Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Κύκλος αίματος με δέκα νεκρούς!

Γάζωσαν τον 51χρονο επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη σε εστιατόριο στην Αγία Νάπα. Νεκρός αστυνομικός της ΚΥΠ και η σύζυγός του, που πυροβολήθηκαν μπροστά στα παιδιά τους

Στην Ελλάδα αναζητείται η άκρη του νήματος για την εν ψυχρώ δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη και άλλων δύο ατόμων, την ώρα που δειπνούσαν σε πολυτελές εστιατόριο στην τουριστική περιοχή της Αγίας Νάπας στην Κύπρο. Ολα δείχνουν ότι το μακελειό ήταν ένα συμβόλαιο θανάτου, το οποίο (σε έναν έντονο συμβολισμό) έκλεισε με «καθυστέρηση» ακριβώς τεσσάρων ετών έναν κύκλο αίματος, που μετράει συνολικά 10 νεκρούς!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Την ίδια ημέρα το 2012 ο 51χρονος επιχειρηματίας είχε γλιτώσει από άλλη ενέδρα, που «χρεώθηκε» σε Ελληνες πληρωμένους εκτελεστές με άκρες στον αντιεξουσιαστικό χώρο! Αυτή τη φορά, ένας -τουλάχιστον- από τους μισθωμένους δολοφόνους, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής, ήταν Αλβανός και ερευνάται αν είχε φτάσει στην Κύπρο από τη χώρα μας.

Στη φονική ενέδρα που είχε στηθεί στην ίδια περιοχή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 είχαν σκοτωθεί δύο Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι φρουροί του Φάνου Καλοψιδιώτη και ακόμη ένας Κύπριος, φίλος των άλλων δύο. Η σημειολογία με τις συμβολικές ημερομηνίες παραπέμπει και στις 20 Ιουνίου του 2014, όταν είχε δολοφονηθεί ο 77χρονος πατέρας του επιχειρηματία Γιάννος Καλοψιδιώτης, έξω από το σπίτι του σε αραιοκατοικημένη περιοχή μεταξύ Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας!

Ο 51χρονος ήταν ο τελευταίος γόνος της οικογένειας, καθώς το 1996 είχε δολοφονηθεί και ο μεγαλύτερος αδελφός του Αντρος από πληρωμένους φονιάδες, που χρησιμοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό!

4wefe4f 3 copy

Μάλιστα, ο Φάνος Καλοψιδιώτης είχε αναγκαστεί τότε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στις ΗΠΑ με προτροπή του πατέρα του και να επιστρέψει στη Μεγαλόνησο για να αναλάβει το τιμόνι των οικογενειακών επιχειρήσεων νυχτερινής διασκέδασης και ηλεκτρονικού τζόγου. Μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο Κύπριος επιχειρηματίας δειπνούσε με φίλους του στο προαύλιο γνωστού εστιατορίου της Αγίας Νάπας. Μαζί του στο τραπέζι κάθονταν ο 46χρονος αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, που υπηρετούσε στην κυπριακή Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ) μαζί με την 39χρονη σύζυγό του Σκεύη και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 13 και 14 ετών. Στο διπλανό τραπέζι βρίσκονταν οι φρουροί του επιχειρηματία, που τον 4wefe4f 2συνόδευαν πάντα οπλισμένοι.

Κουκουλοφόροι

Ξαφνικά εισέβαλαν στο εστιατόριο τρεις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ στα χέρια και άρχισαν να γαζώνουν το τραπέζι του Καλοψιδιώτη, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί ο ίδιος, ο αστυνομικός και η σύζυγός του. Οι φρουροί του επιχειρηματία απάντησαν στα πυρά, με αποτέλεσμα ένας από τους τρεις εκτελεστές να σκοτωθεί επί τόπου και να τραυματιστούν ένας εκτός υπηρεσίας αστυνομικός, που υπηρετεί στη Λευκωσία και βρισκόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Καλοψιδιώτη, και ένας Ελληνοκύπριος φρουρός ασφαλείας του.

Οι συνεργοί του εκτελεστή κατάφεραν να διαφύγουν πυροβολώντας αδιακρίτως ανάμεσα στους θαμώνες του ρεστοράν και να εξαφανιστούν με ένα αυτοκίνητο, που είχαν σταθμεύσει απέξω.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από την Κυπριακή Αστυνομία καμένο σε ερημική τοποθεσία της Αγίας Νάπας. Στο εσωτερικό του ήταν επίσης καμένο ένα από τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονική επίθεση. Η ταυτότητα του νεκρού εκτελεστή βρέθηκε γρήγορα και διαπιστώθηκε ότι ήταν ένας 41χρονος Αλβανός, κατά πάσα πιθανότητα σεσημασμένος. Αμέσως ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε παράνομη δραστηριότητα και στην Ελλάδα.

fgr5gw45tΣύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες εκτελούσαν εντολές από αντίπαλα επιχειρηματικά στρατόπεδα.

Αλλωστε, αυτά είχε «φωτογραφίσει» ο ίδιος ο επιχειρηματίας, μετά την εκτέλεση των φρουρών του και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων, όταν είχε στείλει επιστολή στα κυπριακά και τα ελληνικά ΜΜΕ, στην οποία έκανε λόγο για περίεργες διαρροές και κωλυσιεργία από την πλευρά της Αστυνομίας της Κύπρου σχετικά με την αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού των δολοφονιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν στείλει σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης στους Κύπριους συναδέλφους τους, χωρίς όμως να υπάρξει τελικά κάποιο αποτέλεσμα.

Οι συλλήψεις για το μακελειό και η δολοφονία του Γκιόλια

Στη φονική απόπειρα του 2012 κατά του Φάνου Καλοψιδιώτη ο καταδικασμένος πλέον σε ισόβια Δημήτρης Μαμαλικόπουλος φέρεται ότι κρατούσε το 9άρι πιστόλι μάρκας Glock, από το οποίο έπεσαν χτυπημένοι μέσα σε 14 δευτερόλεπτα οι τέσσερις φρουροί του. Λίγο καιρό μετά είχε συλληφθεί στην Ελλάδα ο φερόμενος ως συνεργός του δολοφόνου Τάσος Τσεχιλίδης και είχε εκδοθεί στην Κύπρο, όπου επίσης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης τους ο Τσεχιλίδης είχε αφήσει υπόνοιες για εμπλοκή του συνεργού του σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από την οργάνωση Σέχτα Επαναστατών.

Το καλοκαίρι του 2014 κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πήγε στην Κύπρο, όπου εξέτασε τον Μαμαλικόπουλο.

Λεπτομέρειες

Ομως, οι Ελληνες αστυνομικοί διαπίστωσαν (ή, τουλάχιστον, αυτό άφησαν να διαρρεύσει) ότι δεν είχε σχέση με τις ενέργειες που ανέφερε ο συνεργός του, καθώς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει σημαντικές λεπτομέρειες των επιθέσεων των οποίων οι αστυνομικοί ήταν γνώστες. Μάλιστα, η εκτίμησή τους ήταν ότι στόχος του βαρυποινίτη δεν ήταν άλλος από την έκδοσή του στην Ελλάδα, προκειμένου να μην εκτίσει την ισόβια ποινή του στις κυπριακές φυλακές.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...