Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Αυτοκτονία πρώην παραγωγού σίριαλ!

«Μην το πείτε στην κόρη μου» το σημείωμα που άφησε • Ο 72χρονος Αντώνης Μ. έχασε τα πάντα όταν έκανε οικονομικό άνοιγμα στον χρηματιστηριακό τομέα

Mια τραγική ιστορία, από εκείνες που άρχισαν να «γράφονται» στην Ελλάδα της κρίσης, κρύβει ο άλλοτε παραγωγός σίριαλ και πρώην ιδιοκτήτης χρηματιστηριακής εταιρίας που έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο Γηροκομείο Αθηνών, όπου βρισκόταν τους τελευταίους δύο μήνες ως άστεγος, προκαλώντας σοκ στους υπόλοιπους φιλοξενουμένους και στο προσωπικό.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΑΛΚ. ΜΠΟΥΝΙΑ,
Γ. ΣΤΑΡΙΔA

Ο 72χρονος πρώην επιχειρηματίας Αντώνης Μ. αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι χθες τα ξημερώματα, σύμφωνα με την Αστυνομία, με μια κυνηγετική καραμπίνα την οποία φέρεται ότι είχε κρυμμένη στο δωμάτιό του. Κανένας από τους ηλικιωμένους που μένουν στο κτίριο-δωρεά του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή δεν άκουσε τον πυροβολισμό. Το προσωπικό του γηροκομείου, που του πήγε το πρωινό του λίγο μετά τις 7 χθες το πρωί, βρήκε νεκρό τον 72χρονο.

«Δεν ήταν μόνιμος τρόφιμος. Τον φιλοξενούσαμε και προσπαθούσαμε να τον βοηθήσουμε. Του είχαμε νοικιάσει ένα σπιτάκι για να μένει. Μάλιστα, το έφτιαχνε και σε λίγες ημέρες θα πήγαινε εκεί» αποκάλυψε στην «Espresso» ο πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, π. Προκόπιος Μπούμπας. Ο αυτόχειρας άφησε πίσω του ένα συγκλονιστικό σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι δεν ζητά ευθύνες, ούτε «συγγνώμη» από κανέναν. «Σας παρακαλώ, μην το πείτε στην κόρη μου» φέρεται ότι έγραψε στο χειρόγραφο, έχοντας σημειώσει κάποια ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα (πιθανότατα) φίλων του.

Ενα πιάτο φαγητό

Ο Αντώνης Μ., «ένας άνδρας με τρόπους και αρχές, κύριος της παλιάς καλής Αθήνας», όπως χαρακτηριστικά είπαν στην «Espresso» άνθρωποι που τον γνώριζαν, δραστηριοποιείτο για χρόνια στον χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών. Επειτα έκανε άνοιγμα στον χρηματιστηριακό τομέα, όμως φαίνεται ότι το νέο επιχειρηματικό ξεκίνημά του «ναυάγησε» και έχασε τα πάντα. Πάλεψε για να σώσει την εταιρία του, αλλά δεν τα κατάφερε. Ενας φίλος του, δικηγόρος, τον είχε συνοδεύσει στις 19 Απριλίου στο γηροκομείο, ζητώντας από το διοικητικό συμβούλιο να τον βοηθήσει, έστω για να έχει κάπου να μείνει και ένα πιάτο φαγητό. Η διοίκηση δέχτηκε να του παράσχει φροντίδα και έτσι ο 72χρονος πήρε τα λιγοστά υπάρχοντά του και βρήκε καταφύγιο εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας (που συνήθιζε να παίζει τάβλι με έναν τρόφιμο του γηροκομείου) ήταν πάντα καλοντυμένος και ευγενικός. Στο δωμάτιό του είχε υπολογιστή, ένα μεγάλο γραφείο, αλλά και πολλά βιβλία και cds.

«Ηταν ένας αξιοπρεπής άνθρωπος. Οταν ήταν παραγωγός-κινηματογραφιστής, όλα τού πήγαιναν καλά. Είχε ένα υπέροχο σπίτι, μια καλή ζωή» πρόσθεσε η ίδια πηγή. Τον τελευταίο καιρό, ο 72χρονος έκανε προσπάθειες να πάρει μια δουλειά από το Δημόσιο και προσπαθούσε να μαζέψει τα έγγραφα, έχοντας προσκομίσει ακόμη και χαρτί ότι έμενε στο γηροκομείο.

Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, στο Γηροκομείο Αθηνών μετέβη χθες κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες φιλοξενίας του αυτόχειρα. «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός στο γηροκομείο» είπε η νομική σύμβουλος του ιδρύματος Μαίρη Στραϊτούρη, η οποία ωστόσο επεσήμανε ότι το ίδρυμα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Παπαχρήστος απηύθυνε έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς κλείνει μια πτέρυγα και οι φιλοξενούμενοι μεταφέρονται σε άλλο, ακατάλληλο -όπως είπε- κτίριο.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...