Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Super γάμος από…καρδιάς!

Ο κορυφαίος χειρουργός Σωτήρης Πράπας πάντρεψε στο νησί των ανέμων την κόρη του Ματίνα με τον Βρετανό σεφ Κίραν Χοπ

Ο κορυφαίος χειρουργός Σωτήρης Πράπας πάντρεψε στο νησί των ανέμων την κόρη του Ματίνα με τον Βρετανό σεφ Κίραν Χοπ

Στη Μύκονο χτυπούσε η καρδιά του ιατρικού κόσμου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ο Σωτηρής Πράπας, κορυφαίος Ελληνας καρδιοχειρουργός και διευθυντής του καρδιοχειρουργικού τμήματος στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», πάντρεψε την κόρη του Ματίνα με τον αγαπημένο της, τον Βρετανό σεφ Κίραν Χοπ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Το χαρμόσυνο γεγονός συγκέντρωσε στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων επιφανείς επιστήμονες αλλά και celebrities. Η Ματίνα Πράπα, δεύτερη κατά σειρά από τις τρεις κόρες του Σωτήρη και της Ευαγγελίας Πράπα, ζει μόνιμα στο Λονδίνο, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της στην ιατρική. Εκεί γνώρισε τον αγαπημένο της, ο οποίος έμελλε να της αποδείξει ότι τελικά ο έρωτας περνάει και από το στομάχι! Ο γάμος του ζευγαριού τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Μητρόπολη της Μυκόνου, στη Χώρα.

f2 91

Αμέσως μετά ακολούθησε glamorous party στο Sea Satin. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο πλαστικός χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας με τη σύζυγο του Αλκηστη Πρίνου, ο αρχιτέκτονας και παρουσιαστής Σπύρος Σούλης, το πρώην μοντέλο και νυν επιχειρηματίας εξ Ιταλίας Τζόρτζιο Καμπόλμι και ο Τρύφων Σαμαράς, ο οποίος πρωτοστάτησε τόσο στο γλέντι όσο και στην προετοιμασία της νύφης.

f3 62

Ο hair stylist των celebrities επιμελήθηκε το νυφικό χτένισμά της, που κέρδισε τις εντυπώσεις. Η σχεδιάστρια Μαρία Κονίδη, η οποία δημιούργησε το νυφικό της Ματίνας, ήταν επίσης εκεί, όπως και ο Χρήστος Παπανικολάου, ο οποίος επιμελήθηκε το νυφικό μακιγιάζ.

f5 maria konidi hristos papanikolaoy

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», το γαμήλιο πάρτι κράτησε μέχρι τα ξημερώματα, με τον κορυφαίο Ελληνα καρδιοχειρουργό να πρωταγωνιστεί στο γλέντι, χορεύοντας τόσο με τη γυναίκα του Ευαγγελία Πράπα όσο και με τις τρεις κόρες του, Βίκυ, Ματίνα και Ηλιάνα, αλλά και με τις δύο εγγονές του (κόρες της Βίκυς), οι οποίες ήταν και παράνυφες.

f6 mpomponiera

Το μενού της βραδιάς περιελάμβανε κυρίως ψαρικά, ενώ πάνω σε κάθε ροτόντα υπήρχε μια γλάστρα με βασιλικό, κοχύλια και κεριά. Η τραγουδίστρια και performer Σοφία Κουρτίδου ανέλαβε ένα μεγάλο μέρος του ψυχαγωγικού προγράμματος. Οσο για την μπομπονιέρα; Το ζευγάρι χάρισε στους καλεσμένους του ένα μεταλλικό καραβάκι. Κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης ο Σωτήρης Πράπας είχε την ευκαιρία να τραβήξει και ο ίδιος φωτογραφίες αφού -ως γνωστόν- το μεγάλο πάθος του, πέρα από την ιατρική, είναι η φωτογραφία.

Ο Ελληνας επιστήμονας που άλλαξε τη μέθοδο για μπαϊπάς

f7 5

Ο Σωτήρης Πράπας είναι ένας από τους επιφανέστερους καρδιοχειρουργούς όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Μεγάλωσε στη Λάρισα, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μεγαλούργησε στην Αθήνα και ειδικότερα στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου εδώ και χρόνια εφαρμόζει το μπαϊπάς με την τεχνική «κύκλωμα Π», την οποία εμπνεύστηκε και ανέπτυξε ο ίδιος.

Πρόκειται για «φυσικό» μπαϊπάς που εφαρμόζεται σε πάλλουσα καρδιά και γίνεται με τη χρήση αποκλειστικά μαστικών αρτηριών και όχι τεχνητών βαλβίδων και στεντ! «Στο κλασικό μπαϊπάς ο ασθενής υποστηρίζεται από μηχανήματα κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ετσι, ουσιαστικά “πεθαίνουμε” έναν άρρωστο και τον ανασταίνουμε, γι’ αυτό υπάρχουν επιπλοκές. Εμείς χειρουργούμε καρδιά που πάλλεται» είχε δηλώσει ο καρδιοχειρουργός σε παλαιότερη συνέντευξή του στην «Espresso». Ως διευθυντής της Α΄ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του «Ντυνάν», ο δρ Πράπας εφαρμόζει και την πρωτοποριακή τεχνική της εμφύτευσης βλαστοκυττάρων στο μυοκάρδιο, με εξαιρετικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το αγαπημένο του χόμπι, τη φωτογραφία.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...