Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2026

Σπαγγέτι με σαλάμι Μετσόβου και ελιές

Σπαγγέτι με σαλάμι Μετσόβου και ελιές  έφτιαξε ο Ανδρέας Λαγός στην εκπομπή «Π.Ο.Π. Μαγειρική».

Μαριέττα Χρουσαλά – Λέων Πατίτσας: Τους εντοπίσαμε στο γήπεδο

Η Μαριέττα Χρουσαλά με τον Λέοντα Πατίτσα αψήφησαν το κρύο και πήγαν στο γήπεδο. Το ζευγάρι πήγε στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης για να δουν τον αγώνα Ολυμπιακός-Bayer Leverkusen.

Καρέ του Λάνθιμου στα φετινά Όσκαρ – Με τέσσερις υποψηφιότητες το «Bugonia»

Δυναμική επιστροφή στα Οσκαρ κάνει ο Ελληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, καθώς μετά την περσινή απουσία από την τελετή απονομής, στις 15 Μαρτίου

Μαίρη Συνατσάκη – Ντορέττα Παπαδημητρίου: Για ψώνια στη Γλυφάδα

Η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου είναι κολλητές φίλες και κουμπάρες.

Από τη λέσχη Mπίλντερμπεργκ στην Κύπρο!

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Λογοθέτης, που έχει άριστες σχέσεις με τους Κλίντον, υποψήφιος αγοραστής του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς στο νησί της Αφροδίτης

Ο Γιώργος Λογοθέτης είναι τρανός στις ΗΠΑ και ειδικά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα. Με άριστες σχέσεις με την οικογένεια Κλίντον και πλήθος επιχειρηματιών έχει πλέον αρχίσει να ρίχνει τα δίχτυα του και στην Ελλάδα. Μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς, αφού τοποθετήθηκε γενναία στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου, ακούγεται ως υποψήφιος αγοραστής του δικτύου της τράπεζας στην Κύπρο.

Ακούγεται, επίσης, ως αγοραστής μη εξυπηρετούμενων δανείων ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Ισως έτσι ο στόλος του να βρέθηκε με περισσότερα από 70 πλοία. Φορτηγά όλα, δυστυχώς γι’ αυτόν.

Τον είδαμε προ ολίγων ημερών σε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και στη Μεγάλη Βρετανία τον παρακολουθήσαμε να διηγείται πώς πέτυχε στη ζωή του σε ακροατήριο επιτυχημένων γυναικών που συγκέντρωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο. Μάθαμε ότι είχε, μάλιστα, και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Aλέξη Tσίπρα. Εχει στην Ελλάδα από ξενοδοχεία έως αιολικά πάρκα αλλά και… μαστιχόδεντρα στον τόπο καταγωγής του, τη Χίο, και πολλές πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Ο όμιλός του λέγεται Libra Group και έχει περί τις 30 θυγατρικές. Το μόνο που δεν έχουμε μάθει είναι ο δανεισμός του ομίλου του και αν είναι κερδοφόρος. Αλλά αυτό ίσως να μην έχει σημασία για έναν άνδρα που κινείται μεταξύ Νέας Υόρκης, Nταβός και Δρέσδης (για να παραστεί στην ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Mπίλντερμπεργκ).

Με έδρα το Λονδίνο

Πώς, όμως, κατάφερε να κάνει τόσα λεφτά, τόσο νέος, στα 40 του χρόνια; Ας πάμε λίγο πίσω: Οταν πριν από πέντε χρόνια ο Μαρκ και η Ρενέ Ροκφέλερ πωλούσαν τη μονοκατοικία τους των 600 τετραγωνικών μέτρων στο Carnegie Hill αντί 12.500.000 δολαρίων στο ζεύγος Γιώργου και Νίτσας Λογοθέτη ρωτούσαν και αυτοί να μάθουν… Ολα άρχισαν το 1993, όταν ο Γιώργος, ο μεγαλύτερος από τους γιους του πατριάρχη Μιχάλη Γ. Λογοθέτη, άρχισε να εργάζεται στην εταιρία Lomar Shipping, τη ναυτιλιακή εταιρία της οικογένειας, με έδρα το Λονδίνο, που είχε ιδρύσει ο πατέρας του Μιχάλης το 1976. Πολλοί λένε ότι ο Μιχάλης ήταν ένας εκ των συνεταίρων της οικογένειας Λασκαρίδη, αλλά η αλήθεια χάνεται μεταξύ των σαλονιών.

Δύο χρόνια αργότερα, σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Γιώργος ανέλαβε θέση διευθύνοντος συμβούλου και επιδόθηκε στην ανάπτυξη της Lomar, που είχε τότε έναν στόλο μόλις τριών πλοίων, σε μια ναυτιλιακή-κολοσσό, η οποία ελέγχει σήμερα πολλαπλάσιο στόλο πλοίων διάφορων χρήσεων. Το 2003 ιδρύεται ο όμιλος Libra, με έδρα τη Νέα Υόρκη, και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο ίδιος, με στόχο η οικογένεια να μπει και σε άλλες δουλειές. Η ταχεία επέκταση του Libra Group που ακολούθησε χρηματοδοτήθηκε από αγοραπωλησίες πλοίων. Ηταν ένας από εκείνους τους ομίλους που, είτε λόγω ευθυκρισίας είτε λόγω τύχης, αγόρασε φτηνά και πούλησε ακριβά προτού η ναυτιλιακή αγορά καταρρεύσει το 2008. Συνολικά ο Γιώργος Λογοθέτης πούλησε μεταξύ 2004 και 2006 67 πλοία, καρπούμενος τις υπεραξίες που είχε δημιουργήσει η «φούσκα» στα ποντοπόρα, όταν όλοι νόμιζαν ότι οι τιμές θα ανεβαίνουν για πάντα.

Ο γάμος με ψυχοθεραπεύτρια

Στη διαδρομή του αυτή ο Γιώργος γνώρισε και παντρεύτηκε τη Νίτσα Εμπειρίκου, με την οποία έχουν αποκτήσει παιδιά και ζουν μαζί στο Μανχάταν αλλά και στο Λονδίνο. Η Νίτσα Λογοθέτη είναι ψυχοθεραπεύτρια και έχει τεθεί επικεφαλής του ψυχοθεραπευτικού κέντρου Seleni στη Νέα Υόρκη, το οποίο χρηματοδοτείται και από τα κονδύλια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Libra Group. Η νεαρή και όμορφη Νίτσα σπούδασε στην Αμερική και πήρε το πρώτο πτυχίο της στην Ψυχολογία από το Brown University, ενώ μετά απέκτησε master από το University of London. Το «γαλαζοαίματο» για τον εφοπλισμό πατρικό της όνομα την τοποθέτησε από νωρίς στους ίδιους κύκλους του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης όπου ήθελε να κινείται και ο Γιώργος, κι έτσι η γνωριμία τους ήταν θέμα χρόνου.

Στις business του Γιώργου συμμετέχουν, με μάλλον δευτερεύοντες ρόλους, και τα αδέλφια του Κωνσταντίνος και Νικόλας. Ο 36χρονος Κωνσταντίνος «συνδιοικεί» από Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Μπήκε στη δουλειά το 2000 στη Lomar, όπου συμμετείχε στο management, προτού αναλάβει θέση αντιπροέδρου.

Ο τρίτος αδελφός, ο Νικόλας, έχει την έδρα του στο Μανχάταν και επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την τέχνη και την πολιτική όσο και για τα media.

Διοικεί την Concordia Summit, μια μη κυβερνητική οργάνωση που προωθεί συμπράξεις δημόσιου – ιδιωτικού τομέα σε διεθνείς τομείς ενδιαφέροντος και έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ομίλους όπως οι Fox News Channel, British Sky Broadcasting, Bryan Cave LLP, Husch Blackwell Sanders και News Corporation. Μέλος του Royal Institute of International Affairs London, του National Press Club Washington DC και του Overseas Press Club, δεν κρύβει τη ροπή του στην επικοινωνία.

Οι ενοικιάσεις αεροσκαφών και τα μαστιχόδεντρα

Τα πολλά λεφτά ο όμιλος δεν τα έβγαλε μόνο από τα καράβια, αλλά και από τα… αεροπλάνα. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα η επιχείρηση ενοικίασης αεροσκαφών του ομίλου, η Lease Corporation International, μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς, έχει αποκτήσει αεροσκάφη συνολικής αξίας άνω των 6 δισ. δολαρίων. Τον Νοέμβριο του 2007 πούλησε ολόκληρο τον στόλο αεροσκαφών και στις αρχές του 2009 ξεκίνησε και πάλι πρόγραμμα εξαγορών αεροσκαφών, τα οποία κατόπιν νοικιάζει σε αεροπορικές. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ύφεσης της αγοράς, η ναυτιλιακή εταιρία του group, η Lomar, απέκτησε ξανά συνολικά σχεδόν 70 πλοία.

Ο Γιώργος Λογοθέτης έχει αποκτήσει, μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα το 50% της Coco-Mat (μαζί με τον Δημήτρη Γουλανδρή) και τον Elato στον Παρνασσό. Μεταξύ των εταιριών του ομίλου του ξεχωρίζουν τα ελληνικά «οχήματά του» EuroEnergy, Greece Sotheby’s International Realty, First Mediterranean, Mayfair land and development, Grace Hotels, Aria Hotels (γνωστή από τις μονάδες στην Κίμωλο, στη Σέριφο και στα Χανιά), η ναυτιλιακή Lomar και η Chios Heritage, εταιρία με επενδύσεις σε φυτείες μαστιχόδεντρων στη Χίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άφησε για λίγο τα παιδιά της και πήγε να διασκεδάσει στον Ρέμο με σέξι εμφάνιση

Άφησε για λίγο τις οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς έχει τρία παιδιά από τον γάμο της.

Κωνσταντίνα Μπεκιάρη: Σε αυτό το σπίτι ζει με τον γιο της η πρώην σύζυγος του Μπισμπίκη

Η Κωνσταντίνα Μπεκιάρη είναι η πρώην σύζυγος του Βασίλη...

Ο γιος πετυχημένης Ελληνίδας τραγουδίστριας σε ρόλο μοντέλου

Αν θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας ή απλά έκανε φωτογράφηση επειδή του αρέσει αυτό δεν το γνωρίζουμε.

Γολγοθάς δίχως τέλος για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ο δύσκολος δρόμος της αποκατάστασης για την Ιωάννα Παλιοσπύρου συνεχίζεται, με κάθε νέο ταξίδι στο Λονδίνο να αποτελεί ακόμα μία σωματική και ψυχική δοκιμασία.

Συνελήφθη ηθοποιός για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών – Ράκος η σύζυγός του και πρωταγωνίστρια

Ο ηθοποιός μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου με χειροπέδες και χαμογέλασε καθώς χαιρετούσε τον δικηγόρο του με την επί 12 χρόνια σύζυγό του, η οποία καθόταν μπροστά περιτριγυρισμένη από φίλους και συγγενείς.

Η «Espresso» βρήκε την αληθινή «Όλγα» του «Ριφιφί»

Δεν ήταν μόνο η ληστεία, το «ριφιφί του αιώνα» όπως χαρακτηρίστηκε. Στη σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια κρύβεται και μια δεύτερη αληθινή ιστορία που σοκάρει - μια υπόθεση που η «Espresso» φέρνει σήμερα εκ νέου στο φως μέσα από τα μάτια της Γεωργίας

«Καλημέρα Ελλάδα» χωρίς την Άννα Λιβαθυνού – Ο Παναγιώτης Στάθης την ευχαρίστησε on air

Ο Παναγιώτης Στάθης το πρωί της Πέμπτης καλημέρισε τους τηλεθεατές της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» ενημέρωσε πως η Άννα Λιβαθυνού δεν θα είναι στην εκπομπή πλέον. Την ευχαρίστησε και συνέχισε τη ροή της εκπομπής.