Μπουμπουλίνα για το νερό στον Θεολόγο!

Η ηθοποιός (έχει εξοχικό στον Θεολόγο Μαλεσίνας) βρέθηκε στα δικαστήρια μαζί με κατοίκους της περιοχής που ζητούν να λειτουργήσει ξανά το δίκτυο ύδρευσης

Η Μιμή Ντενίση στο πλευρό των κατοίκων του Θεολόγου Μαλεσίνας για μια… σταγόνα νερό! Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια βρέθηκε χθες στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για να στηρίξει τον αγώνα των συγκατοίκων της στον οικισμό ΟΣΜΑΕΣ (Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού στο Θεολόγο), όπου και η ίδια έχει εξοχική κατοικία, με σκοπό να επανασυνδεθεί το κομμένο νερό στην περιοχή.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

feqwrtwq 2Ο σύλλογος για την προστασία του περιβάλλοντος Αγίου Θεολόγου και οι οικιστές του χωριού κατέθεσαν την προηγούμενη Δευτέρα 13 Ιουνίου ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα προσωρινής διαταγής κατά των αξιωματικών Γ. Παναγόπουλου και Ε. Μπελιβανάκη, οι οποίοι, όπως ισχυρίζονται οι ενάγοντες, κρατούν παρανόμως τα κλειδιά των εγκαταστάσεων του δικτύου ύδρευσης.

Αγοράζουν από υδροφόρες

Αυτό αναγκάζει τους κατοίκους να αγοράζουν πόσιμο νερό από υδροφόρες, αλλά και να ζουν με τον φόβο τού τι θα κάνουν, αν ξεσπάσει πυρκαγιά στην περιοχή τους, καθώς σημειώνεται έλλειψη νερού και στους υδροπυροσβεστικούς κρουνούς. Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα. Μιλώντας με τη Μιμή Ντενίση, μας τόνισε ότι δεν μπορεί να παραμένει χωρίς νερό μια περιοχή στην οποία υφίσταται δίκτυο ύδρευσης και, μάλιστα, τώρα το καλοκαίρι, που ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι αυξημένος.

Επίσης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι οι κάτοικοι του χωριού αναγκάζονται να διαθέτουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά προκειμένου να προμηθευτούν νερό από υδροφόρες επαγγελματιών της περιοχής ή να κουβαλούν νερό με κουβάδες και μπιτόνια.

Το πρόβλημα άρχισε το 2013, όταν ο ΟΣΜΑΕΣ πέρασε από την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σε εκείνη του υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που τον Ιανουάριο του 2015 οδήγησε στην παραίτηση του Δ.Σ. του οικοδομικού συνεταιρισμού.

Από τότε το δίκτυο ύδρευσης δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει, καθώς η σύμβαση με τον εργολάβο, ο οποίος είχε αναλάβει τη λειτουργία και τη συντήρησή του, έληξε στις 31/12/2015 και τα κλειδιά των εγκαταστάσεων παραδόθηκαν στα γραφεία του συνεταιρισμού. Ομως, όπως υποστηρίζεται, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΟΣΜΑΕΣ αρνείται να παραδώσει τα κλειδιά στην επιτροπή των οικιστών ή στον περιβαλλοντικό σύλλογο.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ