Μυστήριο με την «κάθετη φλόγα»

Οι Αρχές προβληματίζονται για την ξαφνική φωτιά στις μπροστινές θέσεις της Καγιέν του Παναγιώτη Μαυρίκου

Οι Αρχές προβληματίζονται για την ξαφνική φωτιά στις μπροστινές θέσεις της Καγιέν του Παναγιώτη Μαυρίκου

Οι έρευνες για τον φρικτό θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου συνεχίστηκαν και χθες, με νέα αυτοψία αστυνομικών και εμπειρογνωμόνων στην Αττική Οδό. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να οφείλεται σε δολιοφθορά η πυρκαγιά που ξέσπασε στην πολυτελή Πόρσε Καγιέν, στην οποία απανθρακώθηκε ο 42χρονος. Αν και παραμένει μυστήριο η κάθετη φλόγα στις μπροστινές θέσεις του Καγιέν, προτού ξεσπάσει φωτιά οπουδήποτε αλλού, αστυνομικοί και εμπειρογνώμονες προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης στην τροφοδοσία.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ, Θ. ΠΑΝΟΥ

Οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν το βιβλίο συντήρησης του οχήματος και θα πάρουν νέες καταθέσεις από τους μηχανικούς του συνεργείου όπου έκανε σέρβις. Παράλληλα, θα εξετάσουν την επάρκεια στη δεξαμενή λαδιού, γιατί από τις κάμερες της Αττικής Οδού φαίνεται να υπάρχει διαρροή λίγο πριν ακινητοποιηθεί το όχημα. Αλλωστε, στις δύο επιτόπιες αυτοψίες που έγιναν διαπιστώθηκε πως υπήρξε διαρροή αρχικά λαδιού και στη συνέχεια βενζίνης.

Ακόμη, ερευνάται αν η ενδεχόμενη έλλειψη λαδιού προκάλεσε «τυφλή» φωτιά, με τους καπνούς να εισχωρούν στην καμπίνα. Ισως γι’ αυτό ο 42χρονος εκδότης έχασε τον έλεγχο και άρχισε να προσκρούει στο στηθαίο, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να λιποθύμησε. Χθες ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Γιώργος Ραυτογιάννης έλεγξε το καμένο Καγιέν μαζί με πραγματογνώμονες διορισμένους από την Ασφάλεια και την Πυροσβεστική, ειδικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του ΤΕΕΜ και έκαναν νέα αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας.

«Εχουμε κάποια ευρήματα, αλλά όχι κάτι ξεκάθαρο, ώστε να είμαστε σε θέση να πούμε κάτι συγκεκριμένο. Θα περιμένουμε μέχρι να αναλυθούν» είπε στην «Espresso» ο κ. Ραυτογιάννης και επιφυλάχθηκε να δώσει ερμηνεία για τη «γυμνή, κάθετη φλόγα» που εκδηλώθηκε στη θέση του οδηγού προτού υπάρξει φωτιά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, όπως φαίνεται σε βίντεο:

Ανάλυση ευρημάτων

«Εχουμε ευρήματα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο, ώστε να είμαστε σε θέση να πούμε κάτι συγκεκριμένο. Θα περιμένουμε να αναλυθούν». Οπως πρόσθεσε, έχουν ταυτοποιηθεί εξαρτήματα του αυτοκινήτου, που ίσως δώσουν κατεύθυνση στις έρευνες. Οσον αφορά τη διαρροή καυσίμου στο σημείο όπου ανεφλέγη το όχημα, ο κ. Ραυτογιάννης ανέφερε πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, από τη στιγμή που κάηκαν σωληνάκια του αυτοκινήτου (αν υπήρξε, πάντως, επέμβαση σε σωληνάκια τροφοδοσίας, θα γίνει γνωστό τις ερχόμενες μέρες).

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ