Οι Ελληνες δεν θεωρούν απειλή για τη χώρα τα «τέρατα» του Ισλάμ

Μπορεί οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να θεωρούν το Ισλαμικό Κράτος τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους, ωστόσο το 95% των Ελλήνων έχει άλλη άποψη

Μπορεί οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να θεωρούν το Ισλαμικό Κράτος τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους, ωστόσο το 95% των Ελλήνων έχει άλλη άποψη, αξιολογώντας ως σοβαρότερη απειλή την οικονομική αστάθεια με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι. Οι ερωτηθέντες σε 9 από τα 10 ευρωπαϊκά κράτη που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα απάντησαν ότι θεωρούν το ISIS τον μεγαλύτερο κίνδυνο, με το 93% των Ισπανών και το 91% των Γάλλων να χαρακτηρίζουν την οργάνωση μείζονα απειλή.

Ισχυρές πλειοψηφίες και στις 10 χώρες θεωρούν την κλιματική αλλαγή μείζονα απειλή, ωστόσο η έρευνα κατέγραψε εκ διαμέτρου αντίθετες γνώμες σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες. Στην Πολωνία, το 73% του δείγματος θεωρεί την άφιξη μεγάλων αριθμών προσφύγων μείζονα απειλή. Συγκριτικά, στη Γερμανία το 31% και στη Σουηδία μόλις το 24% απάντησαν ότι θεωρούν τους πρόσφυγες μείζονα απειλή, παρά το γεγονός ότι αυτά τα δύο κράτη έχουν υποδεχτεί πολλούς πρόσφυγες.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ