατρούγκαλος. «Οι Ελληνες δεν μπορούμε χωρίς καφέ. Είναι “περασμένος” στο DNA μας. Το μέτρο της υπερφορολόγησης του είναι στοχευμένο. Οποιος τομέας είναι ανοδικός κι έχει να προσφέρει πράγματα στην αγορά θέλουν να τον πλήξουν» σχολιάζει ο καλύτερος barista του κόσμου.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...