Γιόγκα στο νησί των αιωνόβιων!

Θεραπευτικό πρόγραμμα στα Θέρμα Ικαρίας για όσους θέλουν να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού τους

Οταν η κινεζική παράδοση συνάντησε τις θεωρίες του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός προγράμματος που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην πανέμορφη Ικαρία με στόχο τη βελτίωση της σωματικής και της ψυχικής υγείας μέσα από βελονισμό, ενεργειακές θεραπείες, πρακτικές γιόγκα και υγιεινή διατροφή.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Το θεραπευτικό πρόγραμμα, με εμπνευστές την Αιμιλία Λαλού – Μανώλαρου, την Ελένη Αγγελίδη και τον Στέλιο Καρπαθάκη, άρχισε χθες και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου στον ξενώνα «Αγριόλυκος» στα Θέρμα, που είναι γνωστά για την ιαματική χρήση των πηγών τους. Οπως αποκαλύπτεται και μέσα από ιστορικά κείμενα, τα Θέρμα αποτελούσαν κέντρο υδροθεραπείας από τον 1ο π.Χ. αιώνα, γεγονός που ενισχύεται και από ευρήματα, όπως τα αρχαία ρωμαϊκά λουτρά. «Η απόφασή μας να βρεθούμε στα Θέρμα δεν ήταν τυχαία, αφού το κλίμα, σε συνδυασμό με τις θεραπείες, τη γιόγκα, την υγιεινή διατροφή και τη χρήση των υπέρθερμων πηγών, θα βοηθήσει τον σκοπό μας.

Αλλωστε οι συμμετέχοντες από Ελλάδα και εξωτερικό γνωρίζουν καλά τα Θέρμα και γενικότερα την Ικαρία, που είναι μέσα στους πέντε τόπους με τους μακροβιότερους ανθρώπους παγκοσμίως» είπε στην «Espresso» η βελονίστρια, σύμβουλος υγιεινής διατροφής και βοτανοθεραπείας Αιμιλία Λαλού – Μανώλαρου και πρόσθεσε: «Η καταγωγή μου είναι από τα Θέρμα, άρα γνωρίζω την ενέργεια αυτού του τόπου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα με πεπτικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό, αναπαραγωγικό, νευρικό, μυοσκελετικό σύστημα και σε όσους θέλουν να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού τους συνολικά».

Ο σκοπός της ύπαρξης

Η ενεργειακή θεραπεύτρια Ελένη Αγγελίδη θεωρεί ότι όσοι βρεθούν στα Θέρμα θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους, ώστε να ζήσουν τελικά τη ζωή που επιθυμούν: «Η θάλασσα σε συνδυασμό με τον ήλιο, το περιβάλλον, τις θεραπείες και τη γιόγκα θα μας βοηθήσει να λάβουμε την ενέργεια σε βάθος για το καλό του σώματός μας και της ψυχής μας. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως μέσα από την αγάπη και τη γνώση εξελισσόμαστε και ερχόμαστε σε επαφή με τον αληθινό σκοπό της ύπαρξής μας. Στόχος μου είναι να βοηθήσω με το πρόγραμμα αυτό κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά».

Κάθε πρωί ο yoga instructor Στέλιος Καρπαθάκης – Anandajyoti θα παρουσιάζει το δικό του πρόγραμμα άσκησης στον εξωτερικό χώρο του ξενώνα. «Για πρώτη φορά η θεραπεία, η χαλάρωση, η υγιεινή διατροφή, η άσκηση και ο διαλογισμός αλληλοσυμπληρώνονται και μας υποστηρίζουν σε αυτό το θεραπευτικό ταξίδι μας» ανέφερε ο ίδιος (έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στον μουσικό διαγωνισμό «The Voice», στην ομάδα της Δέσποινας Βανδή) και πρόσθεσε: «Οσες μέρες επιλέξει ο καθένας να συμμετάσχει στο πρόγραμμα θα έχουμε την ευκαιρία, εκτός από την κλασική γιόγκα, να γνωρίσουμε και τη nada, δηλαδή τον δρόμο της εσωτερικής επαγρύπνησης μέσα από τους ήχους. Βασίζεται στη δυναμική της μουσικής και των ήχων γενικότερα, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο η ηχητική δόνηση συμβάλλει στην ενότητα με το εξωτερικό και το εσωτερικό μας σύμπαν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ