Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

22.700.000 € (!) για την Τράπεζα Κρήτης

Καλείται να πληρώσει ο Ολυμπιακός που θα προσφύγει και πάλι στον Αρ. Πάγο

Καλείται να πληρώσει ο Ολυμπιακός που θα προσφύγει και πάλι στον Αρ. Πάγο

Εχασε τη «μάχη» ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά η ΠΑΕ Ολυμπιακός στη δικαστική διένεξή της -η οποία κρατάει 27 χρόνια- με την υπό εκκαθάριση σήμερα Τράπεζα Κρήτης! Η οικονομική διαμάχη της τράπεζας με την ΠΑΕ αφορά τη διοίκηση του Γιώργου Κοσκωτά. Με βάση τη δικαστική απόφαση η ΠΑΕ καλείται να καταβάλει στην Τράπεζα Κρήτης (η οποία έχει περάσει πλέον στο Δημόσιο) ποσό ύψους σχεδόν 22.700.000 ευρώ (κεφάλαιο και τόκοι). Ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημη θέση της ΠΑΕ η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει και προτίθεται να προσφύγει εκ νέου στον Αρειο Πάγο, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα έχει ήδη κριθεί μία φορά από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας το 2013.

Εσοδα μιας χρονιάς

Η κατάθεση εκ μέρους του Ολυμπιακού αίτησης αναίρεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο θα «μπλοκάρει» χρονικά τη διαδικασία. Εάν η αίτηση της ΠΑΕ απορριφθεί, τότε το ζήτημα κλείνει οριστικά και θα πρέπει να καταβάλει το ποσό. Σε αυτήν την περίπτωση όπως είναι σαφές ότι εκτοξεύονται οι υποχρεώσεις της ομάδας, αφού το οφειλόμενο ποσόν αγγίζει περίπου τα έσοδα μιας ολόκληρης χρονιάς.

04.06 espr.weekend 260x160

Εάν η υπόθεση επιστραφεί πάλι στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καθυστερήσει αρκετά η νέα κρίση της Δικαιοσύνης, την οποία πάλι θα μπορεί να προσβάλει η ΠΑΕ.

Το 2013 η ΠΑΕ είχε εν μέρει δικαιωθεί. Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμόν 1903/2013 απόφαση του Αρείου Πάγου είχε γίνει εν μέρει δεκτή η αίτηση αναίρεσής της. Η ποδοσφαιρική ομάδα είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας κατά της υπ’ αριθ. 567/2011 απόφασης του Εφετείου Πειραιώς με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή της Τράπεζας Κρήτης κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός (έχει κατατεθεί από το 1989!). Τελικά η απόφαση αυτή αναιρέθηκε και επεστράφη στο Εφετείο Πειραιώς για να εκδικαστεί εκ νέου. Ειδικότερα, ο Αρειος Πάγος υποχρέωσε την ΠΑΕ Ολυμπιακός, λόγω των υπεξαιρέσεων του Γιώργου Κοσκωτά που έγιναν το 1988, να την αποζημιώσει με 608.000.000 δρχ., με 8.126.000 μάρκα (για τη μεταγραφή του Λ. Ντέταρι) και 1.000.050 ελβετικά φράγκα (για τη μεταγραφή του Α. Καλταβερίδη).

Ο Αρειος Πάγος απέρριψε τους ισχυρισμούς περί πλημμελούς αιτιολογίας της εφετειακής απόφασης για τα δύο πρώτα ποσά και έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της ΠΑΕ για το ποσό των ελβετικών φράγκων.

Τέλος εποχής για Φουστέρ

f1 203

Υποστολή σημαίας στον Ολυμπιακό! Επειτα από σχεδόν έξι χρόνια ο Νταβίντ Φουστέρ αποχωρεί από την ομάδα του Πειραιά, καθώς, όπως ανακοίνωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του. «Είναι μία απόφαση που σέβομαι και δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που θα αλλάξει τον μεγάλο σεβασμό μου για την οικογένεια του Ολυμπιακού» τόνισε μέσω του facebook ο 34χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός, προσθέτοντας για τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά: «Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Σας ευχαριστώ που είστε η αιτία που αυτό το αντίο μου είναι τόσο δύσκολο».
Από κει και πέρα, οι πρωταθλητές επιβεβαίωσαν τις επαφές με τον Τόνι Βιλένα, διευκρινίζοντας ότι δεν ισχύουν τα σενάρια που τον ήθελαν να βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο 21χρονος Ολλανδός μέσος έχει μείνει ελεύθερος από τη Φέγενορντ και ήδη έχει απορρίψει προτάσεις από την Ιντερ και την Εσπανιόλ. Τέλος, διαψεύστηκε από ανθρώπους του συλλόγου ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απόκτησης του Ρέγιες, που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Σεβίλη.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...