Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Φρέσκια σε πέντε λεπτά!

4+1 απλά βήματα για γρήγορο και αποτελεσματικό μακιγιάζ που θα τονώσει τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας

Το μακιγιάζ είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία της γυναίκας που θέλει να φτιάξει τη διάθεσή της, αφού λειτουργεί σαν ένεση στην αυτοπεποίθηση. Πώς, όμως, αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα, απλά και αποτελεσματικά;

Η Χάνα Μάρτιν, μακιγιέζ από το Λονδίνο, η οποία συμμετείχε στην ομάδα που επιμελήθηκε την εμφάνιση της δούκισσας του Κέμπριτζ Κάθριν την ημέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, έχει δημιουργήσει έναν οδηγό πέντε βημάτων για το απόλυτο μακιγιάζ αυτοπεποίθησης, μια τεχνική που, όπως λέει η ίδια, κάνει κάθε γυναίκα να νιώθει όμορφη, φρέσκια και δυνατή κάθε πρωί σε μόλις πέντε λεπτά.

4r3tw3qe4 3«Ενώ πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν το μακιγιάζ για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά τους, υπάρχουν και πολλές που προσπαθούν να κρύψουν την πραγματική εμφάνισή τους με ένα είδος μάσκας, είτε επειδή έτσι έχουν μάθει είτε από έλλειψη τεχνογνωσίας» εξηγεί η Μάρτιν. Για να αποφευχθεί αυτό, η ειδικός θεωρεί ότι χρειάζεται να πειστούν για την αποτελεσματικότητα της απλότητας.

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα το πρωί είναι να ξεκινήσει με την περιποίηση της επιδερμίδας της, δίνοντάς της ένα ολοκληρωμένο «πρωινό» ενυδάτωσης. Το «τελετουργικό» αρχίζει με serum και κρέμα ματιών κάτω από τα μάτια. Για πρωί, η ειδικός προτείνει κρέμα σε μορφή gel, που «ξεδιψά» άμεσα την επιδερμίδα, ενώ η ενυδάτωση πρέπει να αφορά και τα χείλη, όπου θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα κατάλληλο προϊόν.

«Φροντίστε να χρησιμοποιείτε oil free προϊόντα, αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, αλλά επιλέξτε λιπαρές υφές, αν το δέρμα σας είναι ξηρό» διευκρινίζει.

4r3tw3qe4 4Το δεύτερο βήμα είναι να δοθεί λάμψη στην επιδερμίδα. Γι’ αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιεί concealer κάτω από τα μάτια, προκειμένου να εξαλείψει τη σκιά που δημιουργεί εκεί η κούραση. Οσο για το foundation, συμβουλεύει να τοποθετείται σε στρατηγικά σημεία, όπως τα ζυγωματικά, το μέτωπο και το πιγούνι. «Το foundation στέκεται καλύτερα σε επιδερμίδα που είναι καλά απολεπισμένη, οπότε φροντίστε να ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμα απολέπισης μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας» λέει η Μάρτιν.

Σειρά στο μακιγιάζ της αυτοπεποίθησης έχει το χρώμα. «Χρησιμοποιώ ένα προϊόν bronzer για να ζεστάνω τις εξωτερικές γωνίες του προσώπου μου, περνώντας το από τους κροτάφους μου, το μέτωπο και τον λαιμό μου, φροντίζοντας να είναι όλα στον ίδιο τόνο. Μετά χρησιμοποιώ το αγαπημένο μου ρουζ, ένα απαλό ροζ, πάνω από τα μήλα μου και το απλώνω για να ανακατευτεί με το bronzer» εξηγεί.

Επιλογή της σκιάς

Το τέταρτο βήμα είναι ο τονισμός των φρυδιών και των ματιών. «Τα καλοσχηματισμένα φρύδια βελτιώνουν αμέσως ολόκληρη την όψη. Περνώ με το βουρτσάκι απαλά λίγη πούδρα στα φρύδια, ακολουθώντας τη φορά στην οποία μεγαλώνει η τρίχα, για να τα κάνω να δείχνουν πιο γεμάτα. Στα μάτια βάζω μια σκιά βάση για
4r3tw3qe4 1να φαίνεται το βλέφαρο πιο ματ αλλά και για να το φωτίσω, προτού βάλω μια απαλή γκρι σκιά, που τονίζει τα μάτια». Η επιλογή της σκιάς σχετίζεται με το χρώμα των ματιών. Τα δαμασκηνί τονίζουν τα πράσινα μάτια, τα σμαραγδοπράσινα τα σκουρόχρωμα μοβ και τα μπλε τα καστανά μάτια, το μαύρο μολύβι είναι πασπαρτού, ενώ οι χρυσαφί σκιές μπορούν να αναδείξουν τα μπλε μάτια. Ενα τζελ eyeliner, που περνά σύριζα στη γραμμή του πάνω βλεφάρου, ολοκληρώνει τον διακριτικό μεν αποτελεσματικό δε τονισμό του ματιού, μαζί με τη μάσκαρα.

Τέλος, βάλτε λίγο lip gloss και λίγο highlighter σαν τελευταία πινελιά στα σημεία όπου νιώθετε ότι θέλετε να μπει περισσότερο φως.

«Οταν μακιγιάρομαι, νιώθω εμφανίσιμη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτό έχει επίδραση στον τρόπο που συμπεριφέρομαι αλλά και στο πόσο έτοιμη νιώθω να αντιμετωπίσω ό,τι μου επιφυλάσσει η μέρα» εξηγεί η Μάρτιν.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...