Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

«ΑΝΤΑΡΣΥΑ» για τον Κύπριο businessman

Ο Νικολής Νικολαΐδης «παγώνει» την επένδυση στην Αφάντου μετά την «τορπίλη» από το ΥΠΠΟ

Ο Κύπριος επιχειρηματίας Νικολής Νικολαΐδης, στον διαγωνισμό για την Αφάντου που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2014, ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής για το ένα από τα δύο κομμάτια που παραχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά φευ…

Οχι μόνο δεν έχει υπογραφεί ακόμη σύμβαση εξαιτίας των προβλημάτων με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), αλλά τώρα έχει να αντιμετωπίσει και την αρχαιολογική υπηρεσία μετά την προ μηνός αιφνιδιαστική απόφαση παραγόντων του υπουργείου Πολιτισμού να ανακηρύξουν αρχαιολογικού ενδιαφέροντος περί τα 10.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου που περιλαμβάνει και την Αφάντου.

Το ακίνητο της Αφάντου καλύπτει έκταση 1.615 στρεμμάτων και έχει χωριστεί σε δύο τμήματα: το βόρειο (γκολφ – 1.359 στρεμμάτων) και το νότιο (255 στρεμμάτων). Το πρώτο παραχωρήθηκε μετά τον σχετικό διαγωνισμό στην M.A. Angeliades Inc., συμφερόντων του Ελληνοαμερικανού ομογενούς Μερκούριου Αγγελιάδη, αντί 26.900.000 ευρώ, και το δεύτερο στην Aegean Sun Investments, συμφερόντων του Νικολή Νικολαΐδη, αντί 15.200.000 ευρώ.

Επιεικώς απρόθυμος

Πλέον, ο τελευταίος έχει προχωρήσει σε άλλες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις και εμφανίζεται επιεικώς απρόθυμος να συνεχίσει στην Αφάντου. Ειδικότερα ρίχνει 26.500.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου για να αγοράσει ξενοδοχειακό όμιλο στην Κύπρο. Ως αγοραστές εμφανίζονται οι γιοι του Νικολή, Βασίλης και Δημήτρης.

134t23q4t34t«Μασάζ» στον Κύπριο επενδυτή έχει αναλάβει τώρα να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά μόνο το υπουργείο Πολιτισμού έχει την κατάλληλη «τεχνογνωσία». Ομως, είναι αβέβαιο κατά πόσο μπορεί να γίνει πειστικό, ειδικά εάν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες -απ’ όπου ξεπήδησε η πρωτοβουλία που «τορπίλισε» τη διαδικασία, επικαλούμενη όψιμο αρχαιολογικό ενδιαφέρον- είναι στελεχωμένες με ανθρώπους του ευρύτερου πολιτικού χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ… Ο λόγος για ένα μνημόνιο συνεργασίας που πρέπει να υπογράψουν το υπουργείο Πολιτισμού με τους επενδυτές, ώστε να τρέξει (!) το έργο. Αλλά, ενώ ο Αγγελιάδης λέγεται ότι δείχνει σχετικά διαλλακτικός, ο Νικολαΐδης φέρεται ότι μας… κουνά το μαντίλι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νικολαΐδης -μεταξύ των ένθερμων υποστηρικτών και συναγωνιστών του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα, γνωστού και με το ψευδώνυμο «Διγενής», πρωτοστάτη της προσπάθειας ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα- ταλαιπωρείται επενδυτικά στην Ελλάδα…
Ανοιξη του 2003 και η εταιρία του Κύπριου επιχειρηματία ετοιμάζει την κατασκευή ξενοδοχείου στα Κολύμπια Ρόδου.

Ομως, βρίσκει αρκετά εμπόδια, με αποκορύφωμα την κήρυξη από την Πολεοδομία Ρόδου του εν εξελίξει οικοδομήματος ως αυθαιρέτου (!), την επιβολή προστίμου ύψους 8.317.483 ευρώ (!) και τη διακοπή παροχής ρεύματος (!). Σε όλη αυτή τη διαδικασία διαπιστώνεται, επίσης, απώλεια του φακέλου της επιχείρησης στον ΕΟΤ με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επένδυση (!), που είχε, μάλιστα, υπαχθεί στα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (ΜΟΠ). Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Νικολαΐδης σχεδίαζε να λειτουργήσει τρία ξενοδοχεία στην Αφάντου παράλληλα με την επένδυση που θα κάνει και ο έτερος πλειοδότης στην άλλη έκταση, ο -με καταγωγή από τη Σύμη- Ελληνοαμερικανός Μερκούριος Αγγελιάδης.

Διαχειρίζεται συνολικά 40 ξενοδοχεία στη Μεσόγειο

Τα χρόνια πέρασαν, ο Νικολής Nικολαΐδης «άντεξε» και έγινε μάλιστα και συνεταίρος με την TUI στην Atlantica Hotels and Resorts. Τώρα, μέσω της Aegean Sun Investments Limited, πήρε το δεύτερο κομμάτι της Αφάντου Ρόδου, αλλά μάλλον έχει «μείνει από λεφτά». Είναι χαρακτηριστικό ότι o Νικολής Νικολαΐδης πριν από μερικές εβδομάδες αγόρασε από την Τράπεζα Κύπρου κυπριακό ξενοδοχειακό όμιλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η Kermia Ltd, η οποία είναι εξ ολοκλήρου θυγατρική της τράπεζας, έχει καταλήξει σε συμφωνία για πώληση του 100% της στην Kermia Hotels Ltd μαζί με παρακείμενη γη, στην περιοχή της Αγίας Νάπας Κύπρου, στην Aesara Investment Ltd, αντί 26.500.000 ευρώ, η οποία επελέγη μέσω διαδικασίας προσφορών.

Η Aesara Investment Lτd τελεί υπό τον έλεγχο των Βασίλη Νικολαΐδη και Δημήτρη Νικολαΐδη, μετόχων της Atlantica Leisure Group Ltd. Πρόκειται, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, για τα δύο παιδιά του Νικολή.

Η Kermia Hotels Ltd κατέχει και διαχειρίζεται το «Kermia Beach Bungalow Hotel» (φωτό πάνω), που βρίσκεται στα περίχωρα της Αγίας Νάπας.

Σε Κύπρο και Αίγυπτο

Η Atlantica έχει ήδη πάρα πολλά ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, στην Κύπρο και την Αίγυπτο και ετοιμάζεται και για άλλα σε Κρήτη, Ρόδο, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Κω.

Διαχειρίζεται συνολικά πάνω από 40 ξενοδοχεία στη Μεσόγειο, εκ των οποίων άνω των 19 στην Ελλάδα, 8 στην Κύπρο και 4 στην Αίγυπτο. Τα μισά από αυτά είναι συμφερόντων του ομίλου Νικολαΐδη.

Η Atlantica Hotels & Resorts ιδρύθηκε το 1981 και, μετά το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου «Atlantica Limassol» στην Κύπρο, μετεξελίχθηκε σε αλυσίδα και όμιλο.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...