Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πένθος για την Μπιζόγλη, «έχασε» τον πατέρα της

Πολύ στενόχωρο και δύσκολο θα είναι για την αγαπητή...

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

Ο σάτυρος αρχαιοφύλακας της Νισύρου έδειχνε πορνογραφικό υλικό στο σπίτι του σε...

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, «φορτωμένος» με βαρύτατες κατηγορίες,...

Λύση μέσω… Γερμανίας!

Τι είπε ο Καρεμπέ στην «Espresso».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ έκανε τον Μάιο το Λονδίνο δεύτερο σπίτι του. Ηταν εκεί στο φάιναλ φορ του μπάσκετ, όταν ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο. Ηταν εκεί για το εναρκτήριο λάκτισμα στο Champions Festival, τη γιορτή των οπαδών πριν από τους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν και στις κερκίδες του «Γουέμπλεϊ» για το μεγάλο ματς Μπάγερν – Ντόρτμουντ. Η «Εspresso» βρήκε τον Καρεμπέ στο Champions Festival, εκεί όπου συναντήθηκε με άλλους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές (Πιρές, Φαν Ντερ Σάαρ, Φίγκο, Λάουντρουπ κ.ά.) για έναν αγώνα επίδειξης και δεν αρνήθηκε να μας μιλήσει.

«Το να είναι κάποιος τμήμα αυτής της γιορτής που λέγεται Τσάμπιονς Λιγκ είναι φανταστικό. Πάντοτε υπάρχει τρόπος για εμάς τους παλιότερους να είμαστε εδώ». Ο Καρεμπέ παρακολουθεί τα ελληνικά δρώμενα και κυρίως τον Ολυμπιακό, που τον έχει στην καρδιά του: «Φυσικά και παρακολουθώ τις εξελίξεις. Ο Ολυμπιακός τα πήρε όλα φέτος. Ακόμα και στο μπάσκετ πήρε το ευρωπαϊκό».

Τα πράγματα βέβαια έχουν αλλάξει πια στη χώρα μας και δεν ήταν δυνατόν να περάσει απαρατήρητο αυτό: «Δυστυχώς, η ποιότητα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα πέφτει. Αυτό δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Αντιλαμβάνομαι ότι η κρίση είναι αντίπαλος, αλλά πρέπει να γίνει κάτι. Να βρουν η ομοσπονδία και η Λίγκα λύσεις».

Ο Καρεμπέ θεωρεί ότι το παράδειγμα του γερμανικού ποδοσφαίρου μπορεί να γίνει μάθημα: «Η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο: παίκτες από τις ακαδημίες, πολλή δουλειά και καλές υποδομές για να ανέβει επίπεδο με υπομονή».

Ο ρόλος του Καρεμπέ στο λιμάνι

Δεν φαντάζεται κανείς ότι λίγες μέρες μετά τη συνάντηση με τον Καρεμπέ στο Λονδίνο ο Γάλλος θα αποτελούσε τον βασικό υποψήφιο να αναλάβει τις διεθνείς σχέσεις του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αλλά ο Γάλλος πρώην μέσος φημολογείται ότι θα βρίσκεται στην Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες για να συζητήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να αναλάβει κάποιο πόστο στην ομάδα του Πειραιά.

Οι πρωταθλητές θέλουν τον Καρεμπέ να γίνει ο «εκπρόσωπός» τους στην Ευρώπη, καθώς ο Γάλλος έχει σπουδαίες διασυνδέσεις, είναι άνθρωπος με κύρος στο ποδόσφαιρο της Γηραιάς Ηπείρου (και όχι μόνο), έχει λόγο και ξέρει να διεκδικεί. Ο Ολυμπιακός αρκετές φορές στο παρελθόν είχε εξετάσει το ενδεχόμενο της συνεργασίας μαζί του, κυρίως ως τεχνικού διευθυντή, όμως ο Καρεμπέ είναι τόσο πολυάσχολος που δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται για πολύ καιρό στην ίδια πόλη. Ετσι ο ρόλος του «πρεσβευτή» τού ταιριάζει απόλυτα, αφού από τότε που κρέμασε τα παπούτσια του τα πάει περίφημα σε αυτόν τον τομέα, όποτε έχει κληθεί να ασχοληθεί με τα κοινά.

Γ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...