Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Σοκ! Βουτιά θανάτου 9χρονου στο φαράγγι του Βοραϊκού

Ο μικρός είχε πάει για πεζοπορία μαζί με τους γονείς του

Ο μικρός είχε πάει για πεζοπορία μαζί με τους γονείς του

Διαστάσεις ασύλληπτης τραγωδίας προσδίδει η ιατροδικαστική εξέταση στις συνθήκες υπό τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο ο 9χρονος Βασίλης, όταν έπεσε ξαφνικά από ύψος 40 μέτρων στο κακοτράχαλο φαράγγι του Βουραϊκού, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας που έκανε με τους γονείς του και τα άλλα δύο αδέλφια του. Τα αποτελέσματα της νεκροτομής, που διενήργησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα, κόβουν την ανάσα.

4rwqe4t 2Αν και το άψυχο κορμάκι ανασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Βουραϊκού, το αγοράκι δεν έφερε ίχνη πνιγμού. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο θάνατος του μικρού Βασίλη επήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς το κορμάκι του χτυπούσε από βράχο σε βράχο, όπως επιβεβαιώνει και υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων Νικόλαος Νικολακόπουλος, που συντόνιζε την επιχείρηση για τον εντοπισμό του:

Χτυπούσε στα βράχια

«Το παιδί έπεσε αρχικά σε βάθος δέκα μέτρων, σε μια εξοχή βράχου, μετά από εκεί έπεσε άλλα 15 μέτρα κάτω, ενώ στον αέρα βρήκε σε άλλον βράχο. Και από εκεί έπεσε άλλα 25 μέτρα και κατέληξε σε νερό. Δηλαδή, από το σημείο όπου το παιδί γλίστρησε μέχρι το νερό, όπου βρέθηκε, ήταν πάνω από 40 μέτρα! Ηταν στον αέρα και χτύπαγε μια από εδώ και μια από εκεί!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αξιωματικός.

Τραγική φιγούρα ήταν ο πατέρας του άτυχου αγοριού, που ξέσπασε σε σπαρακτικές κραυγές και λυγμούς, όταν οι διασώστες τον ενημέρωσαν για την κατάληξη της έρευνάς τους: «Είμαι ένας ανίκανος πατέρας! Εχασα το παιδί μου, πάρτε μου την επιμέλεια των παιδιών μου…» φώναζε θρηνώντας.

Το κακό έγινε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο 9χρονος ακολουθούσε τον πατέρα του στο εξαιρετικά δύσβατο πέρασμα, ενώ αρκετά μέτρα μπροστά βρισκόταν η μητέρα του. Ξαφνικά ο πατέρας άκουσε φωνές από εκείνους που τον ακολουθούσαν, οι οποίοι φώναζαν ότι το παιδί χάθηκε από τα μάτια τους.

Οι πυροσβέστες εικάζουν ότι το πιθανότερο είναι ο Βασιλάκης να έχασε την ισορροπία του και να βρέθηκε στο κενό ανάμεσα στην πεζογέφυρα και τη σιδηροδρομική γραμμή. Η γέφυρα έχει στηθαία, με εξαίρεση ένα μικρό άνοιγμα, το οποίο είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε -αν χρειαστεί- να περνάει από εκεί ο ελεγκτής. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει πινακίδα η οποία απαγορεύει τη διέλευση ανθρώπων. Ωστόσο, πολλοί περνούν, αδιαφορώντας για τον επικείμενο κίνδυνο.

Απίστευτη δίνη

«Στο παρελθόν έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 15 πτώσεις ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν βρέθηκαν ποτέ!» αποκαλύπτει χαρακτηριστικά ο υποστράτηγος Νικόλαος Νικολακόπουλος.

Ακριβώς κάτω από τη γέφυρα κυλούν με ορμή τα νερά του Βουραϊκού και σε εκείνο το σημείο σχηματίζουν μια απίστευτης ισχύος δίνη -γι’ αυτό η περιοχή ονομάζεται Σιφόνι-, την οποία ακόμα και ο πιο εκπαιδευμένος σε θαλάσσια σπορ είναι αδύνατο να προσεγγίσει. Οι δύτες ειδοποιήθηκαν στις 4 το απόγευμα της Κυριακής και έφτασαν σύντομα στο σημείο, όπου ξεκίνησαν τις έρευνες.

Το άψυχο κορμάκι του μικρού Βασίλη βρέθηκε ακριβώς μέσα στη δίνη, να περιστρέφεται μέσα στα ορμητικά νερά. Η επικινδυνότητα από τη δύναμη των νερών ήταν και η αιτία που καθυστέρησε αρκετά η ανάσυρση του άτυχου 9χρονου παιδιού, καθώς οι διασώστες έπρεπε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα και για τη δική τους ασφάλεια.

Η αυλαία της τραγωδίας θα πέσει στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του αδικοχαμένου παιδιού.

4rwqe4t 1

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...