Προχωρά η ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων Παίδων από τον ΟΠΑΠ

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού»

Χτίζοντας στην ήδη πλούσια προσφορά του στον τομέα της Υγείας και θέτοντας ως προτεραιότητα την βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών, o Ο.Π.Α.Π συνεχίζει να υλοποιεί τη δέσμευση που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2014 να ανακαινίσει πλήρως τα δυο σημαντικότερα, παλαιότερα και μεγαλύτερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2015, ο Ο.Π.Α.Π παρέδωσε δύο πλήρως ανακαινισμένους ορόφους στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Συγκεκριμένα, στους δύο υπερσύγχρονους πλέον ορόφους των Νοσοκομείων έγιναν όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους. Επιπλέον, έγινε επισκευή και μερική αντικατάσταση του Ξενοδοχειακού και Γραφειακού Εξοπλισμού των Νοσηλευτικών Μονάδων.

Όπως δήλωσε και η Γεωργία Λασσανιάνου , Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΟΠΑΠ.

“Πιστοί στην δέσμευσή μας συνεχίζουμε το έργο της ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων έχοντας ως στόχο να προσφέρουμε στα παιδιά υπηρεσίες νοσηλείας υψηλού επιπέδου”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Μανώλη Παπασάββα :

Είναι μεγάλη η διαφορά της ξενοδοχειακής υποδομής που υπήρχε πριν μ’ αυτήν που έχει δημιουργηθεί τώρα και κάτι ανάλογο θα γίνει και στην ορθοπεδική κλινική και το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ θα συνεχιστεί και σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες του νοσοκομείου μας και την ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Είναι ένα έργο σημαντικό για το νοσοκομείο μας.”

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη τα εξής έργα:

Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία»: Χρωματισμοί, Διακοσμητικές παρεμβάσεις, Οικοδομικές επισκευές , Επισκευή Υφισταμένου και εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού.

– Της Α΄& Β΄ ορθοπεδικής  νοσηλευτικής μονάδας του 2ου ορόφου

– Της κεντρικής εισόδου και των δύο κλιμακοστασίων (από το υπόγειο, έως τον 7ο όροφο)

Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού»: Χρωματισμοί, Διακοσμητικές Παρεμβάσεις, Οικοδομικές Επισκευές και εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού εξοπλισμού

– Του κεντρικού κλιμακοστασίου μεταξύ των πτερύγων Α & ΒΔ συμπεριλαμβανομένων των χώρων αναμονής, (από το Ισόγειο, έως και τον 6ο όροφο)

Πρόγραμμα Ανακαίνισης των Παιδιατρικών Νοσοκομείων

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πλέον, ότι η ποιότητα του περιβάλλοντος του ασθενούς παίζει σημαντικό ρόλο στην θεραπεία του. Δικαιολογημένα κατά συνέπεια η επιδίωξη του ΟΠΑΠ είναι να αναμορφώσει το θεραπευτικό περιβάλλον των δύο Νοσοκομείων, επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και δημιουργώντας ένα ευχάριστο χώρο για τα παιδιά.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων είναι

  •  Η λειτουργική και τεχνική αναβάθμιση όλων των Νοσηλευτικών Τμημάτων και Εξωτερικών Ιατρείων, που έχουν ανάγκη
  • Η αναβάθμιση του θεραπευτικού περιβάλλοντος του άρρωστου παιδιού, μέσω της κατάλληλης διακόσμησης, της χρωματικής αντιμετώπισης και της όλης ανάπλασης των χώρων νοσηλείας, παραμονής ή εξέτασης των μικρών ασθενών, με στόχο την δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος.

Η  Αλεξάνδρα Ρομοσιού, Πολιτική Μηχανικός ΕΜΠ, που έχει την Διεύθυνση Έργου δήλωσε :

“Πρόκειται για ένα νοσοκομείο το οποίο λειτουργεί, βρίσκεται εν λειτουργία συνεπώς επεμβαίνουμε χειρουργικά ουσιαστικά στο κτίριο γιατί δεν πρέπει να δημιουργήσουμε θορύβους, δεν πρέπει να δημιουργήσουμε σκόνες , πρέπει να δούμε τώρα που φτιάχνουμε,ας πούμε, ένα κλιμακοστάσιο από πού θα διοχετεύεται ο κόσμος και που θα είναι οι προσβάσεις και συνεπώς είναι όπως είπα και πριν μια χειρουργική επέμβαση σ ένα κτίριο που είναι ζωντανό, εν λειτουργία”.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ