Το σχέδιο Κοντομηνά

Τι κρύβεται πίσω από την παρέμβασή του λίγες μέρες πριν σε εκπομπή του Alpha και γιατί το κανάλι είναι «φαβορί» για μία από τις τηλεοπτικές άδειες

Η παρέμβαση του Δημήτρη Κοντομηνά (φωτό) σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού του μπορεί να ήταν μία αυθόρμητη κίνηση, όμως δεν έγινε τυχαία.

Λέγεται έντονα πως ο επιχειρηματίας φέρεται ότι έχει αγανακτήσει από τη στασιμότητα που παρουσιάζει η αγορά σε όλους τους τομείς και αποφάσισε να «βάλει πλάτη», με όποιο μέσο διαθέτει, μήπως αρχίσει να κινείται κάτι.

Ο Δ. Κοντομηνάς, έλεγαν άνθρωποι που είναι κοντά του, έχει αποφασίσει με το κανάλι και τα άλλα ΜΜΕ του ομίλου να στηρίξει επενδύσεις, σαν αυτή στο Ελληνικό, και άλλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ανθρώπων, που δεν σχετίζονται απαραίτητα με τις δραστηριότητες του ομίλου του.

«Στον Alpha η μοναδική γραμμή που έχει δοθεί είναι να αναδείξουμε τις πρωτοβουλίες που κάνουν καλό στον τόπο, τα περί παρεμβάσεων στο δημοσιογραφικό έργο είναι αστειότητες» έλεγαν πρόσφατα δημοσιογράφοι του καναλιού.

Θετικό πρόσημο

Ο Δ. Κοντομηνάς έχει αποδείξει πως και μέσα στην κρίση, αν η επιχείρηση κινηθεί με σύνεση, «μπορεί να σωθεί η παρτίδα». Παρέλαβε τον Alpha, μεσούσης της κρίσης, από τους Γερμανούς της RTL με παθητικό και τα τελευταία χρόνια καταγράφει θετικό πρόσημο, και οικονομικά και σε τηλεθέαση. Το κανάλι «δεν μπαίνει μέσα» και δεν χρειάζεται… αιμοδοσία από την ιδιοκτησία, κάτι σπάνιο στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα διαγκωνίζεται με τον ANT1 για το ποιο κανάλι θα βρίσκεται στην κορυφή της τηλεθέασης, χωρίς να γίνονται οι υπερβολές του παρελθόντος και στο επίπεδο των δαπανών.

Γι’ αυτό ο Alpha θεωρείται στην επιχειρηματική αγορά μία υγιής τηλεοπτική επιχείρηση, μία «πολύφερνη νύφη» και ένα από τα «φαβορί» για να πάρει μία από τις τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν εντός του καλοκαιριού. Αν φυσικά μέχρι τότε το ΣτΕ δεν κάνει δεκτές τις προσφυγές των ιδιοκτητών των καναλιών και δεν προκύψει κώλυμα στη διαγωνιστική διαδικασία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ