Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γυμναστική, υγεία και ευεξία!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ SPORTS • Σημάδια για αλλαγή του personal trainer • ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ • Και τα smartphones σύμμαχος στο τρέξιμο • TIPS ΓΙΑ ΣΩΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ • Γκολφ: Καίει θερμίδες και μειώνει το στρες! • ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ SPORTS

Ο καλύτερος τρόπος να επιλέξει κάποιος το άθλημα που του ταιριάζει είναι να λάβει υπόψη τον χαρακτήρα του, συμβουλεύει η ψυχολόγος με ειδίκευση στα σπορ Μελίντα Νίτσι (κεντρική φωτό, 1η από αριστερά). Οσοι είναι εξωστρεφείς και τους αρέσει να περιτριγυρίζονται από άλλα άτομα καλό θα ήταν να αποφεύγουν να γυμνάζονται μόνοι τους. Πρέπει να επιλέγουν ομαδικά αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο ή το βόλεϊ.

Αντίθετα, στους εσωστρεφείς ταιριάζουν περισσότερο οι ατομικές ασκήσεις στο γυμναστήριο, η ορειβασία, το surfing και η ιππασία. Οι ανταγωνιστικοί χαρακτήρες το ιδανικότερο θα ήταν να αποφεύγουν τα ομαδικά αθλήματα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανίσουν εγωιστική συμπεριφορά και να επικεντρωθούν περισσότερο στα ατομικά αθλήματα, όπως το τρέξιμο, η κολύμβηση και η ποδηλασία.

Τέλος, οι τελειομανείς είναι πιθανό να νιώσουν πίεση συμμετέχοντας σε κάποιο ομαδικό σπορ, καθώς οι συμπαίκτες τους μπορεί να μην είναι στο επίπεδό τους. Γι’ αυτό η ειδικός θεωρεί ότι ο ενδεικνυόμενος τρόπος άσκησης είναι η ενασχόληση με τένις, γιόγκα και pilates.

Σημάδια για αλλαγή του personal trainer

Τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει κάποιος να αλλάξει τον προσωπικό γυμναστή του περιέγραψε η γνωστή Αμερικανίδα γυμνάστρια Ρέιτσελ Κοσγκρόουβ (κεντρική φωτό, 2η από αριστερά). Οταν οι συνεδρίες γίνονται μονότονη ρουτίνα και δεν βλέπει κανείς την ώρα να ολοκληρωθούν, είναι ένας καλός λόγος για αλλαγή, καθώς ο γυμναστής οφείλει να ανανεώνει το πρόγραμμα ανά τακτά διαστήματα.

Επίσης, αλλαγή επιβάλλεται σε περίπτωση που οι ασκήσεις είναι τόσο βαριές, ώστε το σώμα είναι μονίμως υπερβολικά κουρασμένο, ή αντίθετα, ακόμη και αν έχει κάνει κανείς όλα όσα τον συμβουλεύει ο γυμναστής του, δεν βλέπει βελτίωση στο σώμα του. Τέλος, σημάδια είναι οι αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές, όπως αν σπαταλάει αρκετό χρόνο ασχολούμενος με το κινητό του κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ή για να κουτσομπολέψει ή αν έχει ακυρώσει αρκετές φορές το ραντεβού στο γυμναστήριο.

ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη από 600 ml νερό δύο ώρες πριν από το γυμναστήριο, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Κολούμπια, ωστόσο δεν είναι όλα τα ροφήματα κατάλληλα γι’ αυτόν τον σκοπό. Η διατροφολόγος Αντζελα Ονσγαρντ προειδοποιεί ότι καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα ανθρακούχα ποτά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα, πόνο στην κοιλιά και αέρια.

Η «μαύρη λίστα» της ειδικού περιλαμβάνει τα αλκοολούχα ποτά, όπως η μπίρα, διότι αφυδατώνουν τον οργανισμό και επηρεάζουν την ικανότητα διατήρησης της ισορροπίας, καθώς και τους χυμούς φρούτων, που περιλαμβάνουν ζάχαρη, διότι περιέχουν πολλές θερμίδες. Τέλος, τα milkshakes είναι καλά μόνο μετά το τέλος της γυμναστικής.

Και τα smartphones σύμμαχος στο τρέξιμο

Αναγκαίο κακό έχουν γίνει τα smartphones και πολλές φορές δεν τα αποχωρίζεται κανείς, ούτε όταν πηγαίνει για τρέξιμο. Οι ειδικοί εξηγούν ότι με την κατάλληλη χρήση μπορεί να γίνουν πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια. Μέσω εφαρμογών, για παράδειγμα, μπορεί να εντοπιστούν εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να μην πλήττει όποιος πηγαίνει συχνά για τρέξιμο.

Επίσης, η δημοσίευση selfies μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής μπορεί να προσφέρει ικανοποίηση και να δώσει νέα κίνητρα για το μέλλον. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγονται οι selfies κατά τη διάρκεια της διαδρομής, διότι αποσπούν την προσοχή μειώνοντας την απόδοση.

TIPS ΓΙΑ ΣΩΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Τα λάθη που μπορεί να γίνουν με τα παπούτσια του jogging παρουσίασε ο γνωστός γυμναστής Τζε Γκοντέτ. Επισήμανε ότι δεν πρέπει να φοριούνται τα κοινά αθλητικά παπούτσια αλλά τα ειδικά για τρέξιμο, διότι είναι κατασκευασμένα ώστε να είναι ελαστικά και ταυτόχρονα να στηρίζουν το πόδι. Δεν πρέπει να δένονται υπερβολικά σφιχτά, διότι εμποδίζουν τις κινήσεις του πέλματος, ούτε όμως αρκετά χαλαρά, διότι μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς. Πρέπει επίσης να ανανεώνονται συχνά, διότι τα υλικά με τα οποία είναι κατασκευασμένα φθείρονται.

Γκολφ: Καίει θερμίδες και μειώνει το στρες!

Τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της άσκησης μέσω του γκολφ ανέλυσε ο προπονητής της ιταλικής ομοσπονδίας γκολφ Φιλίπο Φαλντζόνι. Οταν οι κινήσεις εκτελούνται σωστά, δεν ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού, εξηγεί, προσθέτοντας ότι είναι ένα άθλημα για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το παιχνίδι με εννέα τρύπες, αν και είναι μικρής διάρκειας, έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνονται από 613 ως 721 θερμίδες και παράλληλα φέρνει τους παίκτες σε επαφή με τη φύση, μειώνοντας τα επίπεδα του στρες.

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Η άσκηση και η σωστή διατροφή είναι απαραίτητες για να διατηρήσει κανείς τη φόρμα του, όμως υπάρχουν και κάποιες συνήθειες, οι οποίες κατά απροσδόκητο τρόπο βοηθούν στην απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, όταν κάποιος μυρίσει φύλλα μέντας, σύμφωνα με το Wheeling Jesuit University, μειώνει την αίσθηση της πείνας και τις θερμίδες που λαμβάνει.

Επίσης η κατανάλωση σοκολάτας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nutrition», συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα λίπους στην κοιλιά. Τέλος, όσοι έχουν χαμηλή θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιό τους, σύμφωνα με το Appetite, καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του ύπνου.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...