Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Που χάθηκε ο Γιώργος Δούκας

►Οι κακεντρεχείς φήμες ότι ήταν το «τρίτο πρόσωπο» στον γάμο Πάριου – Αλιμπέρτη
►Η κατάθλιψη, η λάθος ιατρική γνωμάτευση και το φετινό comeback με καινούργιο σουξέ

►Οι κακεντρεχείς φήμες ότι ήταν το «τρίτο πρόσωπο» στον γάμο Πάριου – Αλιμπέρτη
►Η κατάθλιψη, η λάθος ιατρική γνωμάτευση και το φετινό comeback με καινούργιο σουξέ

Την ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με τις βόμβες να σκάνε η μία πίσω από την άλλη στη Λάρνακα, «πνίγοντας» στη σκόνη, στον τρόμο και τον πανικό τους Κυπρίους, ακούστηκε το κλάμα ενός αγοριού που μόλις είχε γεννηθεί. Ο Γιώργος Δούκας, αν και μεγάλωσε σε ευκατάστατη οικογένεια και ήταν ο μικρότερος από τέσσερα αδέλφια, δεν έγινε ποτέ το χαϊδεμένο παιδί.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Είχε «τσαγανό», ήταν πεισματάρης, ονειροπόλος, όμορφος και ταλαντούχος, με μια υπέροχη φωνή, που σε ηλικία 15 ετών τού εξασφάλιζε ήδη το χαρτζιλίκι του, αφού τραγουδούσε σε μικρά κλαμπ. Το 1997 μετακόμισε στην Ελλάδα και καθιερώθηκε στις ελληνικές πίστες, όπου γνώρισε μεγάλη επιτυχία, έβγαλε χρήματα, απέκτησε πολλούς φίλους, καλούς συνεργάτες, ερωτεύτηκε δυνατά. Ωστόσο, μια σειρά από επαγγελματικά λάθη στις αρχές του 2000 τον «έσβησαν» από τις φωτεινές μαρκίζες των μεγάλων κέντρων διασκέδασης. Ο γνωστός τραγουδιστής κλείστηκε στο σπίτι του, παλεύοντας με μια λανθασμένη διάγνωση και το «τέρας» της κατάθλιψης. Επειτα από μια δεκαετία αποχής από τη δισκογραφία επέστρεψε φέτος με το καινούργιο τραγούδι του «Μετακομίζει η καρδιά μου», που παίζει ήδη δυνατά στα ραδιόφωνα. Παράλληλα, πριν από λίγες εβδομάδες ολοκλήρωσε τη συγγραφή του βιβλίου του.

«Αυτό που επιθυμούσα πιο πολύ στη ζωή μου, όταν ανέβηκα στις πίστες, ήταν να τραγουδήσω με τον Γιάννη Πάριο και να κάνω χρυσό δίσκο. Τα πέτυχα και τα δύο, αλλά τότε σκεφτόμουν σαν Δούκας. Σήμερα σκέφτομαι σαν Γιώργος» αναφέρει στην «Espresso». Το ξεκίνημα της καριέρας του οφείλεται στο φιλότιμό του να βοηθήσει τα μέλη της ορχήστρας της Αννας Βίσση να μαζέψουν τα όργανά τους μετά το τέλος συναυλίας της στην Κύπρο. Γνωρίστηκε με τους συνεργάτες της Τόνι Κονταξάκη και Γιώργο Τουμπακάρη, που τον βοήθησαν στη συνέχεια να κλείσει την πρώτη δουλειά του στο ξενοδοχείο «St George Lycabettus».

Συνεργασίες με μεγάλα ονόματα

Κατόπιν εμφανίσθηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα, από τον Γιάννη Πάριο και τον Στέφανο Κορκολή μέχρι την Αλέκα Κανελλίδου και τον Αντώνη Ρέμο, και τη δεκαετία του ’90 όλοι μιλούσαν για τον νεαρό με τα έντονα χαρακτηριστικά, που τραγουδούσε καλά, είχε άψογη σκηνική παρουσία και ζηλευτούς κοιλιακούς. «Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής μου υπήρξα αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό μου. Γι’ αυτό και έχω τέτοιο κορμί!» αποκαλύπτει στην «Espresso» χαριτολογώντας.
Στον πρώτο του (από τους επτά συνολικά) δίσκο (1997) με τίτλο «Δώδεκα φεγγάρια» συνεργάστηκε με τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο στο τραγούδι «Ερωτας», που έγινε μεγάλη επιτυχία. Ηταν η εποχή που εμφανιζόταν ως ανερχόμενος στο κέντρο διασκέδασης «Χάντρες», με τους επίσης… άγνωστους -τότε- Αντώνη Ρέμο και Νατάσα Θεοδωρίδου!

Τα ζόρια, όμως, τότε ξεκινούσαν! «Καταρχάς, η φήμη πως υπήρξα το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του Γιάννη Πάριου με τη Σοφία Αλιμπέρτη και χώρισαν ήταν ένα τεράστιο ψέμα. Φίλος ήμουν με τη Σοφία και το απέδειξε ο χρόνος ότι τίποτα δεν υπήρξε μεταξύ μας. Αν πρέπει να απολογηθώ για το μεγαλύτερο λάθος που έκανα στην καριέρα μου, θα ξεκινήσω με την απόφασή μου να κρατήσω εκείνη την εποχή το Ποσειδώνιο μόνος μου – και ενώ είχα τις δυνατότητες, ως πράξη θεωρήθηκε προκλητική και προσβλητική για φτασμένους καλλιτέχνες και τις γνωστές “παρέες”, που ποτέ δεν υπήρξα μέλος τους. Είχα, όμως, έπαρση και… καλάμι, και το ένα λάθος έφερνε το άλλο. Σε όλα έφταιξα, κι ας ήταν ιδέες άλλων. Εγώ δεν έπαιρνα τις αποφάσεις; Σ’ εμένα λοιπόν ανήκουν η επιτυχία και η αποτυχία» αποκαλύπτει ο τραγουδιστής.

Οι φίλες που τον βοήθησαν

Ο θάνατος του μεγαλύτερου αδελφού του, Ευριπίδη, το 2007, τον «ισοπέδωσε», γιατί ήταν η εποχή που ο Γιώργος Δούκας βρισκόταν πλέον στα αζήτητα επαγγελματικά και ζούσε κλεισμένος στο σπίτι του, δίνοντας μάχη με την κατάθλιψη. Πίστευε ότι και το δικό του τέλος δεν ήταν μακριά, αφού μια λανθασμένη ιατρική γνωμάτευση «έδειξε» καρκίνο στο στομάχι. «Πέρασα» -όπως λέει- «τρία χρόνια μεγάλης ταλαιπωρίας και εξετάσεων, κάνοντας καθημερινά ενέσεις κορτιζόνης. Οταν, επιτέλους, γιατροί από κλινική του εξωτερικού με διαβεβαίωσαν πως δεν υπήρχε κακοήθεια, αλλά επρόκειτο για αιμάτωμα, ευχαρίστησα τον Θεό» εξομολογείται.

Εμφανίσεις όλα αυτά τα χρόνια έκανε επιλεκτικά, σε μικρά μαγαζάκια, και οι αραιές εμφανίσεις του σε εκπομπές τον κράτησαν στην επιφάνεια. «Οφείλω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στη Χριστίνα Λαμπίρη για όσα έκανε για μένα, αλλά το μεγαλύτερο στη Ζήνα Κουτσελίνη, που μου στάθηκε κάτι παραπάνω από φίλη – σαν αδελφή, σαν δικός μου άνθρωπος» αποκαλύπτει ο τραγουδιστής, που τα χρόνια της αποχής του από τη δισκογραφία ασχολήθηκε με τη συγγραφή σεναρίων και ενός βιβλίου, το οποίο τελείωσε πριν από λίγες εβδομάδες. «Η μουσικοθεατρική παράσταση “Τριπλοπενιές”, σε σκηνοθεσία Μπέσυς Μάλφα, θα ανέβει και φέτος στη σκηνή, ενώ ο Αλέξανδρος Ρήγας θα σκηνοθετήσει μια επίσης ξεκαρδιστική θεατρική κωμωδία μου. Νιώθω υπερήφανος που με συγχαίρουν κορυφαίοι δημιουργοί, όπως ο Σταμάτης Φασουλής, ο Γρηγόρης Βαλτινός και σημαντικοί πρωταγωνιστές. Αυτό μου δίνει ζωή. Αλλά παραμένω τραγουδιστής, μη νομίζετε πως θα ανέβω στη σκηνή» λέει και γελάει. Κι επειδή είναι τόσο αγαπητός, χιουμορίστας, έντιμος και καλός μάγειρας, σχεδόν όλη η showbiz παρέλασε από το βιντεοκλίπ του νέου τραγουδιού του με τίτλο «Μετακομίζει η καρδιά μου», που κάνει θραύση και στα κλαμπ!

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...