Στο σφυρί το βαπόρι της ηρωίνης

Σε δημοπρασία βγαίνει το ναρκόπλοιο «Noor One», με τιμή εκκίνησης για την αγορά του τα 60.000 €

Ακριβώς δύο χρόνια μετά τον εντοπισμό, στη Βλύχα Ελευσίνας, του «Noor One», με το οποίο έγινε η μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης, το παλιό σκαρί βγαίνει στο σφυρί, άδειο πια από το φορτίο του θανάτου, αλλά με βαριά τη σκιά της υπόθεσης.

Και ενώ η δίκη για το βαπόρι της ηρωίνης συνεχίζεται, πλησιάζοντας προς την ολοκλήρωσή της, αφού αυτήν την περίοδο αγορεύουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, την Τρίτη 28 Ιουνίου το «Noor One» βγαίνει σε δημοπρασία, με την τιμή εκκίνησης για την αγορά του να ανέρχεται στα 60.000 ευρώ.
Οπως αναφέρει η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΔΔΔΥ, πρώην ΟΔΔΥ) για το ναρκόπλοιο, «το σκάφος φυλάσσεται στο αγκυροβόλιο της Ελευσίνας», ενώ στην περιγραφή του δημοπρατούμενου πλοίου σημειώνονται τα εξής: «Παλιό χαλύβδινο δεξαμενόπλοιο, με διακριτική ονομασία Noor One. Oil Tanker σημαίας Τόγκο, μήκους 62,04 μ., πλάτους 9,45 μ., με μία πετρελαιομηχανή».

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο νόμος 3427/2005 προβλέπει την εκποίηση κατασχεμένων μέσων μεταφοράς, με την προϋπόθεση ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από την ημερομηνία δέσμευσης ή ακινητοποίησης.

Η διακήρυξη της ΔΔΔΥ

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Ολα τα είδη μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων έργου, που για οποιαδήποτε αιτία έχουν δεσμευτεί ή ακινητοποιηθεί από τις αρμόδιες Αρχές και έχουν παραδοθεί για φύλαξη στον ΟΔΔΥ Α.Ε., παραχωρούνται ή εκποιούνται από τον ΟΔΔΥ, εφόσον παρέλθει χρονικό διάστημα δύο ετών από την ημερομηνία δέσμευσης ή ακινητοποίησης και εντός αυτής της διετίας δεν έχει κοινοποιηθεί στον ΟΔΔΥ έγγραφη γνωστοποίηση περί επιβολής κατάσχεσης ή κίνησης ποινικής διαδικασίας απόδοσής τους στους κατά νόμο δικαιούχους ή προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια.

Εάν μετά την εκποίηση ή διάθεση των ανωτέρω διαταχθεί αμετάκλητα η απόδοσή τους στον ιδιοκτήτη, καταβάλλεται αποζημίωση από τον ΟΔΔΥ, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του παρόντος άρθρου».

Πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η δημοπρασία το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, για να διαπιστωθεί αν θα υπάρξουν υποψήφιοι αγοραστές για το επίμαχο δεξαμενόπλοιο, που προφανώς προορίζεται για παλιοσίδερα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ