Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Αναστασία: Το ταξίδι «εξπρές» στην Αμερική και η συνάντηση με την super...

Η Αναστασία  ανάμεσα στις επιτυχημένες της εμφανίσεις στο Έναστρον...

Απασφάλισε η Θέμις Μπαζάκα: «Ένα κουτσομπολιό και ένας βόθρος πραγματικά»

Η Θέμις Μπαζάκα, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «I...

Πρωτιά για το «Πρωινό»

«Το Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα,  ήταν η πρώτη επιλογή των...

Πένθος για την Έλενα Παπαρίζου: «Έχασα ένα κομμάτι από την καρδιά μου,...

Συντετριμμένη είναι η Έλενα Παπαρίζου καθώς έχασε τον ξάδελφό...

Από τη λέσχη Mπίλντερμπεργκ στην Κύπρο!

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Λογοθέτης, που έχει άριστες σχέσεις με τους Κλίντον, υποψήφιος αγοραστής του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς στο νησί της Αφροδίτης

r3q4r34r 6Ο Γιώργος Λογοθέτης είναι τρανός στις ΗΠΑ και ειδικά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα. Με άριστες σχέσεις με την οικογένεια Κλίντον και πλήθος επιχειρηματιών έχει πλέον αρχίσει να ρίχνει τα δίχτυα του και στην Ελλάδα. Μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς, αφού τοποθετήθηκε γενναία στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου, ακούγεται ως υποψήφιος αγοραστής του δικτύου της τράπεζας στην Κύπρο.

Ακούγεται, επίσης, ως αγοραστής μη εξυπηρετούμενων δανείων ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Ισως έτσι ο στόλος του να βρέθηκε με περισσότερα από 70 πλοία. Φορτηγά όλα, δυστυχώς γι’ αυτόν.

Τον είδαμε προ ολίγων ημερών σε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και στη Μεγάλη Βρετανία τον παρακολουθήσαμε να διηγείται πώς πέτυχε στη ζωή του σε ακροατήριο επιτυχημένων γυναικών που συγκέντρωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο. Μάθαμε ότι είχε, μάλιστα, και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Aλέξη Tσίπρα. Εχει στην Ελλάδα από ξενοδοχεία έως αιολικά πάρκα αλλά και… μαστιχόδεντρα στον τόπο καταγωγής του, τη Χίο, και πολλές πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Ο όμιλός του λέγεται Libra Group και έχει περί τις 30 θυγατρικές. Το μόνο που δεν έχουμε μάθει είναι ο δανεισμός του ομίλου του και αν είναι κερδοφόρος. Αλλά αυτό ίσως να μην έχει σημασία για έναν άνδρα που κινείται μεταξύ Νέας Υόρκης, Nταβός και Δρέσδης (για να παραστεί στην ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Mπίλντερμπεργκ).

Με έδρα το Λονδίνο

Πώς, όμως, κατάφερε να κάνει τόσα λεφτά, τόσο νέος, στα 40 του χρόνια; Ας πάμε λίγο πίσω: Οταν πριν από πέντε χρόνια ο Μαρκ και η Ρενέ Ροκφέλερ πωλούσαν τη μονοκατοικία τους των 600 τετραγωνικών μέτρων στο Carnegie Hill αντί 12.500.000 δολαρίων στο ζεύγος Γιώργου και Νίτσας Λογοθέτη ρωτούσαν και αυτοί να μάθουν… Ολα άρχισαν το 1993, όταν ο Γιώργος, ο μεγαλύτερος από τους γιους του πατριάρχη Μιχάλη Γ. Λογοθέτη, άρχισε να εργάζεται στην εταιρία Lomar Shipping, τη ναυτιλιακή εταιρία της οικογένειας, με έδρα το Λονδίνο, που είχε ιδρύσει ο πατέρας του Μιχάλης το 1976. Πολλοί λένε ότι ο Μιχάλης ήταν ένας εκ των συνεταίρων της οικογένειας Λασκαρίδη, αλλά η αλήθεια χάνεται μεταξύ των σαλονιών.

r3q4r34r 2

Δύο χρόνια αργότερα, σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Γιώργος ανέλαβε θέση διευθύνοντος συμβούλου και επιδόθηκε στην ανάπτυξη της Lomar, που είχε τότε έναν στόλο μόλις τριών πλοίων, σε μια ναυτιλιακή-κολοσσό, η οποία ελέγχει σήμερα πολλαπλάσιο στόλο πλοίων διάφορων χρήσεων. Το 2003 ιδρύεται ο όμιλος Libra, με έδρα τη Νέα Υόρκη, και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο ίδιος, με στόχο η οικογένεια να μπει και σε άλλες δουλειές. Η ταχεία επέκταση του Libra Group που ακολούθησε χρηματοδοτήθηκε από αγοραπωλησίες πλοίων. Ηταν ένας από εκείνους τους ομίλους που, είτε λόγω ευθυκρισίας είτε λόγω τύχης, αγόρασε φτηνά και πούλησε ακριβά προτού η ναυτιλιακή αγορά καταρρεύσει το 2008. Συνολικά ο Γιώργος Λογοθέτης πούλησε μεταξύ 2004 και 2006 67 πλοία, καρπούμενος τις υπεραξίες που είχε δημιουργήσει η «φούσκα» στα ποντοπόρα, όταν όλοι νόμιζαν ότι οι τιμές θα ανεβαίνουν για πάντα.

r3q4r34r 5Ο γάμος με ψυχοθεραπεύτρια

Στη διαδρομή του αυτή ο Γιώργος γνώρισε και παντρεύτηκε τη Νίτσα Εμπειρίκου, με την οποία έχουν αποκτήσει παιδιά και ζουν μαζί στο Μανχάταν αλλά και στο Λονδίνο. Η Νίτσα Λογοθέτη είναι ψυχοθεραπεύτρια και έχει τεθεί επικεφαλής του ψυχοθεραπευτικού κέντρου Seleni στη Νέα Υόρκη, το οποίο χρηματοδοτείται και από τα κονδύλια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Libra Group. Η νεαρή και όμορφη Νίτσα σπούδασε στην Αμερική και πήρε το πρώτο πτυχίο της στην Ψυχολογία από το Brown University, ενώ μετά απέκτησε master από το University of London. Το «γαλαζοαίματο» για τον εφοπλισμό πατρικό της όνομα την τοποθέτησε από νωρίς στους ίδιους κύκλους του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης όπου ήθελε να κινείται και ο Γιώργος, κι έτσι η γνωριμία τους ήταν θέμα χρόνου.

Στις business του Γιώργου συμμετέχουν, με μάλλον δευτερεύοντες ρόλους, και τα αδέλφια του Κωνσταντίνος και Νικόλας. Ο 36χρονος Κωνσταντίνος «συνδιοικεί» από Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Μπήκε στη δουλειά το 2000 στη Lomar, όπου συμμετείχε στο management, προτού αναλάβει θέση αντιπροέδρου.

Ο τρίτος αδελφός, ο Νικόλας, έχει την έδρα του στο Μανχάταν και επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την τέχνη και την πολιτική όσο και για τα media.

Διοικεί την Concordia Summit, μια μη κυβερνητική οργάνωση που προωθεί συμπράξεις δημόσιου – ιδιωτικού τομέα σε διεθνείς τομείς ενδιαφέροντος και έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ομίλους όπως οι Fox News Channel, British Sky Broadcasting, Bryan Cave LLP, Husch Blackwell Sanders και News Corporation. Μέλος του Royal Institute of International Affairs London, του National Press Club Washington DC και του Overseas Press Club, δεν κρύβει τη ροπή του στην επικοινωνία.

Οι ενοικιάσεις αεροσκαφών και τα μαστιχόδεντρα

Τα πολλά λεφτά ο όμιλος δεν τα έβγαλε μόνο από τα καράβια, αλλά και από τα… αεροπλάνα. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα η επιχείρηση ενοικίασης αεροσκαφών του ομίλου, η Lease Corporation International, μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς, έχει αποκτήσει αεροσκάφη συνολικής αξίας άνω των 6 δισ. δολαρίων. Τον Νοέμβριο του 2007 πούλησε ολόκληρο τον στόλο αεροσκαφών και στις αρχές του 2009 ξεκίνησε και πάλι πρόγραμμα εξαγορών αεροσκαφών, τα οποία κατόπιν νοικιάζει σε αεροπορικές. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ύφεσης της αγοράς, η ναυτιλιακή εταιρία του group, η Lomar, απέκτησε ξανά συνολικά σχεδόν 70 πλοία.

Ο Γιώργος Λογοθέτης έχει αποκτήσει, μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα το 50% της Coco-Mat (μαζί με τον Δημήτρη Γουλανδρή) και τον Elato στον Παρνασσό. Μεταξύ των εταιριών του ομίλου του ξεχωρίζουν τα ελληνικά «οχήματά του» EuroEnergy, Greece Sotheby’s International Realty, First Mediterranean, Mayfair land and development, Grace Hotels, Aria Hotels (γνωστή από τις μονάδες στην Κίμωλο, στη Σέριφο και στα Χανιά), η ναυτιλιακή Lomar και η Chios Heritage, εταιρία με επενδύσεις σε φυτείες μαστιχόδεντρων στη Χίο.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έμεινε μόνο με τις υποσχέσεις ο Μάρκος Σεφερλής

Του την έφερε ο Σκάι; Χωρίς το «Ορκιστείτε, παρακαλώ»...

Ο χορός της Δανάης Μπάρκα on air μετά τη φωτογραφία με τα φιλιά της με τον Τσαγκρίδη

Η Δανάη Μπάρκα μετά την αποκάλυψη πως είναι ζευγάρι...

Διαζύγιο για γνωστή πρωταγωνίστρια; Κανείς δεν θα περίμενε αυτόν τον χωρισμό

Η πρωταγωνίστρια και θεατρικός συγγραφέας ακούγεται πως βρίσκονται μια ανάσα πριν το διαζύγιο αλλά ακόμα δε διαψεύσθηκε ή επιβεβαιώθηκε κάτι.

Χρήστος Προβίσταλης: Ο Καβαλιώτης που έχει μηνιάτικο καταβροχθίζοντας τον αγλέορα

Mε δεκάδες χιλιάδες βίντεο να κατακλύζουν το YouTube και...

Ερωτευμένοι οι Δανάη Μπάρκα – Φίλιππος Τσαγκρίδης! Τα παθιασμένα τους φιλιά

Τέλος στις φήμες περί ειδυλλίου της Δανάης Μπάρκα με...

«Στενοχωρήθηκε η Καινούργιου με τα φιλιά της Μπάρκα με τον πρώην της, Τσαγκρίδη γιατί εκείνη τους γνώρισε»

Η Κατερίνα Καινούργιου το τελευταίο διάστημα άφηνε υπονοούμενα περί...

Φίλιππος Τσαγκρίδης: Ο πρώην της Καινούργιου έγινε 33 και πόζαρε με τη νέα του σύντροφο

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης έγινε τα 33α του γενέθλια με...