Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το κυνήγι για τις κασέτες- φωτιά

Μεταμεσονύκτια εισβολή της εισαγγελέως και της Αστυνομίας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη, έπειτα από μήνυση του Βαγγέλη Μαρινάκη

Μεταμεσονύκτια εισβολή της εισαγγελέως και της Αστυνομίας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη, έπειτα από μήνυση του Βαγγέλη Μαρινάκη

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, όταν έγινε μεταμεσονύκτια «εισβολή» από την Αστυνομία και την εισαγγελέα υπηρεσίας Πειραιά για να συλλάβει τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη, έπειτα από μήνυση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οπως κατήγγειλε ο δημοσιογράφος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, την εισαγγελική λειτουργό συνόδευε ένας «άνδρας των ΕΚΑΜ, αστυνομικός, αποσπασμένος στη φρουρά του κ. Μαρινάκη».

Βάσει δικαστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (η οποία έχει επικυρωθεί από τον Αρειο Πάγο), ο κ. Μαρινάκης ζήτησε να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του δημοσιογράφου. Αφορμή για το απίστευτο σκηνικό ήταν η προβολή στην εκπομπή του δημοσιογράφου «Η δίκη στον Σκάι» ρεπορτάζ με κασέτες-φωτιά, δηλαδή συνομιλίες του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββα Θεοδωρίδη, οι οποίες είχαν καταγραφεί το 2012 από τον υπερκοριό της ΕΥΠ. Από την πλευρά του κ. Θωμαΐδη τονίζεται ότι στην εκπομπή δεν προβλήθηκαν διάλογοι του κ. Μαρινάκη ούτε έγινε αναφορά στο όνομά του, ώστε να επικαλείται τη δικαστική απόφαση που έχει στα χέρια του.

Δικαστική απόφαση

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο εφοπλιστής έφτασε το ζήτημα στα άκρα, με αποτέλεσμα να αρχίσει το «κυνηγητό» του δημοσιογράφου, επιχειρώντας να μπλοκάρει την προβολή της εκπομπής επικαλούμενος τη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε δημοσιοποίηση νομικών εγγράφων. Στο πλαίσιο αυτό υποβλήθηκε μήνυση και αστυνομικοί μετέβησαν στον σταθμό. Προηγήθηκε σήμα να μην προβληθεί η εκπομπή, η οποία ωστόσο μεταδόθηκε κανονικά. Ο δημοσιογράφος ζήτησε από τους αστυνομικούς να του αποδείξουν εγγράφως ότι υπήρχε κάποια μήνυση σε βάρος του, ωστόσο (όπως εξήγησε ο κ. Θωμαΐδης σε ραδιοφωνική εκπομπή) οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι η πταισματοδίκης που μετέφερε τα έγγραφα (μήνυση κ.λπ.) είχε τροχαίο ατύχημα στον δρόμο και βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια κλήθηκε η αντιεισαγγελέας Ελευσίνας Αλεξάνδρα Γκαμηλιάρη, η οποία μπήκε στον σταθμό στις 2 τα ξημερώματα και παρέμεινε επί 40 λεπτά, δίχως όμως να καταφέρει να εντοπίσει τον δημοσιογράφο, παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους. Σε ανακοίνωσή του, ο τηλεοπτικός σταθμός έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες καταστάσεις», υποστηρίζοντας: «Η εντυπωσιακή κινητοποίηση της Αστυνομίας, η έρευνα σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τον Σκάι, ο υπερβάλλων ζήλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με αφορμή μία αβάσιμη καταγγελία του κ. Μαρινάκη προσβάλλουν το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία και προκαλούν απορία στους πολίτες γιατί στα σοβαρά κακουργήματα δεν βλέπουν αντίστοιχη ετοιμότητα της Αστυνομίας». Ανακοινώσεις, με τις οποίες καταδικάζουν την επιχείρηση σύλληψης του Κυριάκου Θωμαΐδη εξέδωσαν η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέφυγε για ακόμη μία φορά να σχολιάσει την ουσία και επανέλαβε τη γνωστή θέση της: «Ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης, ο Σκάι και η ιστοσελίδα skai.gr παραβιάζουν εδώ και πολύ καιρό, συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση, τις δικαστικές αποφάσεις που τους έχουν απαγορεύσει να δημοσιοποιούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και στοιχεία δικογραφιών».

Ο Σάββας Θεοδωρίδης σε εννέα συνομιλίες

Εννέα συνομιλίες, οι οποίες καταγράφηκαν τον Ιούνιο του 2012 και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του ποδοσφαίρου, με διαλόγους του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββα Θεοδωρίδη (φωτό), που είχε καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ, αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ».

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρεται στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, ισχυρίζεται ότι «κάνει ό,τι του λέω» και αποκαλύπτει ότι η ΚΕΔ θα αλλάξει, «αφού πρώτα συζητήσω με τον Βαγγέλη». Επίσης, αποκαλύπτει την επιθυμία του «ο διαιτητής να είναι ταγμένος».

Συγκεκριμένα, σε διάλογο του Σάββα Θεοδωρίδη με τον δημοσιογράφο Β.Μ. στις 25 Ιουνίου 2012, γίνεται αναφορά στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού και ακούγεται ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού να λέει για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει αυτό που θα του πω εγώ… Εκεί που θα ζητήσω εγώ». Μάλιστα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την ΚΕΔ (Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας) «… με την ΚΕΔ θα αλλάξει τώρα η ΚΕΔ, κύριε Σάββα, τι θα γίνει;» ο κ. Θεοδωρίδης απαντά: «Δεν ξέρω ακόμη. Θα αποφασίσουμε… Δεν το ‘χω συζητήσει με τον Βαγγέλη ακόμη». Παράλληλα, από τις επίμαχες συνομιλίες «φωτίζεται» και το παρασκήνιο της αποχώρησης του Σοφοκλή Πιλάβιου από το τιμόνι της ΕΠΟ.

Ενδεικτικά, σε συνομιλία του με άλλο δημοσιογράφο (Μ.Μ.), ο τελευταίος ρωτάει τον κ. Θεοδωρίδη για τις επικείμενες εκλογές στην ΕΠΟ τον… Σεπτέμβριο «Βλέπεις να μένει ο Πιλάβιος;», για να του απαντήσει ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού: «Δεν το βλέπω… Αποκλείεται… δεν τον θέλει ο Βαγγέλης. Με τίποτα». Στην ίδια συνομιλία ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, αναφερόμενος στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, κάνει μια περίεργη ανάλυση: «Εγώ τα είχα υπολογίσει αυτά τα παιχνίδια. Με τον ΠΑΟΚ, με τον ΠΑΟΚ… Θυμάσαι που σου ‘λεγα ότι ο Βρύζας θα το χτυπήσει το παιχνίδι και δεν είναι Ζαγοράκης;».

Η πρόσληψη του Γκόγκιτς

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί και ο διάλογος του Σάββα Θεοδωρίδη με τον αείμνηστο ιδιοκτήτη του Εργοτέλη Απόστολο Παπουτσάκηr3w4trw34tr 1, όπου ο τελευταίος ζητάει και παίρνει την έγκριση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού για την πρόσληψη του Γκόγκιτς στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας. Ο Θεοδωρίδης εμφανίζεται να του λέει ότι «είναι καλός και όχι τίποτα, μπορεί να σου φέρει και έναν νέο παίκτη και τέτοια πράγματα», προσθέτοντας πως «επειδή έχει καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό αυτός, δεν θα του το αρνηθεί ο πρόεδρος. Γι’ αυτό σου λέω».

Ενημέρωσε τη FIFA ο Κοντονής

r3w4trw34tr 3Στα χέρια του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο βρίσκονται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι συνομιλίες του Σάββα Θεοδωρίδη, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τους διαλόγους φέρεται ότι απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής (φωτό) την προηγούμενη εβδομάδα.

O κ. Κοντονής έστειλε στη FIFA τις συνομιλίες του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββα Θεοδωρίδη με τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη (έτσι όπως τις κατέγραψε η ΕΥΠ).

Επίσης, χθες ο υφυπουργός ενημέρωσε για τις νέες συνομιλίες τον εκπρόσωπο της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη και αυτός με τη σειρά του τον πρόεδρο της FIFA. Ο κ. Ινφαντίνο έχει αναθέσει εν λευκώ την ελληνική υπόθεση στον κ. Κουτσοκούμνη. Πάντως, ο κ. Κοντονής έχει «διαμηνύσει» ήδη στη FIFA ότι δεν θα ανεχτεί το «κρυφτούλι» της ΕΠΟ (με βάση τα συμφωνηθέντα) σχετικά με την εναρμόνιση του κώδικα δεοντολογίας της έως τις 30 Ιουνίου, ώστε να κληθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Αν δεν συμβεί αυτό, τότε ο υφυπουργός θα προχωρήσει ο ίδιος σε νομοθετική παρέμβαση, ακόμη κι αν αυτό σημάνει «Grexit» για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...