Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Κορμί για… παραλία χωρίς γυμναστήριο!

Η Θέτις Γκουιμπιόνγο προτείνει πέντε ασκήσεις που μπορούν να εκτελεστούν σε ανοιχτό χώρο και υπόσχονται καλή φυσική κατάσταση σε χρόνο dt

f35y34yhΤο καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η ανάγκη να εμφανιστεί κανείς στην παραλία σε όσο δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να κλειστεί σε κάποιο γυμναστήριο. Η γνωστή γυμνάστρια Θέτις Γκουιμπιόνγο παρουσιάζει πέντε ασκήσεις που μπορεί να γίνουν σε ανοιχτό χώρο, γυμνάζοντας ολόκληρο το σώμα. Και τα αποτελέσματα δεν αργούν να φανούν.

Στο έδαφος
Τα βαθιά καθίσματα θεωρούνται ιδανικά για να ενισχύσουν τους μηρούς και τους γλουτούς. Για να κάνει κανείς την άσκηση, πρέπει να ξεκινήσει σε όρθια στάση με χαλαρούς τους ώμους, ευθυγραμμισμένη την πλάτη, τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και τα πέλματα λίγο ανοιχτά προς τα έξω.
Με το βάρος να στηρίζεται στις φτέρνες, τα γόνατα λυγίζουν έτσι ώστε να κατέβει προς τα κάτω το σώμα, μέχρι τα πόδια να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Αυτό που πρέπει να προσέξει όποιος κάνει την άσκηση είναι ότι κατά την κάθοδο τα γόνατα δεν πρέπει να περάσουν μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών. Συστήνονται 5 σετ των 10 επαναλήψεων, με διάλειμμα 30 δευτερολέπτων ανάμεσα σε κάθε σετ.

Σε καρέκλα
Η άσκηση είναι ειδικά σχεδιασμένη για αρχάριους και στόχο έχει την εκγύμναση των πλάγιων κοιλιακών μυών. Χρειάζεται να καθίσει κανείς στην καρέκλα με τα γόνατά του να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών.
Τα χέρια τοποθετούνται πίσω από το κεφάλι και χρησιμεύουν για να στραφεί το πάνω μέρος του σώματος πρώτα στα αριστερά, στη συνέχεια επανέρχεται στη μέση θέση και τέλος στρέφεται προς τα δεξιά.
Οι κινήσεις επαναλαμβάνονται για τρία ή πέντε λεπτά, στον ρυθμό που βολεύει τον καθένα. Σημαντικό είναι ο ασκούμενος να εισπνέει όταν βρίσκεται στη μια πλευρά και να εκπνέει στην αντίθετη.

Σε παγκάκι
Κρατώντας με τα χέρια το παγκάκι, το οποίο πρέπει να βρίσκεται πίσω από την πλάτη, πρέπει να χαμηλώσει κανείς το σώμα του προς τα πίσω, έτσι ώστε να αγγίξει το παγκάκι.
Τότε σπρώχνει το σώμα του προς τα επάνω και επαναλαμβάνει την άσκηση. Συστήνονται πέντε σετ των 20 επαναλήψεων με διάλειμμα 30 δευτερολέπτων ανάμεσα σε κάθε σετ. Με την άσκηση αυτή
γυμνάζονται οι πίσω μύες του μπράτσου.

Εναλλακτικά push-ups
Σε περίπτωση που τα push-ups φαίνονται δύσκολα, η συγκεκριμένη άσκηση στο παγκάκι θα μπορούσε να αποτελέσει καλή εναλλακτική λύση. Για να την εκτελέσει κανείς, πρέπει να έχει πρόσωπο προς το παγκάκι και να το κρατάει με τεντωμένα τα χέρια του.
Το σώμα του πρέπει να σχηματίζει γωνία 45 μοιρών, ενώ το άνοιγμα των χεριών δεν πρέπει να ξεπερνάει τους ώμους. Τότε δεν έχει παρά να κατεβάσει το σώμα του μέχρι να αγγίξει το παγκάκι, στηριζόμενος στα χέρια, και να το επαναφέρει στην αρχική θέση. Σημαντικό είναι να διατηρεί το σώμα του ευθυγραμμισμένο κατά την εκτέλεση της άσκησης. Συστήνονται πέντε σετ των 20 επαναλήψεων με διάλειμμα 30 δευτερολέπτων.

Στις σκάλες
Πρόκειται για μια άσκηση που τονώνει τους μυς μηρών, γαμπών και γλουτών, ενώ παράλληλα βοηθάει στο αδυνάτισμα, διότι με αυτήν καίγονται πολλές θερμίδες.
Αρκεί να ανέβει κανείς με ταχύτητα λίγα σκαλοπάτια και στη συνέχει να κατέβει εξίσου γρήγορα. Η ειδικός συστήνει πέντε σετ των πέντε επαναλήψεων, με το μεταξύ τους διάλειμμα να διαρκεί όσο και το κάθε ανεβοκατέβασμα.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...